Lediga jobb som Tekniskt arbete i Grums

Se lediga jobb som Tekniskt arbete i Grums. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Grums som finns hos arbetsgivaren.

Ledande tekniker till Nordic Paper Säffle!

Är du en tekniskt inriktad person med fokus på skydd, säkerhet och kvalitet? Vill du leda och utveckla driften och produktionen på en av våra pappersmaskiner? Som ledande Tekniker hos Nordic Paper får du chansen att arbeta med högkvalitativa och hållbara produkter i en dynamisk och innovativ miljö. Om Nordic Paper: Nordic Paper är en skandinavisk specialpappersproducent som tillverkat högkvalitativt papper sedan slutet av 1800-talet. Vi har fem pappersbr... Visa mer
Är du en tekniskt inriktad person med fokus på skydd, säkerhet och kvalitet? Vill du leda och utveckla driften och produktionen på en av våra pappersmaskiner? Som ledande Tekniker hos Nordic Paper får du chansen att arbeta med högkvalitativa och hållbara produkter i en dynamisk och innovativ miljö.

Om Nordic Paper:

Nordic Paper är en skandinavisk specialpappersproducent som tillverkat högkvalitativt papper sedan slutet av 1800-talet. Vi har fem pappersbruk belägna i Bäckhammar, Åmotfors, Säffle, Greåker (Norge) och Québec (Kanada). Huvudkontoret finns i Karlstad. Vi tillverkar kraftpapper som bland annat används till bärkassar, säckar och förpackningar, samt naturligt greaseproofpapper, vilket är ett fettresistent papper vars användningsområden främst är inom livsmedelsindustrin, exempelvis som bakplåtspapper.
Efterfrågan på pappersbaserade produkter ökar ständigt och vårt högkvalitativa papper är ett hållbart och miljövänligt alternativ. Som ett av de ledande bolagen i branschen levererar vi hållbara produkter till kunder i över 80 länder. Sedan hösten 2020 är vi noterade på Nasdaq Stockholm.

Information om tjänsten

Professionals Nord söker i samarbete med Nordic Paper Säffle en Tekniker. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Nordic Paper.
Alla frågor kring tjänsten går till [email protected]   

Du erbjuds

• Kollektivavtalsförhandlade villkor, generösa pensionsavsättningar och trygga försäkringar
• Bonussystem, friskvårdsbidrag, trivselpeng, förmånscykel och en rad sociala aktiviteter
• Möjlighet att bli en del av ett framåttänkande och innovativt företag som värdesätter medarbetarnas utveckling
• Tillgång till gym och lunchservering på några av våra anläggningar

Arbetsuppgifter

I rollen som ledande Tekniker kommer du att ansvara för driften och utvecklingen av en av våra pappersmaskiner. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:

• Planera, leda och utveckla den dagliga driften och produktionen
• Ansvara för HMS-arbetet och säkerställa ordning och reda
• Daglig kontakt med Underhållsavdelningen
• Samarbeta med processingenjören för att implementera kvalitetsrelaterade åtgärder och driva ständiga förbättringar
• Planera och genomföra produktionsstopp
• Utveckla och optimera processer tillsammans med processingenjörer
• Delta i förbättringsprojekt, RCA och handlingsplaner för arbetsmiljö och kvalitet
• Medverka till att ta fram och efterleva avdelningens mål, budget och nyckeltal
• Optimera resursutnyttjandet inom avdelningen

Du kommer att ersätta teknikern på vår andra pappersmaskin vid dennes frånvaro. Rollen innebär ett ledande tekniskt ansvar utan personalansvar.

Vi söker dig som:

Har en teknisk utbildning på minst gymnasienivå. Erfarenhet från massa- och pappersindustrin eller liknande är starkt meriterande. Vi söker dig som är ansvars- och initiativtagande, trivs med att arbeta i högt tempo, och har lätt för att samarbeta och kommunicera med kollegor. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan! 

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Säffle
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jesper Wingqvist

#Nordicpaper #ledandetekniker #ProfessionalsNord

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Produktionsledare till WIPAB

WIPAB är ett plåtbearbetningsföretag med inriktning på legotillverkning åt små och stora industrikunder, främst inom process och pappersindustrin. Vi finns i värmländska Grums och utför all form av legotillverkning inom plåt. WIPAB är ett familjeföretag som grundades redan 1985 och vi har fortfarande det mindre bolagets värderingar. Till exempel har vi korta beslutsvägar, vilket bland annat är en fördel när verksamheten ska utvecklas. Vi har nyligen inve... Visa mer
WIPAB är ett plåtbearbetningsföretag med inriktning på legotillverkning åt små och stora industrikunder, främst inom process och pappersindustrin. Vi finns i värmländska Grums och utför all form av legotillverkning inom plåt.

WIPAB är ett familjeföretag som grundades redan 1985 och vi har fortfarande det mindre bolagets värderingar. Till exempel har vi korta beslutsvägar, vilket bland annat är en fördel när verksamheten ska utvecklas. Vi har nyligen investerat i en ny laserskärmaskin och robotsvetsanläggning, vilket rustar oss bättre för framtiden.

Produktionen är själva navet i WIPABs verksamhet. I effektiva och genomtänkta flöden samspelar en bred maskinpark med genuint hantverk från erfarna operatörer. Nu söker vi en produktionsansvarig som vill fortsätta utveckla verksamheten.

Om rollen
Som produktionsansvarig hos WIPAB leder du ett team av erfarna och skickliga kollegor. Tillsammans med dem ser du till att produktionsavdelningen når de mål som är satta både gällande produktion och kvalitet. I rollen har du det övergripande ansvaret för produktionen hos WIPAB. Du sköter produktionsplaneringen och leder ditt team framåt.

Som produktionsansvarig ansvarar du för den dagliga driften och du driver förbättringsarbetet som rör både operativa produktionsförbättringar samt strategiska.

Vem är du
För att trivas i rollen har du minst ett par års erfarenhet av en ledande roll inom en tillverkande industri, gärna inom stål eller metall. Du känner dig trygg i en verkstadsmiljö och om du har kunskap om olika svetsmetoder och har lätt att förstå tekniska ritningar är det positivt.

Vi ser gärna att du är en engagerad ledare som gillar att utveckla människor och produktionsprocesser. Du är en dooer som klarar av att gå från planering till handling och du är duktig på att få med dig din personal.

Övrigt
Rollen är stationerad i Grums. Har du frågor om rollen är du välkommen kontakta Sofia Kyrk på [email protected] alt. 072 146 11 64. Din ansökan vill vi ha senast den 31 juli. Vi går igenom ansökningar löpande, vilket gör att rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Ansöker gör du via formuläret nedan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via ansökningsknappen. Visa mindre

Hjälpmedelstekniker

Ansök    Maj 24    Grums kommun    Sjukhustekniker
Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje. Kommunens... Visa mer
Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje.

Kommunens rehabilitering är ett komplement till den rehabilitering som region Värmland erbjuder. Hos oss arbetar vi för att äldre och personer med funktionsvariationer ska kunna bibehålla eller förbättra sin aktivitetsförmåga. Vi arbetar i patienternas hem, på särskilda boenden och på korttidsavdelningen samt i våra egna lokaler. Vi är i dag nio personer som arbetar inom Kommunrehabiliteringen. En hjälpmedelsassistent, en rehabiliteringsassistent, tre sjukgymnaster/fysioterapeuter och fyra arbetsterapeuter.

Hos oss gör du skillnad!

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med reparation, rekonditionering, service och avhjälpande underhåll av hjälpmedel och besiktningar. Vi tillhandahåller både enkla lösningar och avancerad teknik för att uppfylla patienternas behov. Vanligt förekommande hjälpmedel är vårdssängar, personlyftar, manuella rullstolar och rollatorer. Det kan också ingå visst förrådsarbete i tjänsten för att stötta upp vid behov.

Som hjälpmedelstekniker kommer du dagligen i kontakt med personer med olika hjälpmedelsbehov och deras anhöriga. Du ska också samverka med olika professioner inom vård och omsorg. I arbetet förekommer leverans av hjälpmedel som kan innebära många lyft och en hel del bilkörning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med god teknisk kompetens och intresse av att arbeta med service och nära patienter. Du ska vara praktiskt lagd och ha stor kunskap om de tekniska hjälpmedel du ska hantera. Du måste också ha datorvana. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha mångårig erfarenhet av att arbeta som hjälpmedelstekniker i kommun och/eller region. Vi har krav på B-körkort, då du i tjänsten kommer att leverera och hämta hjälpmedel.

Vidare ser vi att du är serviceinriktad, flexibel, noggrann, och har god förmåga att planera och utföra arbetsuppgifter under eget ansvar. Du är kommunikativ och kan arbeta i team med andra. I mötet med patienter är det särskilt viktigt med ett gott bemötande. Stor vikt kommer därför att läggas på social kompetens.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via post eller mejl.

I Grums kommun vill vi ha en mångfald i arbetslivet och ta tillvara på de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!


Genom att skicka in din ansökan godkänner du att dina personuppgifter används i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning för att Grums kommun ska kunna tillhandahålla det stöd och den service kommunen ansvarar för. Läs mer på grums.se/personuppgifter.

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Elektriker med det lilla extra?

Om företaget Norsk Analyse är ledande leverantör av kompletta analyssystem inom olje- och gas-, kraft- och energi-, process- och marinaindustrin. Genom 30 års verksamhet har Norsk Analyse förtjänat sitt rykte som en högkvalitativ leverantör. Dom är strategiskt etablerade i tio länder och betjänar en världsomspännande marknad. Detta jobb finns på fabriken i Grums. Personalen utbildas genom våra partnerprogram och deltar i både tekniska utbildningar och kom... Visa mer
Om företaget

Norsk Analyse är ledande leverantör av kompletta analyssystem inom olje- och gas-, kraft- och energi-, process- och marinaindustrin. Genom 30 års verksamhet har Norsk Analyse förtjänat sitt rykte som en högkvalitativ leverantör.
Dom är strategiskt etablerade i tio länder och betjänar en världsomspännande marknad. Detta jobb finns på fabriken i Grums.
Personalen utbildas genom våra partnerprogram och deltar i både tekniska utbildningar och kommersiella säljmöten.


Dina arbetsuppgifter

Här jobbar du på plats i fabriken, i ljusa och fina lokaler, med installation och kabeldragning i analyshus och kabinett. Företaget strävar efter en trygg och säker arbetsmiljö där man ständigt söker förbättringar och högsta möjliga kvalitet. Visst montage av utrustning kan förekomma. Du utgår ifrån ritningar och ingen installation är den andra lik. Kan även förekomma någon gång att man åker ut, tillsammans med någon kollega och gör installation på plats, t.ex. på en oljeplattform.


Din profil

Vem är du?
En industrielektriker, som kanske jobbar mot processindustrin, har behörighet och jobbat några år. Vill jobba i en positiv och ljus miljö, tillsammans med ett härligt gäng, där du är med och bidrar till teamkänslan. Du är trygg i din roll som elektriker och har god ritningsläsning, förstår och kan tolka ritningen, har du dessutom ett intresse för konstruktion är det en bonus. Du letar efter ett jobb där du ser din framtid och vill bidra till företagets fina utveckling. Meriterande är elkonstruktion och engelska.

Om Industrisupport
Alla frågor ställa den till ansvarig rekryterare på Industrisupport (se kontaktuppgifter nedan). Urvals- och drogtester kan förekomma i rekryteringens slutskede. Vi jobbar med löpande urval i rekryteringsprocessen så passa på att söka tjänsten redan idag.

Industrisupport är sedan 1999 ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag med kunder och kontor på flera orter. Vi rekryterar inom olika yrkesområden. Alla är välkomna att söka, men undvik information om etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuella läggning i din ansökan. Varmt välkommen till oss på Industrisupport! Visa mindre

Nu söker vi elektriker!

Om företaget Norsk Analyse är ledande leverantör av kompletta analyssystem inom olje- och gas-, kraft- och energi-, process- och marinaindustrin. Genom 30 års verksamhet har Norsk Analyse förtjänat sitt rykte som en högkvalitativ leverantör. Dom är strategiskt etablerade i tio länder och betjänar en världsomspännande marknad. Detta jobb finns på fabriken i Grums. Personalen utbildas genom våra partnerprogram och deltar i både tekniska utbildningar och kom... Visa mer
Om företaget

Norsk Analyse är ledande leverantör av kompletta analyssystem inom olje- och gas-, kraft- och energi-, process- och marinaindustrin. Genom 30 års verksamhet har Norsk Analyse förtjänat sitt rykte som en högkvalitativ leverantör.
Dom är strategiskt etablerade i tio länder och betjänar en världsomspännande marknad. Detta jobb finns på fabriken i Grums.
Personalen utbildas genom våra partnerprogram och deltar i både tekniska utbildningar och kommersiella säljmöten.


Dina arbetsuppgifter

Här jobbar du på plats i fabriken, i ljusa och fina lokaler, med installation och kabeldragning i analyshus och kabinett. Företaget strävar efter en trygg och säker arbetsmiljö där man ständigt söker förbättringar och högsta möjliga kvalitet. Visst montage av utrustning kan förekomma. Du utgår ifrån ritningar och ingen installation är den andra lik. Kan även förekomma någon gång att man åker ut, tillsammans med någon kollega och gör installation på plats, t.ex. på en oljeplattform.


Din profil

Vem är du?
En industrielektriker, som kanske jobbar mot processindustrin, har behörighet och jobbat några år. Vill jobba i en positiv och ljus miljö, tillsammans med ett härligt gäng, där du är med och bidrar till teamkänslan. Du är trygg i din roll som elektriker och har god ritningsläsning, förstår och kan tolka ritningen, har du dessutom ett intresse för konstruktion är det en bonus. Du letar efter ett jobb där du ser din framtid och vill bidra till företagets fina utveckling. Meriterande är elkonstruktion och engelska.

Om Industrisupport
Alla frågor ställa den till ansvarig rekryterare på Industrisupport (se kontaktuppgifter nedan). Urvals- och drogtester kan förekomma i rekryteringens slutskede. Vi jobbar med löpande urval i rekryteringsprocessen så passa på att söka tjänsten redan idag.

Industrisupport är sedan 1999 ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag med kunder och kontor på flera orter. Vi rekryterar inom olika yrkesområden. Alla är välkomna att söka, men undvik information om etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuella läggning i din ansökan. Varmt välkommen till oss på Industrisupport! Visa mindre

Personal till vatten- och avloppsverksamheten

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje. Område gat... Visa mer
Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje.

Område gata har ungefär 30 medarbetare som bland annat har hand om gator, vägar, utemiljö, fordonspark, vatten/avlopp och avfallshantering.

Hos oss gör du skillnad!

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta i ett litet arbetslag som leds av samordnare VA och arbetsledare gata/VA. Dina arbetsuppgifter omfattar allt inom VA området
och kan anpassas efter de erfarenheter och kunskaper du har. Exempelvis kan du få arbeta med sanering och nyanläggning av vatten och- avloppsledningar, drift och underhåll av kommunens ledningsnät, byte av vattenmätare och
hantering av styrsystem och verksamhetssystem. Du kommer även att delta i både större och mindre projekt som innefattar vatten och avlopp, gata och annan infrastruktur.

Vi är även i behov av någon som kan arbeta delvis administrativt som VA/Gatuingenjör så har du intresse, utbildning och erfarenhet av detta - sök!

Beredskapstjänstgöring kan ingå i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och gärna några års arbetslivserfarenhet inom Va området.

Du får gärna vara diplomerad rörläggare och/eller har gått Svenskt vattens diplomutbildning samt livsmedelshygien kopplat till VA arbeten, schaktsäkerhet, stumsvetsning, svetsning av PE rör och arbete på väg.

Du ska gilla att arbeta utomhus med fysiskt arbete. Du tycker om omväxlande uppgifter, är initiativrik och flexibel. Du kan arbeta självständigt, samtidigt som det är viktigt att du känner ett engagemang för att samverka och kommunicera med kontakter inom och utanför den egna organisationen. Vi lägger stor vikt vid att du är noggrann, drivande och har förmåga till helhetssyn. Du ska ha god allmän datakunskap samt giltigt B-körkort.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper där vi särskilt värdesätter samarbetsförmåga, ansvarstagande och möjlighet till självständigt arbete. Självklart delar du vår värdegrund om att vara professionell, välkomnande, engagerad och delaktig!

Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via post eller mejl.

I Grums kommun vill vi ha en mångfald i arbetslivet och ta tillvara på de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!


Genom att skicka in din ansökan godkänner du att dina personuppgifter används i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning för att Grums kommun ska kunna tillhandahålla det stöd och den service kommunen ansvarar för. Läs mer på grums.se/personuppgifter.

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Nu söker vi en kvalitetskontrollant till Norsk Analyse

Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Företaget representerar en av världens största producenter av analysatorer och analysutrustning. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter for 1,1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 80+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 30 miljoner euro p... Visa mer
Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions

Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Företaget representerar en av världens största producenter av analysatorer och analysutrustning. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter for 1,1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 80+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 30 miljoner euro per år och har sitt huvudkontor i Tønsberg, Norge och dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland, Dubai och USA.

Vi söker en kvalitetskontrollant till Grums, Sverige.

Om rollen
Som kvalitetskontrollant kommer du vara den viktiga länken mellan projektingenjörerna som designar upp projektet, och produktion där montörerna sedan sätter ihop projektet. Din huvudsakliga uppgift består av att löpande kontrollera/verifiera att tillverkade detaljer uppfyller fastställda ritningskrav samt specifikationskrav, och se till att korrigeringar dokumenteras samt justeras i ritningarna. Du kommer även vara QA & HSSE managers förlängda arm mot produktionen i Sverige samt stötta i förbättringsarbete.

Kvalifikationer:
För att lyckas som kvalitetskontrollant tror vi att du:

• Har en utbildning inom industriteknik/elektronik alternativ motsvarande kompetens från annan utbildning och erfarenhet.
• Kan läsa och förstå tekniska ritningar.
• Är noggrann som person och har förmågan att upptäcka avvikelser
• Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat.

Som person är du är serviceinriktad, har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra och har ett öga för detaljer. Du har ett systematiskt arbetssätt och kan leda dig själv i ditt dagliga arbete.

På Norsk Analyse erbjuds du:

• Glada kollegor som tillsammans skapar ett fint arbetsklimat.
• Roliga kick off ihop.
• En arbetsplats som med sina produkter bidrar till bättre miljö.

Anställningsinformation

- Anställningsform: Tillsvidareanställning

- Arbetsort: Grums

- Arbetstid: Heltid

- Tillträde: Snarast

Ansökan

Skicka in din ansökan och CV senast den 8 oktober. Urval sker löpande och tjänsten tillsätts så snart vi hittat rätt person. Har du frågor om tjänsten, kontakta Julia Låbbman, rekryterare på Qtym, på telefon 073-674 43 30 eller via e-post: [email protected] alt Stijn Bos, rekryterare på Qtym på telefon 070-4574771 eller via e-post: [email protected] Visa mindre

Planarkitekt

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje. Hos oss gö... Visa mer
Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje.

Hos oss gör du skillnad!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med samhällsplanering att ta fram detaljplaner på egen hand. Du kan arbeta självständigt med egna ärenden och uppdrag. Du förstår vikten av samordning och att kunna väga olika intressen mot varandra i komplexa processer.

För att trivas hos oss är du social och prestigelös. Du gillar att samverka, skapa förståelse och att föra över din kunskap till andra. Vidare är du är noggrann, kvalitetsinriktad och tar ansvar för helheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot samhällpanering och fysisk planering. Det är meriterande om du är utbildad som planarkitekt. Du har flera års kommunal erfarenhet inom fysisk planering och detaljplanering samt goda kunskaper inom plan- och bygglagen och du har kännedom om miljöbalken.

Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs för tjänsten. Vi ser gärna att du även kan kommunicera på engelska i tal och skrift. Att arbeta med vanligt förekommande digitala planeringsverktyg samt Office-programmen ser vi som självklart. I Grums kommun använder vi bland annat GEOSECMA for arcGIS.

Självklart delar du vår värdegrund om att vara professionell, välkomnande, engagerad och delaktig!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via post eller mejl.

I Grums kommun vill vi ha en mångfald i arbetslivet och ta tillvara på de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!


Genom att skicka in din ansökan godkänner du att dina personuppgifter används i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning för att Grums kommun ska kunna tillhandahålla det stöd och den service kommunen ansvarar för. Läs mer på grums.se/personuppgifter.

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Nu söker vi en Quality controller till Norsk Analyse

Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Företaget representerar en av världens största producenter av analysatorer och analysutrustning. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter for 1,1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 80+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 30 miljoner euro p... Visa mer
Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions

Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Företaget representerar en av världens största producenter av analysatorer och analysutrustning. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter for 1,1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 80+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 30 miljoner euro per år och har sitt huvudkontor i Tønsberg, Norge och dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland, Dubai och USA.

Vi söker en kvalitetskontrollant till Grums, Sverige.

Om rollen
Som kvalitetskontrollant kommer du vara den viktiga länken mellan projektingenjörerna som designar upp projektet, och produktion där montörerna sedan sätter ihop projektet. Din huvudsakliga uppgift består av att löpande kontrollera/verifiera att tillverkade detaljer uppfyller fastställda ritningskrav samt specifikationskrav, och se till att korrigeringar dokumenteras samt justeras i ritningarna. Du kommer även vara QA & HSSE managers förlängda arm mot produktionen i Sverige samt stötta i förbättringsarbete.

Kvalifikationer:
För att lyckas som kvalitetskontrollant tror vi att du:

• Har en utbildning inom industriteknik/elektronik alternativ motsvarande kompetens från annan utbildning och erfarenhet.
• Kan läsa och förstå tekniska ritningar.
• Är noggrann som person och har förmågan att upptäcka avvikelser
• Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat.

Som person är du är serviceinriktad, har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra och har ett öga för detaljer. Du har ett systematiskt arbetssätt och kan leda dig själv i ditt dagliga arbete.

På Norsk Analyse erbjuds du:

• Glada kollegor som tillsammans skapar ett fint arbetsklimat.
• Roliga kick off ihop.
• En arbetsplats som med sina produkter bidrar till bättre miljö.

Anställningsinformation

- Anställningsform: Tillsvidareanställning

- Arbetsort: Grums

- Arbetstid: Heltid

- Tillträde: Snarast

Ansökan

Skicka in din ansökan och CV senast den 15 oktober. Urval sker löpande och tjänsten tillsätts så snart vi hittat rätt person. Har du frågor om tjänsten, kontakta Julia Låbbman, rekryterare på Qtym, på telefon 073-674 43 30 eller via e-post: [email protected] alt Stijn Bos, rekryterare på Qtym på telefon 070-4574771 eller via e-post: [email protected] Visa mindre

Projektingenjör till Norsk Analyse

Ansök    Mar 27    Qtym AB    Projekteringsingenjör, maskin
Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Företaget representerar en av världens största producenter av analysatorer och analysutrustning. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter for 1,1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 80+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 30 miljoner euro p... Visa mer
Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions

Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Företaget representerar en av världens största producenter av analysatorer och analysutrustning. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter for 1,1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 80+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 30 miljoner euro per år och har sitt huvudkontor i Tønsberg, Norge och dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland, Dubai och USA.

Vi söker projektingenjörer till vårt team i Grums, Sverige

Som Projektingenjör hos oss blir du en nyckelperson i vår kompetentstarka systemintegrationsavdelning med ansvar för att utföra leveranser till våra kunder. Hos oss gör vi analyssystem som används för processhantering och miljömätningar. Vi har ett av de starkaste varumärkena internationellt för nyckelfärdiga analyssystem till process-, kraft- och marinamarknaderna.

Vi söker självgående, positiva och driftiga projektingenjörer som älskar utmaningar och varierande arbetsuppgifter. Du ska kunna arbeta självständigt och effektivt, men också ha ett omfattande teamarbete med våra försäljnings- och produktionsavdelningar samt med kunder. I rollen som projektingenjör är det frihet under ansvar och du driver dina egna projekt framåt.

Arbetsuppgifter:

• Ett självständigt projektansvar från kontraktsskrivning till färdig produkt
• Design / konstruktion och förberedelse av tekniska lösningar
• Förberedelse av projektdokumentering och ritningsunderlag
• Kund- och leverantörsuppföljning
• Tekniskt stöd för produktionsavdelningen

Kvalifikationer:

• Ingenjörsutbildning, gärna inom el, automation eller maskin
• Goda CAD -kunskaper (2D)
• Erfarenhet från kundkontakt
• God kommunikationsförmåga både skriftligt och muntligt, engelska och svenska
• Förmåga att hantera olika discipliner
• Kunskap inom PLC -programmering är meriterande
• Som person är du självständig och lösningsorienterad

Vi erbjuder:

• Ett välskött och innovativt företag med ett mycket gott rykte på marknaden
• Möjlighet till självständigt projektansvar i team med professionellt skickliga och trevliga kollegor
• En personlig och trevlig arbetsmiljö, och flera roliga företagsevengemang under året.
• Produktutbildning

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Placeringsort: Grums
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse

• Ansökan
• I denna rekrytering samarbetar Norsk Analyse med Qtym. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Julia Låbbman, 0736-744330 alt. [email protected]
Sista ansökningsdag är den 30 april 2023. Vi går igenom urvalet löpande så tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

• För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen, samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via ansökningsknappen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Gillar du fysisk planering och vill vara med och utveckla Grums kommun?

Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje. Hos oss gö... Visa mer
Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje.

Hos oss gör du skillnad!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med samhällsplanering att ta fram detaljplaner på egen hand. Du kan arbeta självständigt med egna ärenden och uppdrag. Du förstår vikten av samordning och att kunna väga olika intressen mot varandra i komplexa processer.

För att trivas hos oss är du social och prestigelös. Du gillar att samverka, skapa förståelse och att föra över din kunskap till andra. Vidare är du är noggrann, kvalitetsinriktad och tar ansvar för helheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot samhällpanering och fysisk planering. Det är meriterande om du är utbildad som planarkitekt. Du har flera års kommunal erfarenhet inom fysisk planering och detaljplanering samt goda kunskaper inom plan- och bygglagen och du har kännedom miljöbalken.

Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs för tjänsten. Vi ser gärna att du även kan kommunicera på engelska i tal och skrift. Att arbeta med vanligt förekommande digitala planeringsverktyg samt Office-programmen ser vi som självklart. I Grums kommun använder vi bland annat GEOSECMA for arcGIS.

Självklart delar du vår värdegrund om att vara professionell, välkomnande, engagerad och delaktig!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via post eller mejl.

I Grums kommun vill vi ha en mångfald i arbetslivet och ta tillvara på de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!


Genom att skicka in din ansökan godkänner du att dina personuppgifter används i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning för att Grums kommun ska kunna tillhandahålla det stöd och den service kommunen ansvarar för. Läs mer på grums.se/personuppgifter.

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Systemingenjör till Gruvön

Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid. Vi är en grupp med tolv system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveck... Visa mer
Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem.


Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid.
Vi är en grupp med tolv system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckling av våra styrsystem. Vi behöver nu förstärkning i gruppen med erfarenhet inom DCS som kan Siemens PCS7.


Vi är i ett spännande skede där vi bygger för framtiden. I arbetet utför du driftsättning, intrimning och programmering i samband med mindre ombyggnationer och projekt. I större projekt kommer du att delta både som resurs och som kravställare.


Arbetsuppgifterna varierar från daglig tillsyn av utrustning till komplex felsökning som kvalitetsproblem i maskinerna, teknikutveckling och utredningar. När du har lärt känna vår verksamhet kommer du även att ingå i beredskapsstyrkan för styrsystem på Gruvöns bruk.


Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. KY/YH-utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande kompetens förvärvat genom mångårig erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.


Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att medarbetare har rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i team och självständigt. Du ska ha hög servicekänsla och ska självständigt kunna driva aktiviteter framåt.


Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.


Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Zacharias Pavlov, Chef ELIA Automation, tfn 0555-411 43 Visa mindre

Serviceingenjör till Norsk Analyse

Ansök    Feb 1    Qtym AB    Serviceingenjör, maskin
Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Företaget representerar en av världens största producenter av analysatorer och analysutrustning. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter for 1,1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 80+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 30 miljoner euro p... Visa mer
Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions

Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Företaget representerar en av världens största producenter av analysatorer och analysutrustning. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter for 1,1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 80+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 30 miljoner euro per år och har sitt huvudkontor i Tønsberg, Norge och dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland, Trinidad och USA.

Norsk Analyse AS är under stark tillväxt och söker av den anledningen:

Serviceingenjör – Landbaserad industri

Du kommer ingå i vårt internationella serviceteam som besitter goda kompetenser och har en gedigen yrkesstolthet. Vi levererar våra landbaserade analyslösningar inom petrokemi, kraftverk, smältverk, avfallsförbränning och avfallsdeponier. Som representant från vår serviceavdelning är du också bolagets ansikte utåt.

Arbetsuppgifter:

• Ansvara för att utföra service, driftsättning och uppstart av kunders analyssystem och analysatorer.
• Ansvara för att utföra systemtestning i våra produktionslokaler i Karlstad.
• Förbereda egna serviceuppdrag i samarbete med servicekoordinator.
• Hantera problemärenden ute hos våra kunder.
• Vara en positiv och god representant för Norsk Analyse.
• Bidra till merförsäljning och goda resultat på bolaget.
• Ansvara för att hålla i kurser och upplärning för kunder.

Kvalifikationer:

• Teknisk utbildning inom elektro eller automation, eller annan erfarenhet som kan anses likvärdig.
• Relevant erfarenhet som servicetekniker eller serviceingenjör alternativt inom automation.
• Erfarenhet av att arbeta på resande fot.
• Generellt goda datakunskaper och ett gediget tekniskt intresse.
• Som person är du en flexibel problemlösare

Vi erbjuder

• Ett jobb i ett välskött och innovativt bolag med gott rykte på marknaden.
• Trevligt och gemytligt arbetsklimat
• Produktutbildning
• Frihet under ansvar

Tjänsten medför gediget resande inom huvudsakligen Norden, men även internationella uppdrag i andra delar av världen förekommer.
Som serviceingenjör samarbetar du mycket med servicepersonal, servicekoordinator, produktionschef i Grums och du rapporterar till Servicemanager och/eller teamledare.

Anställning: Heltid
Ort: Grums
Arbetstid: Dagtid, resor och övriga arbetstider förekommer
Lön: Enligt Överenskommelse

Skicka in din ansökan snarast. Aktuella kandidater kommer kontaktas löpande, så länge annonsen ligger ute är du välkommen med din ansökan. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Felicia Olsson på 070-5668877 eller [email protected].

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Elkraftingenjör till Gruvöns bruk

Ansök    Feb 13    Billerud Sweden AB    Elkrafttekniker
På Gruvöns Bruk arbetar grupperingen ELIA EL med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft. Till vår avdelning söker vi nu en Elkraftsingenjör. I arbetet kommer du att vara med och driva utveckling och underhåll av vårt eldistributionsnät. Du kommer att delta i större projekt både som resurs och som kravställare. Du upprätthåller kontakter med våra leverantörer och inform... Visa mer
På Gruvöns Bruk arbetar grupperingen ELIA EL med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft. Till vår avdelning söker vi nu en Elkraftsingenjör.
I arbetet kommer du att vara med och driva utveckling och underhåll av vårt eldistributionsnät. Du kommer att delta i större projekt både som resurs och som kravställare.
Du upprätthåller kontakter med våra leverantörer och informerar om krav och förändringar i vår standard samt medverkar till att inköpsavtal kommer till stånd. Du är delaktig i de dagliga drift-, skötsel- & underhållsuppgifterna i eldistributionsnätet.
Du kommer att utföra driftomläggningar i Gruvöns eldistributionsnät och vara behjälplig vid kvalificerad felsökning.
I ditt arbete kommer du att driva och upprätta livscykelplaner och FU-planer inom vårt verksamhetsområde och medverkar till att organisationen har rätt kompetens inom elteknikområdet, så att hög elsäkerhet uppnås.


Kvalifikationer
Civil/högskoleingenjörsutbildning med inriktning mot elkraft eller annan utbildning och erfarenhet som kan prövas likvärdig. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Lång erfarenhet/bred kunskap från liknande arbetsuppgifter är meriterande. Processteknisk erfarenhet från tung industri är meriterande.


Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i projektform och självständigt. Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Martin Sandin, Sektionschef ELIA, tfn 0555-41204
[email protected]. Visa mindre

Beredare Fastighetsservice, Gruvön

Vill du vara med och säkerställa förebyggande underhåll, service och reparationer? Inom avdelningen Underhåll finns Infrastruktur vars huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på våra fastigheter med tillhörande utrustning. Tveka då inte att söka till beredare hos oss. Arbetet bedrivs i nära samarbete med andra avdelningar samt i ett flertal nätverk inom organisationen och med entreprenörer. Du kommer som beredare att arbeta i många olika sy... Visa mer
Vill du vara med och säkerställa förebyggande underhåll, service och reparationer? Inom avdelningen Underhåll finns Infrastruktur vars huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på våra fastigheter med tillhörande utrustning. Tveka då inte att söka till beredare hos oss.
Arbetet bedrivs i nära samarbete med andra avdelningar samt i ett flertal nätverk inom organisationen och med entreprenörer. Du kommer som beredare att arbeta i många olika system såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och webbaserade system. Roll som byggarbetsmiljösamordnare är en del av tjänsten.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av
Bereda arbeten för vår utförandegrupp inom fastighetsservice, vatten och avlopp, ventilation och lyft, vägar och planer, järnväg.
Bidra i arbetet med att underhålla och uppdatera dokumentation och reservdelslistor
I nära samarbete med arbetsledare planera underhållsinsatser både i förebyggande syfte samt vid planerade stopp
Göra inköp av tjänster och reservdelarKvalifikationer
Du ska ha fullgjord gymnasieutbildning. Meriterande är utbildning som fastighetstekniker eller motsvarande yrkeserfarenhet likaså erfarenhet av byggarbetsmiljösamordning (Bas P-U)
Ansvarsområdet innefattar byggnation, vatten, avlopp, ventilation, kyla, värme, hissar, portar och traverser men även vägar, planer och järnväg.
Då området är stort ser vi att du har kunskaper inom flera av dessa områden. Ange i din ansökan vilka områden du har kunskaper inom och kan bidra i. Då arbetet sker i många system behöver du ha mycket goda datakunskaper, samt goda kunskaper i svenska och engelska.


Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta, att du är ordningsam och strukturerad ser vi som en självklarhet. Oavsett vem du är och vilken bakgrund du har – tveka inte att söka.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Tarmo Kokko, Sektionschef Infrastruktur, tfn 0555-41288 Visa mindre

Processtekniker till Quant Gruvön

Till Quant i Gruvön söker vi en processtekniker automation Till vår underhållsavdelning söker vi dig som är en nyfiken person som brinner för underhåll och ser framgång med proaktivt förbättringsarbete. Vi utför akut- och förebyggande underhåll hos vår kund Stora Enso Timber AB vid Gruvöns Sågverk och arbetar även med att hjälpa kunden bibehålla och effektivisera maskinprestandan på deras anläggningar. På Quant i Gruvön är vi 37 medarbetare där underhållsa... Visa mer
Till Quant i Gruvön söker vi en processtekniker automation
Till vår underhållsavdelning söker vi dig som är en nyfiken person som brinner för underhåll och ser framgång med proaktivt förbättringsarbete. Vi utför akut- och förebyggande underhåll hos vår kund Stora Enso Timber AB vid Gruvöns Sågverk och arbetar även med att hjälpa kunden bibehålla och effektivisera maskinprestandan på deras anläggningar. På Quant i Gruvön är vi 37 medarbetare där underhållsavdelningen består av underhållstekniker (mek, el och automation), underhållsingenjör, projektingenjör, planerare, processtekniker el och automation, inköpschef och förrådsansvariga. Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 140 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000m3sv och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. 

Arbetsuppgifter
Som automationstekniker hos Quant Service utför du underhåll, utveckling och felsökning av automationssystemen vi arbetar i. Du arbetar med arbetsordrar gällande underhållssystemet och arbetet sker i nära samarbete med produktion där du ansvarar för uppdatering och drift av produktionssystem.

Kvalifikationer

• Eftergymnasial utbildning inom antingen automation, el, underhåll, styr- och reglerteknik, eller relevant erfarenhet
• 3-5 års erfarenhet av arbete som el- eller automationstekniker
• Du hanterar svenska och engelska i både tal och skrift

Personliga egenskaper
Vi ser att du som söker tjänsten som processtekniker är noggrann, har en positiv attityd och är serviceinriktad med kunden i fokus, liksom ett föredöme när det gäller säkerhet. Du har god datorvana och sätter alltid kundens behov i fokus där du arbetar för att ständigt möta kundens förväntningar.

Om Quant
Quant är en av de ledande, globala aktörerna inom industriellt underhåll med verksamhet i ett flertal industrier. I över 30 år har Quant upprätthållit och förbättrat säkerheten, produktiviteten och utrustningsprestandan för över 400 anläggningar världen över. Quant har sitt huvudkontor i Stockholm och är en ledande leverantör av professionella industriella underhållstjänster med global närvaro, vi finns över hela världen inom ca. 90 anläggningar och är ca 2400 anställda. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad!

Vi erbjuder dig en intressant tjänst inom modern underhållsverksamhet, hos oss kommer du att arbeta i ett ungt bolag som skapar möjligheter tillsammans med våra kunder. Vi brinner för underhåll och är stolta över att se att vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet. Som anställd hos Quant kan vi erbjuda en rad förmåner i form av friskvård, upphandlade erbjudanden och unika försäkringar. För oss är säkerheten av största vikt och vi erbjuder dig förutsättningar att alltid utföra ditt jobb säkert.

Urvalsprocessen sker löpande under ansökningsperioden, vänta därför inte med din ansökan utan skicka gärna in din ansökan så snart du kan, dock senast 1 januari. Har du några frågor om tjänsten, tveka inte att höra av dig! Visa mindre

Serviceingenjör till Norsk Analyse

Ansök    Nov 24    Qtym AB    Serviceingenjör, maskin
Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Företaget representerar en av världens största producenter av analysatorer och analysutrustning. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter for 1,1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 80+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 30 miljoner euro p... Visa mer
Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions

Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Företaget representerar en av världens största producenter av analysatorer och analysutrustning. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter for 1,1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 80+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 30 miljoner euro per år och har sitt huvudkontor i Tønsberg, Norge och dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland, Trinidad och USA.

Norsk Analyse AS är under stark tillväxt och söker av den anledningen:

Serviceingenjör – Landbaserad industri

Du kommer ingå i vårt internationella serviceteam som besitter goda kompetenser och har en gedigen yrkesstolthet. Vi levererar våra landbaserade analyslösningar inom petrokemi, kraftverk, smältverk, avfallsförbränning och avfallsdeponier. Som representant från vår serviceavdelning är du också bolagets ansikte utåt.

Arbetsuppgifter:

• Ansvara för att utföra service, driftsättning och uppstart av kunders analyssystem och analysatorer.
• Ansvara för att utföra systemtestning i våra produktionslokaler i Karlstad.
• Förbereda egna serviceuppdrag i samarbete med servicekoordinator.
• Hantera problemärenden ute hos våra kunder.
• Vara en positiv och god representant för Norsk Analyse.
• Bidra till merförsäljning och goda resultat på bolaget.
• Ansvara för att hålla i kurser och upplärning för kunder.

Kvalifikationer:

• Teknisk utbildning inom elektro eller automation, eller annan erfarenhet som kan anses likvärdig.
• Relevant erfarenhet som servicetekniker eller serviceingenjör alternativt inom automation.
• Erfarenhet av att arbeta på resande fot.
• Generellt goda datakunskaper och ett gediget tekniskt intresse.
• Som person är du en flexibel problemlösare

Vi erbjuder

• Ett jobb i ett välskött och innovativt bolag med gott rykte på marknaden.
• Trevligt och gemytligt arbetsklimat
• Produktutbildning
• Frihet under ansvar

Tjänsten medför gediget resande inom huvudsakligen Norden, men även internationella uppdrag i andra delar av världen förekommer.
Som serviceingenjör samarbetar du mycket med servicepersonal, servicekoordinator, produktionschef i Grums och du rapporterar till Servicemanager och/eller teamledare.

Anställning: Heltid
Ort: Grums
Arbetstid: Dagtid, resor och övriga arbetstider förekommer
Lön: Enligt Överenskommelse

Skicka in din ansökan snarast. Aktuella kandidater kommer kontaktas löpande, så länge annonsen ligger ute är du välkommen med din ansökan. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Sofia Kyrk på 072-146 11 64 eller på [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Underhållsingenjör till Quant Gruvöns Sågverk

Till Quant i Gruvön söker vi en Underhållsingenjör Till vår underhållsavdelning söker vi dig som brinner för underhåll och ser framgång med proaktivt förbättringsarbete. Vi utför akut- och förebyggande underhåll hos vår kund Stora Enso Timber AB vid Gruvöns Sågverk och arbetar även med att hjälpa kunden bibehålla och effektivisera maskinprestandan på deras anläggningar. Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad och har omkring 14... Visa mer
Till Quant i Gruvön söker vi en Underhållsingenjör
Till vår underhållsavdelning söker vi dig som brinner för underhåll och ser framgång med proaktivt förbättringsarbete. Vi utför akut- och förebyggande underhåll hos vår kund Stora Enso Timber AB vid Gruvöns Sågverk och arbetar även med att hjälpa kunden bibehålla och effektivisera maskinprestandan på deras anläggningar. Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad och har omkring 140 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Gruvöns Sågverk består av ett sågverk, en pelletsfabrik och en korslimträfabrik som tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. På Quant i Gruvön är vi 33 personer som arbetar i underhållsteamet inom olika roller. Till vårt team söker vi en Underhållsingenjör som arbetar med framtagning och utveckling av interna service- och underhållsprocesser för proaktiva och långsiktiga lösningar som ökar driftsäkerheten och tillgängligheten.

Arbetsuppgifter
Som Underhållsingenjör hos Quant Service arbetar du bland annat med att utföra maskinsäkerhetsanalyser, samt analyserar och säkerställer att utrustningen uppfyller CE krav i samarbete med vår kunds Europeiska organisation. Du kommer även ansvara för att framtagning av regelbundna analyser och förväntas kunna bistå med teknisk områdeskunskap och input i utveckling av gällande serviceavtal.

Kvalifikationer 

• Långvarig arbetslivserfarenhet inom processindustrin och/eller en högskoleexamen inom el, automation, systemvetenskap eller likvärdigt
• Fördjupade kunskaper inom underhållsstyrning
• Erfarenhet från att utveckla och följa mätetal (KPI:er) för att driva förbättringsarbete
• Kunskap inom rotorsaksanalyser (RCA)
• Kunskap inom avläsning av maskindokumentation, skapande av offerter och affärsförslag
• Erfarenhet från proaktivt och systematiskt arbete som exempelvis  livscykelanalyser och revidering av förebyggande underhållsinstruktioner
• Mycket god systemvana och erfarenhet kring användandet av underhållssystem, samt mer avancerade kunskaper i Excel och PowerBi

Personliga egenskaper
Vi ser att du som söker tjänsten som Undrehållsingenjör är noggrann, har en positiv attityd och är serviceinriktad med kunden i fokus, liksom ett föredöme när det gäller säkerhet. För att trivas hos oss ser vi att du i grunden har ett tekniskt intresse då du kommer ansvara för att framtagning av regelbundna analyser inom ditt område och förväntas kunna bistå med teknisk områdeskunskap och input i utveckling av underhåll. Du är van att kommunicera på engelska och svenska i tal och skrift.

Om Quant 
Quant är en av de ledande, globala aktörerna inom industriellt underhåll med verksamhet i ett flertal industrier. I över 30 år har Quant upprätthållit och förbättrat säkerheten, produktiviteten och utrustningsprestandan för över 400 anläggningar världen över. Quant har sitt huvudkontor i Stockholm och är en ledande leverantör av professionella industriella underhållstjänster med global närvaro, vi finns över hela världen inom ca. 90 anläggningar och är ca 2500 anställda. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! 

Vi erbjuder dig en intressant tjänst inom modern underhållsverksamhet, hos oss kommer du att arbeta i ett ungt bolag som skapar möjligheter tillsammans med våra kunder. Vi brinner för underhåll och är stolta över att se att vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet. Som anställd hos Quant kan vi erbjuda en rad förmåner i form av friskvård, upphandlade erbjudanden och unika försäkringar. För oss är säkerheten av största vikt och vi erbjuder dig förutsättningar att alltid utföra ditt jobb säkert. 

Urvalsprocessen sker löpande under ansökningsperioden, vänta därför inte med din ansökan utan skicka gärna in din ansökan så snart du kan, dock senast 5 mars. Har du några frågor om tjänsten, tveka inte att höra av dig! Visa mindre

Produktionstekniker

Triton Valsteknik AB växer och söker en Produktions-tekniker. Vi bygger nya lokaler och har flera produktprojekt på gång vilket gör att vi behöver utöka med en till tekniker. Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch. Om Företaget Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 55 medarbetare. Vi servar... Visa mer
Triton Valsteknik AB växer och söker en Produktions-tekniker.
Vi bygger nya lokaler och har flera produktprojekt på gång vilket gör att vi behöver utöka med en till tekniker.
Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch.


Om Företaget
Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 55 medarbetare.
Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillverkar och renoverar vi valsar. Årligen passerar ca 5 000 valsar av alla storlekar genom vår produktion. Vi har totalt 35 svarvar, varav 7 stycken är cnc-styrda.
Vid tillverkning fräser och svarvar vi metallkomponenter som sedan svetsas samman till en färdig vals. Till flera kunder belägger vi även valsar med gummi eller polyuretan som sedan bearbetas för att ge önskad funktion.


Arbetsbeskrivning
Detta är en nyskapad roll med fokus på produktutveckling och förbättringar. Du kommer att driva våra prioriterade projekt där du samarbetar med både interna och externa intressenter. Arbetet innefattar allt ifrån vardagliga förbättringar till större investeringsprojekt och införande av nya produkter i vår produktionskedja. Beslutsvägarna är korta, och möjligheterna att påverka ditt eget arbete samt produkterna är stora inom företaget.
Du rapporterar till VD.


Exempel på arbetsuppgifter:
- Projektledning för interna förbättringsprojekt
- Driva testning och utveckling av nya kundprodukter
- Utveckla arbetsinstruktioner och driva kvalitetsförbättringar
- Koordinera underhåll av våra maskiner


Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort teknikintresse och har goda kunskaper inom produktionsteknik. Det är självklart en stor fördel om du tidigare har arbetat som produktionstekniker men vi är även intresserade av dig som skaffat dig kunskaper inom området i en annan roll.
Du har relevant akademisk utbildning eller flera års arbetslivserfarenhet inom området. Du är van vid dokumentation, att ta fram underlag samt tyda instruktioner och ritningar.
Det är meriterande om du har vana från 3D-ritning för enklare konstruktionsarbeten.
I den här rollen ser vi en strukturerad och analytisk person som trivs i en händelserik och föränderlig arbetsmiljö. Du är en positiv och initiativrik lagspelare som kan vara flexibel och prestigelös i din yrkesroll.


Din profil
- Gymnasial eller eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, gärna maskiningenjör
- Erfarenhet av problemlösning och produktutveckling
- Erfarenhet som projektledare eller liknande meriter av att koordinera, planera eller schemalägga arbete
- Goda kunskaper i Excel
- Du har kunskap i ritningsläsning och kan mäta upp artiklar
- Du talar och skriver obehindrat på svenska


Vi kommer kalla till intervjuer löpande. Visa mindre

Processtekniker till Quant Gruvön

Till Quant i Gruvön söker vi en processtekniker automation Till vår underhållsavdelning söker vi dig som är en nyfiken person som brinner för underhåll och ser framgång med proaktivt förbättringsarbete. Vi utför akut- och förebyggande underhåll hos vår kund Stora Enso Timber AB vid Gruvöns Sågverk och arbetar även med att hjälpa kunden bibehålla och effektivisera maskinprestandan på deras anläggningar. På Quant i Gruvön är vi 37 medarbetare där underhållsa... Visa mer
Till Quant i Gruvön söker vi en processtekniker automation
Till vår underhållsavdelning söker vi dig som är en nyfiken person som brinner för underhåll och ser framgång med proaktivt förbättringsarbete. Vi utför akut- och förebyggande underhåll hos vår kund Stora Enso Timber AB vid Gruvöns Sågverk och arbetar även med att hjälpa kunden bibehålla och effektivisera maskinprestandan på deras anläggningar. På Quant i Gruvön är vi 37 medarbetare där underhållsavdelningen består av underhållstekniker (mek, el och automation), underhållsingenjör, projektingenjör, planerare, processtekniker el och automation, inköpschef och förrådsansvariga. Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 140 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000m3sv och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. 

Arbetsuppgifter
Som automationstekniker hos Quant Service utför du underhåll, utveckling och felsökning av automationssystemen vi arbetar i. Du arbetar med arbetsordrar gällande underhållssystemet och arbetet sker i nära samarbete med produktion där du ansvarar för uppdatering och drift av produktionssystem.

Kvalifikationer

• Eftergymnasial utbildning inom antingen automation, el, underhåll, styr- och reglerteknik, eller relevant erfarenhet
• 3-5 års erfarenhet av arbete som el- eller automationstekniker
• Du hanterar svenska och engelska i både tal och skrift

Personliga egenskaper
Vi ser att du som söker tjänsten som processtekniker är noggrann, har en positiv attityd och är serviceinriktad med kunden i fokus, liksom ett föredöme när det gäller säkerhet. Du har god datorvana och sätter alltid kundens behov i fokus där du arbetar för att ständigt möta kundens förväntningar..

Om Quant
Quant är en av de ledande, globala aktörerna inom industriellt underhåll med verksamhet i ett flertal industrier. I över 30 år har Quant upprätthållit och förbättrat säkerheten, produktiviteten och utrustningsprestandan för över 400 anläggningar världen över. Quant har sitt huvudkontor i Stockholm och är en ledande leverantör av professionella industriella underhållstjänster med global närvaro, vi finns över hela världen inom ca. 90 anläggningar och är ca 2400 anställda. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad!

Vi erbjuder dig en intressant tjänst inom modern underhållsverksamhet, hos oss kommer du att arbeta i ett ungt bolag som skapar möjligheter tillsammans med våra kunder. Vi brinner för underhåll och är stolta över att se att vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet. Som anställd hos Quant kan vi erbjuda en rad förmåner i form av friskvård, upphandlade erbjudanden och unika försäkringar. För oss är säkerheten av största vikt och vi erbjuder dig förutsättningar att alltid utföra ditt jobb säkert.

Urvalsprocessen sker löpande under ansökningsperioden, vänta därför inte med din ansökan utan skicka gärna in din ansökan så snart du kan, dock senast 27 november. Har du några frågor om tjänsten, tveka inte att höra av dig! Visa mindre

Underhållsingenjör till Billerud, Gruvön

Söker du en ny utmaning där du får vara med och driva ett progressivt underhållsarbete hos ett bolag som är i ständig utveckling? Här kan du göra skillnad genom att bidra med kompetens och erfarenhet kring förbättringar och underhåll. Vi söker nu en underhållsingenjör som vill jobba långsiktigt med att utveckla och underhålla massatillverkningen på Billerud, Gruvön. Dina arbetsuppgifter Som underhållsingenjör kommer du ha en nyckelroll i att utveckla det ... Visa mer
Söker du en ny utmaning där du får vara med och driva ett progressivt underhållsarbete hos ett bolag som är i ständig utveckling? Här kan du göra skillnad genom att bidra med kompetens och erfarenhet kring förbättringar och underhåll. Vi söker nu en underhållsingenjör som vill jobba långsiktigt med att utveckla och underhålla massatillverkningen på Billerud, Gruvön.

Dina arbetsuppgifter
Som underhållsingenjör kommer du ha en nyckelroll i att utveckla det avhjälpande, förebyggande samt förbättrande underhållet inom sektionen. Du kommer att ingå i sektionsledningen för PS Fiber.

I tjänsten ingår bl.a. följande arbetsuppgifter:
•Skapa och upprätthålla en långsiktig plan för sektionens underhåll
•Initiera och driva rotorsaksanalyser (RCA)
•Följa upp avvikelser och implementera korrigerande åtgärder
•Leda och driva förbättringsarbeten i team
•Planera och samordna större underhållsinsatser
•Delta som underhållssamordnare i projekt
•Stötta sektionschef i dennes arbete med budget, planering och strategi

Skallkrav
Du har lämplig ingenjörsexamen med inriktning maskin, alternativt annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift. Du har god datavana i Officepaketet.

Meriterande
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet som underhållsingenjör inom pappers- och massaindustrin. Vi ser också gärna att du har ett stort tekniskt intresse. Har du dessutom erfarenhet från ledarskap i din yrkesroll anses det meriterande.


Personliga egenskaper
För att trivas i rollen ser vi att du är en person som har god förmåga att ta egna initiativ och som med högt engagemang jobbar för goda resultat. Du tycker om att arbeta under hög belastning och är duktig på att strukturera och prioritera i det dagliga arbetet. Du har en god problemlösningsförmåga och gillar att driva och initiera förbättringar. Du har en god analytisk förmåga och trivs i en omväxlande miljö.


Om företaget
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?


Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.


Rekryteringsprocess
Ansökan
Intervju (Framtiden)
Intervju (Kund)

Villkor
Start: Omgående eller enligt ök
Ort: Grums
Arbetstid: 8-17 måndag-fredag Visa mindre

Gruppchef Hydraul till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vår hydraulgrupp? Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef inom Underhållssektionen MEK/FU. Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef som vill leda och utveckla vår hydraulgrupp som består av 4 personer. T... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vår hydraulgrupp?
Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef inom Underhållssektionen MEK/FU.
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef som vill leda och utveckla vår hydraulgrupp som består av 4 personer. Tjänsten innebär även beredning av gruppens planerade arbeten.
Gruppchefen leder och utvecklar sin personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ och administrativa färdigheter. Det är viktigt att du har förmågan att professionellt kunna kommunicera med olika målgrupper i varierande situationer. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla våra krav på maskinernas tillgänglighet. För detta krävs ett nära samarbete med produktionsingenjörer, driftledning och övriga underhållsgrupper.
Som person brinner du för personal och gillar planeringsarbete. Du sätter både långsiktiga och kortsiktiga mål för gruppen samt individer och ser sedan till att de efterföljs. Du sätter dig in i gruppens kompetens samt bevakar och ser till att ni, som grupp, har all kunskap som krävs för att driva en bra avdelning!
Tjänsten är tillsvidare och arbetstiden är förlagd till dagtid.
Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.
Du som söker har kompetens inom hydraul och mekanik och relevant erfarenhet från arbete inom processindustri eller motsvarande verksamhet gärna i en medelstor till stor organisation. Du har tydliga ledaregenskaper och tidigare erfarenhet från en ledande roll är meriterande.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. Du arbetar strukturerat för att nå uppställda mål och det känns naturligt att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde.
Du är empatisk, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar med humor och glädje.
För att lyckas och trivas i denna roll så måste du tycka om att arbeta med personalansvar! Viktigast för rollen är att du har tydliga ledaregenskaper och trivs i en ledande roll.
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan!
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Annica Sterner, Sektionschef MEK/ FU tfn 0555-41316 Visa mindre

Underhållsingenjör FU till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen MEK/FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk. Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på pro... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen MEK/FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk.
Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Vi söker nu en drivande och analytisk underhållsingenjör som trivs med ett högt tempo.


Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
• Leda arbetsgrupper som reviderar förebyggande åtgärder på fabrikens utrustning.
• Driva och delta i förbättringsprojekt kring Förebyggande Underhåll
• Dokumentera och följa upp rondåtgärder i vårt underhållssystem (IFS)
• Delta i utvecklingsarbete kring tekniskt stöd för utförare av rondåtgärder
• Ansvara för vår mobila lösning för att skapa Arbetsorder samt avrapportera ronder ute i fabriken.
• Ansvara för uppföljning av vårt FU program samt auditering
• Ansvara för vårT FortlöpandeTillsynsprogram (FLT)
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.


Kvalifikationer
Utbildning
• Högskole- eller civilingenjör
• Mycket god PC-vana med tyngden främst inom Excel
• Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
• Meriterande med erfarenhet inom processindustri eller motsvarande
Vana av att arbeta i datoriserade underhållssystem samt kunskap om industrins produktions- och underhållsprocesser är meriterande


Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du bör också ha ett pedagogiskt sinnelag med god social förmåga. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Att du är ordningsam, strukturerad och har lätt för att summera och rapportera muntlig som skriftlig, ser vi som en självklarhet. Vi ser gärna kvinnliga sökande.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner Sektionschef MEK/FU 0555–41316 Visa mindre

Underhållsplanerare sökes till Quant Gruvön

Nu söker vi en Underhållsplanerare till Quant med placering på Gruvöns Sågverk i Grums. Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har de förverkligat den fulla potentialen av underhåll för deras kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda. De brinner för underhåll och är stolta över att se att de uppnår sina kunders mål på... Visa mer
Nu söker vi en Underhållsplanerare till Quant med placering på Gruvöns Sågverk i Grums.

Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har de förverkligat den fulla potentialen av underhåll för deras kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda. De brinner för underhåll och är stolta över att se att de uppnår sina kunders mål på det mest professionella sättet. Quant finns över hela världen inom ca. 90 anläggningar och är ca 2300 anställda.

Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 140 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000 m3 sågat virke och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning.

Om tjänsten
Som underhållsplanerare hos Quant har du en central roll där du ansvarar för att planera arbetsordrar och resurser för att uppnå en hög planeringsgrad i maskinparken. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att tillse att resurser och material finns tillgängligt i rätt tid, att ha en kontinuerlig dialog med produktionen via olika mötesforum, upprätta tidsplaneringar för arbetsordrar samt sammanställa och följa upp genomförandet av stopp-planer och arbetsordrar. Du är även delaktig i och driver ständiga förbättringar inom ditt område.

Start: Omgående
Lön: Enligt kollektivavtal
Arbetstider: Heltid, Dagtid

Vem är du?
Vi söker nu dig som är en ansvarsfull och självgående person som gärna ser förbättringar och nya möjligheter. Du är serviceinriktad och kommunicerar på ett tydligt sätt och du ser helheten och har förmågan att prioritera. Då vi jobbar med ett högt säkerhetstänk följer du därför alltid företagets regler och riktlinjer kring säkerheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tror du att denna roll kan vara någonting för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag.


Eventuella namngivna referenter bör ha kännedom om att de finns i dina ansökningshandlingar.

Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering. Uniflex finns i Sverige, Norge och Finland. I Sverige är vi drygt 3 000 anställda och finns på ett 40 tal orter. Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen samt Byggföretagen och har kollektivavtal med LO, Byggnads, Unionen och Akademikerförbunden. Uniflex är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001.

På Uniflex ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi följande:

• Kollektivavtal
• Tjänstepension
• Friskvårdsbidrag och andra personalförmåner
• Försäkringar
• Marknadsmässig lön
• Karriär och utveckling

Vi söker ständigt efter nya kollegor som arbetar i enighet med våra värderingar affärsfokus, engagemang, glädje och ansvarstagande. Visa mindre

Hydraultekniker till Gruvöns bruk

Har du erfarenhet från hydraul- och pneumatiksystem? Vill du gå vidare i din karriär? Tveka då inte att söka som Hydraultekniker inom sektionen Mek/FU på Billerud Korsnäs Gruvön bruk. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Som hy... Visa mer
Har du erfarenhet från hydraul- och pneumatiksystem? Vill du gå vidare i din karriär?
Tveka då inte att söka som Hydraultekniker inom sektionen Mek/FU på Billerud Korsnäs Gruvön bruk.
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Som hydraultekniker arbetar du med förebyggande underhåll, avancerad felsökning och förbättrande underhållsarbete på brukets samtliga hydraul- och pneumatiksystem.
I tjänsten ingår också vissa beredningsarbeten för dagligt planerade arbeten och inför våra planerade stopp.
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Är du en drivande person, intresserad av teknisk utvecklig och problemlösning så är du rätt person för vår sektion.
Kvalifikationer
Du som söker skall ha en gymnasial utbildning och gärna inom styr/regler alt. el/instrument eller motsvarande.
Du har även kunskaper inom följande områden:
· Praktisk erfarenhet av hydraul utrustning.
· Erfarenhet av pappersbruks utrustning.
· God PC- vana
· Proportionalteknik
· Styrkort ex. kalibrering/justering av styrkort
· Erfarenhet inom automation (Styr- och Reglerteknik)
Mångårig erfarenhet från pappersindustrin och Underhåll är meriterande
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du har en bakgrund som gett dig en bred teknisk kunskap, är drivande, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta.
Du är serviceinriktad och initiativrik och är van att ta ansvar för både tekniska och administrativa uppgifter.
God kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal samt skrift Vidare ser vi gärna en person som har ett stort intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet då teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner, Sektionschef Mek/FU 0555–41316
Gustav Bos, Gruppchef Hydraul 0555–41507
Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande så ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökninsdag som är 15 maj 2022. Visa mindre

Planerare till Gruvön

Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har vi förverkligat den fulla potentialen av underhåll för våra kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! Vi brinner för underhåll och är stolta över att se att vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet. Vårt huvudkontor finns ... Visa mer
Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har vi förverkligat den fulla potentialen av underhåll för våra kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! Vi brinner för underhåll och är stolta över att se att vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet.

Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi finns över hela världen inom ca. 90 anläggningar och är ca 2400 anställda. Om tjänsten
Som underhållsplanerare hos Quant Service har du en central roll där du ansvarar för att planera arbetsordrar och resurser för att uppnå en hög planeringsgrad i maskinparken på Stora Enso Timber AB i Grums. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att tillse att resurser och material finns tillgängligt i rätt tid, att ha en kontinuerlig dialog med produktionen via olika mötesforum, upprätta tidsplaneringar för arbetsordrar samt sammanställa och följa upp genomförandet av stopp-planer och arbetsordrar. Du är även delaktig i och driver ständiga förbättringar inom ditt område.

Om dig
Med placering hos vår kund Stora Enso Timber AB i Grums söker vi nu dig som är en ansvarsfull och självgående person som gärna ser förbättringar och nya möjligheter. Du är serviceinriktad och kommunicerar på ett tydligt sätt och du ser helheten och har förmågan att prioritera. Då vi jobbar med ett högt säkerhetstänk följer du därför alltid företagets regler och riktlinjer kring säkerheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Stora Enso Timber AB
Stora Enso Wood Products som division inom Stora Enso koncernen tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk tall eller gran. Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 140 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000m3sv och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. 

Välkommen med din ansökan! Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Automationsingenjör/-tekniker till Gruvön

Om företaget Tjänsten är på Gruvöns sågverk i Grums, ca två mil väster om Karlstad. Här produceras årligen 370 000 m3 sågat virke, 150 000 m3 processat trä, 80 000 m3 CLT och 100 000 ton pellets. Maskinparken är toppmodern och du kommer du att ingå i ett sammansvetsat underhållsgäng, där man värnar om varandra och har arbetsmiljö och säkerhet i fokus. Quant, som har underhållet här, är väldigt stora inom industriunderhåll. Tjänsten erbjuder varierande arbe... Visa mer
Om företaget
Tjänsten är på Gruvöns sågverk i Grums, ca två mil väster om Karlstad. Här produceras årligen 370 000 m3 sågat virke, 150 000 m3 processat trä, 80 000 m3 CLT och 100 000 ton pellets. Maskinparken är toppmodern och du kommer du att ingå i ett sammansvetsat underhållsgäng, där man värnar om varandra och har arbetsmiljö och säkerhet i fokus. Quant, som har underhållet här, är väldigt stora inom industriunderhåll. Tjänsten erbjuder varierande arbetsuppgifter och frihet under ansvar. Eftersom man jobbar med det senaste kommer du att få gå utbildningar på arbetstid, något som bidrar till din kompetensutveckling. Quant finns på 90 anläggningar över världen och är ca 2300 anställda. Hör av dig till nedanstående rekryterare om du har frågor. Givetvis ordnar vi så att du får komma och titta på jobbet innan du bestämmer dig!

Dina arbetsuppgifter
Som ansvarig för automation i projekt arbetar du bl.a. med programmering av styr- och övervakningsanläggningar, driftsättning av PLC- och SCADA-system samt driftsättning av frekvensomriktare. Du kommer även att felsöka styr och el i processutrustning, energioptimera och optimera samt felsöka i PLC-system. Rollen innebär att utveckla och ansvara för drift och uppdatering av olika produktionssystem, utveckla och effektivisera verksamheten som helhet och att samarbeta med produktion för att optimera verksamheten. Utvecklingsmöjligheterna för dig är stora och du kommer att erbjudas möjlighet att vidareutbilda dig samt göra karriär.

Din profil
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom automation, styr- och reglerteknik och underhåll samt 3–5 års erfarenhet som automationstekniker/automationsingenjör. Du ska ha erfarenhet av programmering och underhåll av utrustning för processautomation. Som person söker vi en logisk, noggrann och lösningsorienterad person. Nyckelerfarenheter se nedan:
• Driftning, felsökning och uppdatering av produktions-/automationsanläggning
• Effektivisering av cykeltider
• Effektivitetsmätningar
• Programmering och driftning av PLC
• Driftning av frekvensomriktare
• SCADA-system
• Energioptimering

Om Industrisupport
Det här är en direktrekrytering, vilket innebär att du från första dagen får en anställning hos kundföretaget. Om du har frågor får du gärna ställa dem till ansvarig rekryterare på Industrisupport (se kontaktuppgifter nedan). Urvals- och drogtester kan förekomma i rekryteringens slutskede. Vi jobbar med löpande urval i rekryteringsprocessen så passa på att söka tjänsten redan idag.

Industrisupport är sedan 1999 ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag med kunder och kontor på flera orter. Vi rekryterar inom olika yrkesområden. Alla är välkomna att söka, men undvik information om etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuella läggning i din ansökan. Varmt välkommen till oss på Industrisupport! Visa mindre

Produktionsledare

Triton Valsteknik AB söker en Produktionsledare. Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch. Om Företaget Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 55 medarbetare. Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillverkar och re... Visa mer
Triton Valsteknik AB söker en Produktionsledare.
Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch.


Om Företaget
Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 55 medarbetare.
Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillverkar och renoverar vi valsar. Årligen passerar ca 5 000 valsar av alla storlekar genom vår produktion. Vi har totalt 35 svarvar, varav 7 stycken är cnc-styrda.
Vid tillverkning fräser och svarvar vi metallkomponenter som sedan svetsas samman till en färdig vals. Till flera kunder belägger vi även valsar med gummi eller polyuretan som sedan bearbetas för att ge önskad funktion.


Arbetsbeskrivning
Som produktionsledare kommer du att leda och koordinera den dagliga verksamheten. Du ser till att planering och leveranstider följs.
Du hanterar personalfrågor för din personal i samråd med platschef. Du engagerar, motiverar och utvecklar dina medarbetare.
Beslutsvägarna är korta, och möjligheterna att påverka ditt eget arbete är stora inom företaget.
Du rapporterar till Platschef.


Exempel på arbetsuppgifter:
- Planera och prioritera arbeten för din personal
- Stötta och motivera dina medarbetare
- Kundkontakter gällande leveranser och ibland tekniska frågor


Vem är du?
Vi söker en hungrig ledare, helst med tidigare erfarenhet av personalansvar och teambyggande. Ditt arbetssätt bör vara prestigelöst, självständigt med hög grad av integritet. Du sprider positiv energi och engagerar personer runt dig.
Du kommer vara involverad i tekniska diskussioner, så du bör ha ett tekniskt intresse.
Vi är öppna för olika bakgrunder, men erfarenhet från liknande verksamhet är en fördel.


Vi kommer kalla till intervjuer löpande. Visa mindre

Underhållsingenjör FU till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen MEK/FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk. Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på pro... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen MEK/FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk.
Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Vi söker nu en drivande och analytisk underhållsingenjör som trivs med ett högt tempo.


Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
• Leda arbetsgrupper som reviderar förebyggande åtgärder på fabrikens utrustning.
• Driva och delta i förbättringsprojekt kring Förebyggande Underhåll
• Dokumentera och följa upp rondåtgärder i vårt underhållssystem IFS
• Delta i utvecklingsarbete kring tekniskt stöd för utförare av rondåtgärder
• Ansvara för vår mobila lösning för att skapa arbetsorder samt avrapportera ronder ute i fabriken.
• Ansvara för uppföljning av vårt FU-program samt auditering


Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.


Kvalifikationer
• Högskole- eller civilingenjör
• Mycket god PC-vana med tyngden främst inom Excel
• Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
• Meriterande med erfarenhet inom processindustri eller motsvarande
Vana av att arbeta i datoriserade underhållssystem samt kunskap om industrins produktions- och underhållsprocesser är meriterande


Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du bör också ha ett pedagogiskt sinnelag med god social förmåga. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Att du är ordningsam, strukturerad och har lätt för att summera och rapportera muntlig som skriftlig, ser vi som en självklarhet. Vi ser gärna kvinnliga sökande.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner Sektionschef MEK/FU 0555–41316 Visa mindre

Process technician/Processtekniker Stora Enso Gruvön

Om företaget Are you a motivated team player, with a can-do attitude? A decision to join Quant is one to step into a career path that you can be proud, it will provid you with comradery, quality training and a sense of being a part of something special. Quant is a leader in industrial maintenance and has been offering various services for over 30 years. Quant is present at 90 plants around the world and has around 2300 employees. You will be located at G... Visa mer
Om företaget
Are you a motivated team player, with a can-do attitude? A decision to join Quant is one to step into a career path that you can be proud, it will provid you with comradery, quality training and a sense of being a part of something special.
Quant is a leader in industrial maintenance and has been offering various services for over 30 years. Quant is present at 90 plants around the world and has around 2300 employees. You will be located at Gruvön's sawmill in Grums, about 20 km west of Karlstad. Annually, 370,000 m3 of sawn timber, 150,000 m3 of processed wood, 80,000 m3 of CLT and 100,000 ton of pellets is produced here. The machine park is state-of-the-art where you will be part of the maintenance team. You will be respected by your peers for your safety-first approach, ability to problem-solve and make decisions in dynamic situations. If you would like to learn more about the role you are welcome to contact the recruiters below.

Quant är ledande inom industriunderhåll och erbjuder sedan över 30 år varierande arbetsuppgifter för dig som tycker om ett arbete med frihet under ansvar och där ingen dag är den andra lik. På Quant får människor möjlighet att utvecklas i arbetslivet genom att gå olika utbildningar som meriterar för en garanterad karriär. Quant finns på 90 anläggningar över världen och är ca 2300 anställda. Tjänsten är på Gruvöns sågverk i Grums, ca två mil väster om Karlstad. Här produceras årligen 370 000 m3 sågat virke, 150 000 m3 processat trä, 80 000 m3 CLT och 100 000 ton pellets. Maskinparken är toppmodern och du kommer du att ingå i ett sammansvetsat underhållsgäng, där man värnar om varandra och har arbetsmiljö och säkerhet i fokus.
Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig till nedanstående rekryterare. Givetvis ordnar vi så att du får komma och titta på jobbet innan du bestämmer dig!

Dina arbetsuppgifter
The role includes responsibility for automation in projects. The tasks include programming of control and monitoring systems, commissioning of PLC and SCADA systems and commissioning of frequency converters. You will also troubleshoot and optimize controls, electricity in process equipment and PLC systems. The role involves developing and being responsible for the operation, updating various production systems and streamlining the business as a whole and collaborating with production to optimize the company.

Rollen innebär att du via Quant blir ansvarig för automation i projekt. Arbetsuppgifterna omfattar programmering av styr- och övervakningsanläggningar, driftsättning av PLC- och SCADA-system samt driftsättning av frekvensomriktare. Du kommer även att felsöka styr och el i processutrustning, energioptimera och optimera samt felsöka i PLC-system. Rollen innebär att utveckla och ansvara för drift och uppdatering av olika produktionssystem, utveckla och effektivisera verksamheten som helhet och att samarbeta med produktion för att optimera verksamheten. Utvecklingsmöjligheterna för dig är stora och du kommer att erbjudas möjlighet att vidareutbilda dig samt göra karriär.

Din profil
We believe that experience from similar tasks is important in this role. In addition to experience you have an education in automation, control and regulation technology and maintenance or other education / experience that can be considered equivalent. A suitable background is 3–5 years of experience as an automation technician / automation engineer with experience of program control, troubleshooting, optimization with responsibility for automation in projects.
In addition to the above key skills we would like a solution-oriented and motivated teamplayer with good logical inference ability and communication skills.
The Recruitment process takes place on an ongoing basis where we will place great emphasis on personal suitability. Welcome with your application!

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom automation, styr- och reglerteknik och underhåll eller annan utbildning/erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Lämplig bakgrund är 3–5 års erfarenhet som automationstekniker/automationsingenjör. Krav för tjänsten är erfarenhet av Siemens TIA Portal, svenska i tal och skrift, ritningsläsning och god datavana. Vi önskar även att du kan programmera styr- och övervakningsanläggningar, driftsätta frekvensomriktare samt PLC- och SCADA-system, felsöka styr och el i process- och övervakningsanläggningar, optimera och felsöka PLC-system samt energioptimera. Vi söker med andra ord dig som varit ansvarig för automation i projekt. Som person söker vi dig som är bra på att hantera människor och vet vad som krävs för ett gott samarbete. Du behöver ha mycket god logisk slutledningsförmåga och vara noggrann och lösningsorienterad.
Känner du igen dig och är det här något du långsiktigt skulle vilja jobba med? Ta chansen och skicka in en ansökan, så kan vi berätta mer om villkoren och kanske ordna ett besök på arbetsplatsen. Välkommen med din ansökan!


Om Industrisupport
Industrisupport är sedan 1999 ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag med kunder och kontor på flera orter. Vi rekryterar och bemannar inom olika yrkesområden och jobbar med långa kontrakt på både kollektiv- och tjänstemannasidan. Det här uppdraget är en hyrrekrytering och om allt fungerar som det ska är uppdraget tänkt att leda till en tillsvidareanställning hos kundföretaget. Vi har kollektivavtal, försäkringar, företagshälsovård och friskvårdsbidrag och vi ser till att människor får sin personliga utveckling i arbetslivet. Vi jobbar med löpande urval i rekryteringsprocessen så passa på att söka tjänsten redan idag.

När du nu söker jobb hos oss är det viktigt att du i din CV bara tar med de referenser som du pratat med och som vet om att de finns med i din ansökan. Om du har frågor får du gärna ställa dem till ansvarig rekryterare på Industrisupport (se kontaktuppgifter nedan). Urvals- och drogtester kan förekomma i rekryteringens slutskede. Alla är välkomna att söka, men undvik information om etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuella läggning i din ansökan. Varmt välkommen till oss på Industrisupport! Visa mindre

Kvalitetsspecialist till CLT - fabriken, Gruvön Sågverk

Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 190 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar sågat virke, processat trä, CLT och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. Produktionen förser främst byggindustrin med sina produkter. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products. S... Visa mer
Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 190 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar sågat virke, processat trä, CLT och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. Produktionen förser främst byggindustrin med sina produkter. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.
Stora Ensos Sågverk i Grums står inför spännande utmaningar och är i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbara material.

Vill du vara med och tillverka framtidens byggnader? Brinner du för kvalitetsfrågor, tillverkningsprocesser samt standardiserat arbetssätt? Bli en del av teamet som bygger en miljövänlig framtid. Nu söker vi en Kvalitetsspecialist till CLT - fabriken inom Gruvön Sågverk en del av Stora Enso Wood Products.

Om rollen
Som kvalitetsspecialist ansvarar du för utveckling-, analys samt kvalitetssäkring av våra CLT-produkter (korslimmat trä) inom Gruvön Sågverk. Du säkerställer att våra produkter tillverkas enligt uppsatta riktlinjer samt ansvarar för att driva kvalitetstekniska frågor på CLT-fabriken. Detta innebär bland annat att du analyserar, utvecklar och kontrollerar produktionsprocesser. Du utreder och sammanställer interna avvikelser rörande kvalitet samt arbetar med ständiga förbättringar gällande måttprecision, torkprecision, hållfasthet och visuellkvalitet m.m. Vidare dokumenterar du rutiner och instruktioner enligt kvalitetsledningssystemet samt medverkar i utvärdering, analys och utveckling av sorteringsverktyg.

Som Kvalitetsspecialist kommer du även att delta och leda investerings-, utvecklings- eller utredningsarbete i samarbete med övriga enheter inom Stora Enso.

Rollen innebär ett tätt samarbete med Kvalitetschef samt Produktionschef CLT och övriga funktioner inom Gruvöns sågverk.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är en nyfiken problemlösare. Vi ser gärna att du har en ingenjörsexamen inom området trä- och träbearbetning eller annan teknisk utbildning/erfarenhet som kan prövas likvärdig. Du har kunskap/erfarenhet av att jobba med rotorsaksanalys och Lean. Har du trä- och sorteringskunskap samt erfarenhet av hyvling och fingerskarv är detta ett stort plus. Även erfarenhet av ritningsprogram är det meriterande. Du hanterar det svenska och engelska språket flytande i tal och skrift. Vidare är du duktig på system och en van användare av Office-paketet.

Vad erbjuder vi?
Stora Enso erbjuder givande och utvecklande karriärmöjligheter samt chansen att bidra till en mer förnybar och hållbar framtid.
På Stora Enso anser vi att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Följ med oss på vår resa om du känner likadant!

Övrig:
Placering: Grums

Tillträda enligt överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdag 8 februari 2022.
Vill du veta mer? I denna rekrytering samarbetar Stora Enso med Qtym. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Magnusson, 0725141822 alt. [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Verksamhetsutvecklare GIS

Ansök    Jan 10    Grums kommun    GIS-ingenjör
Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje. Vi söker n... Visa mer
Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje.

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare GIS på 50 % till oss i Grums kommun. Tjänsten är placerad under tillväxt- och tillsynsfunktionen med tillväxtchef som närmsta chef.

Hos oss gör du skillnad!

ARBETSUPPGIFTER
Som verksamhetsutvecklare GIS ställs du inför varierade arbetsuppgifter. Du kommer att vara kommunens GIS-expert och en resurs för alla kommunens verksamheter för olika uppdrag inom GIS-området. Du kommer även att arbeta med kommunens primärkarta, ta fram nybyggnadskartor samt uppdatera kommunens webbkartor. I rollen ingår också att hantera kommunens kartdatabaser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad GIS-ingenjör eller har annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha kunskap om ArcGIS. Tidigare arbete i Geosecma ses som meriterande.

Du är självgående och tycker om att ta eget ansvar. Arbetet kräver förmåga att kunna ta initiativ och på egen hand analysera och strukturera arbetsuppgifter. Du har en hög servicenivå, lätt för att samarbeta med andra och har ett öppet och trevligt bemötande. Självklart delar du vår värdegrund om att vara professionell, välkomnande, engagerad och delaktig!

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Giltigt B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via post eller mejl.

I Grums kommun vill vi ha en mångfald i arbetslivet och ta tillvara på de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Genom att skicka in din ansökan godkänner du att dina personuppgifter används i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning för att Grums kommun ska kunna tillhandahålla det stöd och den service kommunen ansvarar för. Läs mer på grums.se/personuppgifter.

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre

Systemingenjör med QCS-inriktning till Gruvöns bruk

Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid. Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckli... Visa mer
Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem.
Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid.
Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckling av våra styrsystem. Vi behöver nu förstärkning i gruppen inom QCS-system.
Vi är i ett spännande skede där vi bygger för framtiden. I arbetet utför du driftsättning, intrimning och programmering i samband med mindre ombyggnationer och projekt. I större projekt kommer du att delta både som resurs och som kravställare. Arbetsuppgifterna varierar från daglig tillsyn av utrustning till komplex felsökning som kvalitetsproblem i maskinerna, teknikutveckling och utredningar. När du har lärt känna vår verksamhet kommer du även att ingå i beredskapsstyrkan för styrsystem på Gruvöns bruk.
Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. KY/YH-utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande kompetens förvärvat genom mångårig erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att medarbetare har rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i team och självständigt. Du ska ha hög servicekänsla och ska självständigt kunna driva aktiviteter framåt.
Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.
Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Zacharias Pavlov, Chef ELIA Automation, tfn 0555-411 43 Visa mindre

Planerare till Gruvön

Om Quant Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har vi förverkligat den fulla potentialen av underhåll för våra kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! Vi brinner för underhåll och är stolta över att se att vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet. Vi finns över ... Visa mer
Om Quant

Quant är världsledande inom industriellt underhåll. I över 30 år har vi förverkligat den fulla potentialen av underhåll för våra kunder. Från att inkludera god säkerhetspraxis och bygga rätt underhållskultur, till att optimera underhållskostnader och förbättra anläggningens prestanda – våra medarbetare gör skillnad! Vi brinner för underhåll och är stolta över att se att vi uppnår våra kunders mål på det mest professionella sättet.

Vi finns över hela världen inom ca. 90 anläggningar och är ca 2300 anställda. Om tjänsten
Som underhållsplanerare hos Quant Service har du en central roll där du ansvarar för att planera arbetsordrar och resurser för att uppnå en hög planeringsgrad i maskinparken på Stora Enso Timber AB i Grums. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att tillse att resurser och material finns tillgängligt i rätt tid, att ha en kontinuerlig dialog med produktionen via olika mötesforum, upprätta tidsplaneringar för arbetsordrar samt sammanställa och följa upp genomförandet av stopp-planer och arbetsordrar. Du är även delaktig i och driver ständiga förbättringar inom ditt område.

Om dig
Med placering hos vår kund Stora Enso Timber AB i Grums söker vi nu dig som är en ansvarsfull och självgående person som gärna ser förbättringar och nya möjligheter. Du är serviceinriktad och kommunicerar på ett tydligt sätt och du ser helheten och har förmågan att prioritera. Då vi jobbar med ett högt säkerhetstänk följer du därför alltid företagets regler och riktlinjer kring säkerheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Stora Enso Timber AB
Stora Enso Wood Products som division inom Stora Enso koncernen tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk tall eller gran. Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 140 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000m3sv och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. 

Välkommen med din ansökan! Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Systemingenjör till Gruvön

Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid. Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckli... Visa mer
Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem.
Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid.
Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckling av våra styrsystem. Vi behöver nu förstärkning i gruppen med en erfarenhet inom PLC som kan Siemens TIA-portal.
Vi är i ett spännande skede där vi bygger för framtiden. I arbetet utför du driftsättning, intrimning och programmering i samband med mindre ombyggnationer och projekt. I större projekt kommer du att delta både som resurs och som kravställare. Arbetsuppgifterna varierar från daglig tillsyn av utrustning till komplex felsökning som kvalitetsproblem i maskinerna, teknikutveckling och utredningar. När du har lärt känna vår verksamhet kommer du även att ingå i beredskapsstyrkan för styrsystem på Gruvöns bruk.
Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. KY/YH-utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande kompetens förvärvat genom mångårig erfarenhet.
Då du ska arbeta inom PLC Siemens TIA-portal ser vi gärna att du har erfarenhet av detta.
Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att medarbetare har rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i team och självständigt. Du ska ha hög servicekänsla och ska självständigt kunna driva aktiviteter framåt.
Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.
Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Martin Sandin, Sektionschef ELIA, 0555-412 04 Visa mindre

CLT Delivery Planner

Vi söker en nu efter en leveransplanerare till CLT på Gruvöns sågverk som ska optimera leveransplaneringen för att möta kundernas leveranstider och servicenivåer så kostnadseffektivt som möjligt. Gruvöns Sågverk tillhör divisionen Wood Products och du kommer att rapportera till CLT Production Planner. Karriär för ett bättre klimat. Varje dag. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktion... Visa mer
Vi söker en nu efter en leveransplanerare till CLT på Gruvöns sågverk som ska optimera leveransplaneringen för att möta kundernas leveranstider och servicenivåer så kostnadseffektivt som möjligt. Gruvöns Sågverk tillhör divisionen Wood Products och du kommer att rapportera till CLT Production Planner.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Arbetsbeskrivning
I denna tjänst ansvarar du för att säkerställa leveransplanering på kort sikt baserat på aktuella produktionsplaner. Det innebär nära kontakt med både produktionsplanerare, logistikleverantörer och slutkund för att säkerställa att produkten når kunderna i tid. Dina uppgifter inkluderar även inventering av lager samt uppföljning vid färdig leverans. I tjänsten inkluderas även att granska kunders betalningsförmåga samt noga övervakande av leveransen för att kunna supportera vid fakturaärenden. Du säkerställer att säkerhetsrutiner och lager efterföljs samt är delaktig i att utveckla arbetssätt och processer inom ditt ansvarsområde.
Teamet du ingår i består idag av en beredare, två planerare samt ytterligare en leveransplanerare. Du blir en viktig del av detta team då volymerna inom CLT ökar.
Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.
Kvalifikationer
Är du den vi söker? För att lyckas i denna roll, har du en avklarad gymnasieutbildning inom relevant område. Din kunskap inom området bygger på erfarenhet från liknande roll eller produktion inom industrin. Erfarenhet från leveransplanering samt lastsäkerhet är en fördel. Tidigare systemkunskap från SAP ses också som meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och tror att du som person är strukturerad och tålmodig. Du är en team-player med förmågan att engagera andra runt omkring dig. Vidare är du en duktig kommunikatör och är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.
Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
Främja affärsresultat;?Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.

Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 19 november 2021. Frågor kan ställas till rekryteringsspecialist Samuel Göranzon, [email protected]. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Divisionen Wood Products är Europas största producent av sågade trävaror och en ledande leverantör av hållbara träbaserade lösningar för byggindustrin. Vår växande verksamhet Building Solutions utvecklar byggkoncept för att främja byggnation med lägre koldioxidavtryck och miljövänlig design. Vi erbjuder även digitala verktyg för att underlätta projekt för byggnation i trä. Vi har även lösningar för fönster och dörrar samt för förpackningsindustrin. Pellets ger en hållbar lösning för uppvärmning.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t
Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 190 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 370 000 m³ sågat virke, 150 000 m³ processat trä, 50 000 m³ CLT och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning med en kapacitet på 100 000 ton. Produktionen förser främst byggindustrin med sina produkter. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products. Stora Ensos Sågverk i Grums står inför spännande utmaningar är i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbara material. Visa mindre

Operation Improvement Engineer

Stora Enso Gruvöns sågverk söker nu en Operation Improvement Engineer som vill utveckla och stötta verksamheten i det ständiga förbättringsarbetet. Syftet med rollen är att praktiskt stödja produktionschefer, teamledare och operatörer i att driva förbättringsaktiviteterna framåt. Du kommer rapportera till Operations Improvement Manager. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och ... Visa mer
Stora Enso Gruvöns sågverk söker nu en Operation Improvement Engineer som vill utveckla och stötta verksamheten i det ständiga förbättringsarbetet. Syftet med rollen är att praktiskt stödja produktionschefer, teamledare och operatörer i att driva förbättringsaktiviteterna framåt. Du kommer rapportera till Operations Improvement Manager.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stödja ständig förbättring av Stora Enso Gruvöns sågverk produktivitet och OEE i linje med de satta målen.
Driva definierade förbättringsprojekt inom sågverket.
Ta fram ”bästa arbetssätt' mellan skift och arbetsgrupper.
Arbeta med i rotorsaksanalyser, 5S och framtagandet av instruktioner och standarder.
Ge dagligt praktiskt stöd till produktionslinjerna i förbättringsarbetet.
Regelbundet följa upp OI-data och KPI-er mot satta mål och följa avvikelser.
Medverka till en kultur av ständiga förbättringar och uppmuntra och inkludera medarbetare i förbättringsarbetet.
Samarbeta med andra sågverk och Wood Products OI team.Kvalifikationer
För att tyckas i rollen har du erfarenhet från Lean produktion, förbättringsarbete och verktyg inom ständiga förbättringar. Du har en teknisk bakgrund, en högskoleingenjörsexamen alternativt flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom tillverkande industri.
Du har erfarenhet av implementering av ständiga förbättringar och metoder samt att ta fram standarder, instruktioner och rutiner. Du motiveras av kontinuerlig utveckling av processer och människor i ett produktionsnära samarbete.
Erfarenhet från sågverk är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. En framgångsfaktor är att du är kommunikativ, utåtriktad och har en positiv attityd, då arbetet ofta innebär att entusiasmera sina kollegor att själva implementera förbättringar. Vi söker dig som är pedagogisk med förmåga att förklara och demonstrera nya arbetssätt. Vidare ser vi att du är strukturerad och resultatinriktad.
Du behärskar både svenska och engelska då Stora Enso arbetar globalt.
Vår kultur och vårt arbete mot en mer hållbar framtid baseras på följande teman vilka, vi hoppas, att du också kan identifiera dig med:
Skapa kundvärde; Visar en drivkraft att skapa värde för våra kunder genom att förstå deras behov och vår kapacitet.
Främja affärsresultat;?Visar förmåga att omsätta strategi i handling genom att fatta beslut, skapa resultat och proaktivt söka nya affärsmöjligheter.
Gör det rätta; Efterlever och står upp för våra värderingar. Behandlar alla rättvist och respektfullt och agerar med integritet i enlighet med vår uppförandekod.
Inspirera och motivera; Inspirerar och motiverar genom att visa en tydlig riktning mot en attraktiv framtid, med tydlighet och stöd längs vägen.
Led och utveckla; Säkerställer utförande och värde samtidigt som prestation, mångfald och inkludering främjas.Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.


Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 22e oktober 2021. Urval sker löpande. Rekryteringsspecialist Perwin Altun, [email protected], eller Operations Improvement Manager Martin Hultström, 073-205 61 11 [email protected], svarar gärna på dina frågor. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Divisionen Wood Products är Europas största producent av sågade trävaror och en ledande leverantör av hållbara träbaserade lösningar för byggindustrin. Vår växande verksamhet Building Solutions utvecklar byggkoncept för att främja byggnation med lägre koldioxidavtryck och miljövänlig design. Vi erbjuder även digitala verktyg för att underlätta projekt för byggnation i trä. Vi har även lösningar för fönster och dörrar samt för förpackningsindustrin. Pellets ger en hållbar lösning för uppvärmning.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).
Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Hydraultekniker till Gruvöns bruk

Har du erfarenhet från hydraul- och pneumatiksystem? Tveka då inte att söka som Hydraultekniker inom sektionen Mek på Billerud Korsnäs Gruvöns bruk. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Som hydraultekniker arbetar du med för... Visa mer
Har du erfarenhet från hydraul- och pneumatiksystem?
Tveka då inte att söka som Hydraultekniker inom sektionen Mek på Billerud Korsnäs Gruvöns bruk.
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Som hydraultekniker arbetar du med förebyggande underhåll, felsökning och förbättrande underhållsarbete på brukets samtliga hydraul- och pneumatiksystem.
I tjänsten ingår också beredningsarbeten för dagligt planerade arbeten och inför våra planerade stopp.
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.


Kvalifikationer
Du som söker skall ha en gymnasial utbildning och gärna inom styr/regler alt. el/instrument eller motsvarande.
Du har även kunskaper inom följande områden:
· Praktisk erfarenhet av hydraul utrustning.
· Erfarenhet av pappersbruks utrustning.
· God PC- vana
· Proportionalteknik
· Styrkort ex. kalibrering/justering av styrkort
· Erfarenhet inom automation (Styr- och Reglerteknik)
Personliga egenskaper
Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du har en bakgrund som gett dig en bred teknisk kunskap, är drivande, noggrann, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Du är serviceinriktad och initiativrik och är van att ta ansvar för både tekniska och administrativa uppgifter.
God kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal samt skrift Vidare ser vi gärna en person som har ett stort intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet då teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner, Tf. Sektionschef Mek, 0555-41316 Visa mindre

Produktionstekniker

Triton Valsteknik AB söker en Produktions-tekniker. Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch. Om Företaget Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 55 medarbetare. Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillverkar och... Visa mer
Triton Valsteknik AB söker en Produktions-tekniker.
Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch.


Om Företaget
Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 55 medarbetare.
Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillverkar och renoverar vi valsar. Årligen passerar ca 5 000 valsar av alla storlekar genom vår produktion. Vi totalt 35 svarvar, varav 7 stycken är cnc-styrda.
Vid tillverkning fräser och svarvar vi metallkomponenter som sedan svetsas samman till en färdig vals. Till flera kunder belägger vi även valsar med gummi eller polyuretan som sedan bearbetas för att ge önskad funktion.


Arbetsbeskrivning
Detta är en nyskapad roll med fokus på produktutveckling och produktkvalitet. Du kommer att driva våra prioriterade projekt där du samarbetar med både interna och externa intressenter. Arbetet innefattar allt ifrån vardagliga förbättringar till större investeringsprojekt och införande av nya produkter i vår produktionskedja. Beslutsvägarna är korta, och möjligheterna att påverka ditt eget arbete samt produkterna är stora inom företaget.
Du rapporterar till Platschef.


Exempel på arbetsuppgifter:
- Projektledning för interna förbättringsprojekt
- Driva testning och utveckling av nya kundprodukter
- Utveckla arbetsinstruktioner och driva kvalitetsförbättringar
- Underhålla företagets kvalitets och miljö-dokumentation


Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort teknikintresse och har goda kunskaper inom produktionsteknik. Det är självklart en stor fördel om du tidigare har arbetat som produktionstekniker men vi är även intresserade av dig som skaffat dig kunskaper inom området i en annan roll.
Du har relevant akademisk utbildning eller flera års arbetslivserfarenhet inom området. Du är van vid dokumentation, att ta fram underlag samt tyda instruktioner och ritningar.
Det är meriterande om du har vana från 3D-ritning för enklare konstruktionsarbeten.
I den här rollen ser vi en strukturerad och analytisk person som trivs i en händelserik och föränderlig arbetsmiljö. Du är en positiv och initiativrik lagspelare som kan vara flexibel och prestigelös i din yrkesroll.


Din profil
- Gymnasial eller eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, gärna maskiningenjör
- Erfarenhet av problemlösning och produktutveckling
- Erfarenhet som projektledare eller liknande meriter av att koordinera, planera eller schemalägga arbete
- Goda kunskaper i Excel
- Du har kunskap i ritningsläsning och kan mäta upp artiklar
- Du talar och skriver obehindrat på svenska


Vi kommer kalla till intervjuer löpande. Visa mindre

Projektingenjör till Norsk Analyse!

Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Norsk Analyse är idag den ledande världsomspännande tillverkaren av utrustning för övervakning av marina utsläpp. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter 1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 90+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 50 milj... Visa mer
Norsk Analyse - a strong brand with analytical solutions

Norsk Analyse är Nordens ledande tillverkare av analyssystem för Process, Kraftenergi och Marin. Norsk Analyse är idag den ledande världsomspännande tillverkaren av utrustning för övervakning av marina utsläpp. Företaget grundades 1988 och ingår nu i Addtech Group, som omsätter 1 miljard euro per år. Norsk Analyse består av 90+ engagerade människor över hela världen. Företaget omsätter cirka 50 miljoner euro per år och har sitt huvudkontor i Tønsberg, Norge och dotterbolag i Sverige, Danmark, Finland och Trinidad.

Som Projektingenjör hos oss blir du en nyckelperson i vår kompetentstarka systemintegrationsavdelning med ansvar för att utföra leveranser till våra kunder. Hos oss gör vi analyssystem som används för processhantering och miljömätningar. Vi har ett av de starkaste varumärkena internationellt för nyckelfärdiga analyssystem inom olja & gas, kraft & energi, process och maritim industri.

Nu söker vi en självgående och initiativrik person som älskar utmaningar och varierande arbetsuppgifter. Du måste kunna arbeta självständigt, men också njuta av omfattande lagarbete med försäljning och produktion, såväl som med kunder. Du kommer att ansvara för dina egna projekt, vilket innebär att du själv ansvarar för dina arbetsuppgifter och disponerar din egen tid.

Arbetsuppgifter:

• Ett självständigt projektansvar från kontraktsskrivning till färdig produkt
• Desig / konstruktion och förberedelse av tekniska lösningar
• Projektdokumentering och ritningsunderlag
• Kund- och leverantörsuppföljning
• Tekniskt stöd för produktionsavdelningen

Kvalifikationer:

• Ingenjörsutbildning, gärna inom el, automation eller produkt
• Goda CAD -kunskaper (2D)
• Kunskap inom PLC -programmering är en fördel
• Erfarenhet från kundkontakt
• God kommunikationsförmåga både skriftligt och muntligt, engelska och svenska
• Förmåga att hantera olika discipliner
• Självständig och lösningsorienterad

Vi erbjuder:

• Ett välskött och innovativt företag med ett mycket gott rykte på marknaden
• Möjlighet till självständigt projektansvar i team med professionellt skickliga och trevliga kollegor
• En personlig och trevlig arbetsmiljö
• Produktträning

Vi söker projektingenjörer till vårt team i Tønsberg, Norge, samt Grums, Sverige.

Kontakta Matilda Jakobsson på Qtym på telefon +46 76 496 36 66 för tjänsten i Sverige eller kontakta Renate Rehn i Advisi, på telefon +47 412 06 412, för mer information om tjänsten i Norge.

Om du är osäker på om du är behörig att söka tjänsten är du välkommen att kontakta oss för att få svar på detta direkt.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Arbetsledare Underhåll

Ansök    Aug 20    Stora Enso AB    Underhållschef
Arbetsledare Underhåll Vi söker en Arbetsledare för Underhåll som ska ingå i ett dynamiskt team av erfarna mekaniker och elektriker på vårt sågverk i Grums. Du kommer att arbeta i Divisionen Wood Products och du rapporterar till Operations Manager. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra l... Visa mer
Arbetsledare Underhåll
Vi söker en Arbetsledare för Underhåll som ska ingå i ett dynamiskt team av erfarna mekaniker och elektriker på vårt sågverk i Grums. Du kommer att arbeta i Divisionen Wood Products och du rapporterar till Operations Manager.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.
Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.
Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 125 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000m3sv och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.
Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att vara ett gott exempel i alla aspekter av vår verksamhet såväl som hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och ställer oss ständigt frågan vad mer vi kan göra, vad kan vi göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett förnybart materialtillväxtföretag - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender. Du kommer att arbeta i en uppmuntrande miljö och vi ger dig den hjälp och utbildning du behöver. Om du är i början av din karriär, kommer denna roll att ge dig en möjlighet att växa som en professionell, och mer erfarna personer kommer att få utvecklas och bredda sina kompetenser.
Kvalifikationer
Är du den vi söker? För att lyckas i den här rollen har du ett par års erfarenhet samt ledarkunskaper inom Mek- och/eller El Underhåll alternativt produktionsledning och din kompetens är baserad på en teknisk examen. Du kan med både din erfarenhet och ditt intresse ansvara för vårt Sågverk eller vår CLT/Pellet fabrik. Du hanterar de vanligaste programmen i Officepaketet och har också lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. B körkort är ett krav.
Som person är du noggrann och har en god samarbetsförmåga, gärna med erfarenhet av samordning, projektarbete och planering av verksamhet. Du har ett analytiskt angreppssätt med en uthållighet att slutföra uppgifter. Du är stresstålig och är van att arbeta i ett högt tempo utan att göra avkall på kvalitén.
Tjänsten är dagtid med personal skiftgående. Du kommer att ingå i Teknikavdelningens styrgrupp på 5–6 personer.
I processerna arbetar vi med arbetsordersystem samt LOTO (”Bryt-och-Lås”).
Som person har du en positiv inställning och du är fast besluten att utveckla dig själv och ditt arbete framåt, alltid med säkerheten i åtanke. Du tycker om att lösa problem och du kan analysera information, rapportera resultat och främja förbättringar baserat på det du hittar i organisationen. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska. Denna position kräver vissa resor.
För att fortsätta att driva en stark kultur och implementera vår globala agenda kring förnybara material letar vi hos varje individ efter ett antal beteenden som baseras på våra ledarskapsteman:
Kundbehov; Håller sig väl uppdaterad gällande de marknadsfaktorer som påverkar vårt företag och förbättrar nuvarande eller uppfinner nya produkter och lösningar, genom att alltid ha kunders och konsumenters perspektiv i åtanke.
Affärsförmåga;?Visar tydlig förståelse för finans- och produktivitetsmått som driver affärsvärde i vår verksamhet som helhet. Har förmågan att ta snabba beslut baserat på ofullständig information och tar ansvar för sina beslut.
Do what’s right; Tar ansvar för att Stora Enso är ett globalt företag som är etiskt, säkert och fritt från trakasserier och diskriminering. Agerar som ett föredöme för Stora Ensos värderingar och uppförandekod – i både svåra och goda tider.
Inspirera & Motivera; Inspirerar teammedlemmar att tro på vägen framåt och uppmuntrar en arbetsmiljö där vi samarbetar och kommunicerar. Försöker aktivt förstå hur andra motiveras i syfte att få dem att växa och prestera.


Övrig information
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast 5 september 2021. Niklas Henrikson, +46 72 55 503 32, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Jessica Barse, [email protected]. Vi kan endast ta emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.
Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.
Fackliga företrädare:
Henrik Salberg, Unionen, tfn 073-0387762
Tord Thorin, Ledarna, tfn 073-0581331
Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Production Planner Saw

Vi förstärker nu vårt team med en till produktionsplanerare som kommer ge stort värde i vår flödeskedja. Du kommer vara ansvarig för kortsiktig produktionsplanering och optimeringen av den, för att säkerställa att vi når våra kunders deadlines. Du hanterar planeringen från tillgängligheten av våra råmaterial till slutkund med fokus på att kostnadseffektivisera flödet. Din arbetsplatsplats kommer vara Gruvöns sågverk och du kommer att arbeta i Wood Products... Visa mer
Vi förstärker nu vårt team med en till produktionsplanerare som kommer ge stort värde i vår flödeskedja. Du kommer vara ansvarig för kortsiktig produktionsplanering och optimeringen av den, för att säkerställa att vi når våra kunders deadlines. Du hanterar planeringen från tillgängligheten av våra råmaterial till slutkund med fokus på att kostnadseffektivisera flödet. Din arbetsplatsplats kommer vara Gruvöns sågverk och du kommer att arbeta i Wood Products. Du kommer att rapportera till Supply Chain Manager.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Arbetsuppgifter
Dina uppgifter inkluderar att planera produktionen effektivt och informera leveransschemat till leveransplaneraren i god tid. För att säkerställa vår leverans behöver vi planera att rätt mängd råmaterial finns inne mot ordrar som kommer in. Du kommer säkerställa att vi har en effektiv produktion med få ledtider genom att planera effektivt. Du kommer utfärda arbetsordrar för de relevanta produktionslinjerna och säkerställa optimerat volymflöde. I din roll kommer du rapportera och arbeta tätt med Supply Chain Manager och jobba tillsammans för att nå OOE-målen. Du kommer även arbeta tätt med produktionspersonal och supply chain teamet.

Vad vi erbjuder
Med våra värderingar ”Lead and Do what’s right” strävar vi efter att föregå med gott exempel i alla aspekter av vår egen verksamhet såväl som i hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och hela tiden ställa oss frågan vad mer vi kan göra, vad vi kan göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender.

Kvalifikationer
Är du den vi söker? För att lyckas i denna roll, har du erfarenhet inom produktionsplanering eller liknande uppgifter. Du har relevant utbildning och/eller minst 1-2 års erfarenhet. Vi ser att du har lätt att samarbeta med andra och att arbeta i en större organisation, då du kommer ha en bred kontaktyta. Vi ser att du är duktig på att analysera, planera och att jobba strukturerat. Du är duktig på att kommunicera och du är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Övrig information
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 5 oktober 2021 . Rekryterande chef Martin Mattson, [email protected] svarar gärna på dina frågor om positionen. Andra frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Perwin Altun, [email protected]. Vi tar endast emot ansökningar som lämnas in genom vårt rekryteringssystem.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Wood Products är Europas största producent av sågade trävaror och en ledande leverantör av hållbara träbaserade lösningar för byggindustrin. Vår växande verksamhet Building Solutions utvecklar byggkoncept för att främja byggnation med lägre koldioxidavtryck och miljövänlig design. Vi erbjuder även digitala verktyg för att underlätta projekt för byggnation i trä. Vi har även lösningar för fönster och dörrar samt för förpackningsindustrin. Pellets ger en hållbar lösning för uppvärmning.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.


Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Underhållsingenjör Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produkti... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk
Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Vi söker nu en drivande och analytisk underhållsingenjör som trivs med ett högt tempo.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
· Leda arbetsgrupper som reviderar förebyggande åtgärder på fabrikens utrustning.
· Driva och delta i förbättringsprojekt kring Förebyggande Underhåll
· Dokumentera och följa upp rondåtgärder i vårt underhållssystem.(IFS)
· Delta i utvecklingsarbete kring tekniskt stöd för utförare av rondåtgärder
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.
Kvalifikationer
Högskole- eller civilingenjör
Mycket god PC-vana med tyngden främst inom Excel
Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
Vana av att arbeta i datoriserade underhållssystem samt kunskap om industrins produktions- och underhållsprocesser är meriterande
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du bör också ha ett pedagogiskt sinnelag med god social förmåga. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Att du är ordningsam, strukturerad och har lätt för att summera och rapportera muntlig som skriftlig, ser vi som en självklarhet. Vi ser gärna kvinnliga sökande.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner Sektionschef FU 0555-41316 (semester v29-31)
Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande så ansök redan idag, dock senast 22 augusti 2021. Visa mindre

Systemingenjör till Gruvöns bruk

Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid. Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckli... Visa mer
Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem.
Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid.
Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckling av våra styrsystem. Vi behöver nu förstärkning i gruppen inom QCS-system.
Vi är i ett spännande skede där vi bygger för framtiden. I arbetet utför du driftsättning, intrimning och programmering i samband med mindre ombyggnationer och projekt. I större projekt kommer du att delta både som resurs och som kravställare. Arbetsuppgifterna varierar från daglig tillsyn av utrustning till komplex felsökning som kvalitetsproblem i maskinerna, teknikutveckling och utredningar. När du har lärt känna vår verksamhet kommer du även att ingå i beredskapsstyrkan för styrsystem på Gruvöns bruk.
Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. KY/YH-utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande kompetens förvärvat genom mångårig erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att medarbetare har rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i team och självständigt. Du ska ha hög servicekänsla och ska självständigt kunna driva aktiviteter framåt.


Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.
Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Tobias Kåberg, Chef ELIA Automation, tfn 0555-414 35 Visa mindre

Operation Improvement Engineer

We are looking for an Operation Improvement Engineer to provide hands-on continuous improvement support and coaching in the production lines with managers, team leaders and operators. Your location will be Gruvön Sawmill and you will be working in Division Wood Product. You will report to the Operation Improvement Manager. Stora Enso is a leading global provider of renewable solutions in packaging, biomaterials, wooden constructions and paper. Our fiber... Visa mer
We are looking for an Operation Improvement Engineer to provide hands-on continuous improvement support and coaching in the production lines with managers, team leaders and operators. Your location will be Gruvön Sawmill and you will be working in Division Wood Product. You will report to the Operation Improvement Manager.

Stora Enso is a leading global provider of renewable solutions in packaging, biomaterials, wooden constructions and paper. Our fiber-based materials are renewable, recyclable and fossil free. Our solutions offer low-carbon alternatives to products based on finite resources. We believe that everything that is made from fossil-based materials today can be made from a tree tomorrow.


Main responsibilities
Enable continuous improvement of mill productivity and OEE in line with the decided targets
Implement the Stora Enso Mill Change Program structure in the mill
Support the stakeholders in root cause analyzes (RCA and HTO methodology)
Coach the Team leaders and operators in autonomous maintenance, creating standards and tracking deviations
Be a role-model and provide daily hands-on support in production lines for continuous improvement of the mill productivity, efficiency and flow of the process
Enable sustainable implementation and development of Wood Products OI system in the mill through training and coaching in key system elements, based on mill needs and status
Coach leaders and operators on daily improvement leadership routines and team coaching
Ensure systematic implementation, accuracy and regular follow-up of OI data and KPIs in the mill
Management of selected mill production improvement projects, activities and events
Collaboration and best practice sharing with other mills and Wood Products OI teamWhat we offer
With our values, “Lead and Do What’s Right”, we endeavor to set an example in all aspects of our business as well as sustainability. We dare to take the initiative and constantly ask ourselves what more can we do, what can we do better. This is an excellent opportunity for you to be a part of the journey Stora Enso is on – transforming from a traditional forest industry company, into a renewable materials growth company – an industry with great potential driven by global megatrends.

Qualifications
In order to succeed in this role, you have some experience of Lean manufacturing tools and OI work. Your proficiency is based on a technical background, preferably a degree in engineering or years of experience from other relevant areas. Experience of how to implement continuous improvement thinking, routines, and methods. You have a passion for continuous development of processes and people, a go see mindset and good problem-solving skills.


You are a great communicator with excellent interpersonal skills, and you communicate fluently in Swedish and English. This position may require travelling.

To continue to drive a strong culture we are looking at a number of behaviors in each individual which is based upon our leadership themes set forth for driving our renewable materials agenda:
Customer Needs; Keeps up-to-date with market factors impacting our business and enhance or invent new products and solutions, always considering the customer and consumers perspective.
Business Acumen; Clear understanding of key financial and productivity metrics driving business value across our business as a whole. Has the ability to make decisions quickly on the basis of incomplete information and takes responsibility for own decisions.
Do what’s right; Takes responsibility for Stora Enso being a global company that is ethical, safe and free from harassment and discrimination. Acts as an example of Stora Enso’s values and Code of Conduct – in difficult times as well as good times.
Inspire & Motivate; Inspires team members in believing in the way forward and encourages a collaborative & communicative working environment. Actively seeks to understand the key motivators of others with the aim to make them grow and perform.
People Management; Builds a team of talented individuals with clear roles and responsibilities, while continuously promoting a learning culture. Sets challenging goals and provides both team and individuals with the opportunity to develop and impact the business.


Additional information
Please submit your application via our recruitment system latest by 6th of August 2021. Hiring manager Martin Hultström, +46732056111, [email protected] is happy to answer your questions about the position. Other questions can be directed to Recruitment Specialist Perwin Altun, [email protected]. We accept applications submitted only through our recruitment system.

The Wood Products division is the largest sawn wood producer in Europe and a leading provider of sustainable wood-based solutions for the construction industry. Our growing Building Solutions business offers building concepts to support low-carbon construction and eco-friendly designs. We develop digital tools to simplify the designing of building projects with wood. We also offer applications for windows, doors and for packaging industries, and our pellets provide a sustainable heating solution.

Part of the bioeconomy, Stora Enso is a leading global provider of renewable solutions in packaging, biomaterials, wooden construction and paper. We employ some 23 000 people, and have sales in more than 50 countries. Our shares are listed on the Helsinki (STEAV, STERV) and Stockholm (STE A, STE R) stock exchanges.

See our film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

UH-ingenjör Lut & Ånga Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Till Sektionen Lut/Ånga söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Vi jobbar i nära samarbete med övriga avdelningar och leverantörer. Vi har en ... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Till Sektionen Lut/Ånga söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll.
Vi jobbar i nära samarbete med övriga avdelningar och leverantörer. Vi har en hög systemintegration och du kommer att få arbeta i många olika system. Inom vårt område finns bland annat sodapanna, barkpanna, turbiner och ångnät.
En viktig del av jobbet är att arbeta med grundorsaksanalyser och ta fram korrigerande åtgärder i samarbete med övriga teamet. Förbättringsarbeten genomförs i team som du leder. Du ingår i sektionsledningen för Lut/Ånga.
Kvalifikationer
Du ska ha goda datakunskaper och gärna vana av att ha arbetat i datoriserade underhålls- och uppföljningssystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda förbättringsprojekt och har du ledaregenskaper samt erfarenhet av att leda förbättringsarbete så är det något vi ser positivt på.
Din utbildning tror vi är en Högskoleutbildning med inriktning maskin alt. gymnasieutbildning med inriktning mot maskin och med några års erfarenhet. Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har lätt för att samarbeta, har ett högt säkerhetstänk, är kommunikativ och gillar att driva förbättring. Du har troligtvis en god analytisk förmåga och trivs i en omväxlande miljö. För oss är det viktigt att du har lätt för att summera och rapportera muntligt såväl som skriftligt. Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan vem du är vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta


Stellan Danielsson, Sektionschef Underhåll Lut & Ånga, 0555-41590 Visa mindre

Processingenjör

BillerudKorsnäs Gruvön står inför spännande utmaningar och förändringar de närmaste åren. I vårt mål är att ha en stabil och säker produktion där vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål som bidrar till en hållbar framtid. Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbä... Visa mer
BillerudKorsnäs Gruvön står inför spännande utmaningar och förändringar de närmaste åren. I vårt mål är att ha en stabil och säker produktion där vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål som bidrar till en hållbar framtid.
Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du vara en del av oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?
Vi söker nu en Processingenjör!
Arbetet som processingenjör innebär för dig att du leder processutvecklings- och kvalitetsutvecklingsprojekt samt att stödjer produktionsorganisationen vad gäller produktion- och kvalitetsoptimering på Gruvöns papper- och kartongmaskiner.
Vi lovar dig ett spännande jobb där problemlösning och egna initiativförmåga står i centrum för att vi ska nå våra mål tillsammans med dig. Som processingenjör får du jobba med både kortare utredningar och längre projekt. Du kommer ha många olika kontaktytor mot både produktion och marknad. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.
Kvalifikationer
Vi ser att du har en Civilingenjörsexamen eller motsvarande utbildning med kunskaper inom pappers- och kartongtillverkning.
Personliga egenskaper
För att du ska trivas som processingenjör hos oss behöver du ha lätt för att få med dig andra, dra slutsatser utifrån olika typer av fakta, vara handlingskraftig och är van att självständigt planera dina arbetsuppgifter.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för oss.
Har du frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterinade chef: Olof Kaiding 0555-41541
Ansökningsinformation
Urval kommer ske löpande, så vänta inte med din ansökan! Visa mindre

Underhållingenjör PS Fiber till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen samt att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Till sektionen PS Fiber söker vi nu en underhållsingenjör som vill jobba långsiktigt med att utveckla vårt underhåll på Gruvöns massatillverkning. Som underhållsingenjör på PS Fiber kommer d... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen samt att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Till sektionen PS Fiber söker vi nu en underhållsingenjör som vill jobba långsiktigt med att utveckla vårt underhåll på Gruvöns massatillverkning.
Som underhållsingenjör på PS Fiber kommer du ha en nyckelroll i att utveckla det avhjälpande, förebyggande samt förbättrande underhållet inom sektionen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Du kommer att ingå i sektionsledningen för PS Fiber.


I tjänsten ingår bl.a. följande arbetsuppgifter:
- Skapa och upprätthålla en långsiktig plan för sektionens underhåll
- Initiera och driva rotorsaksanalyser (RCA)
- Följa upp avvikelser och implementera korrigerande åtgärder
- Leda och driva förbättringsarbeten i team
- Planera och samordna större underhållsinsatser
- Delta som underhållssamordnare i projekt
- Stötta sektionschef i dennes arbete med budget, planering och strategi

Kvalifikationer
Du har lämplig ingenjörsexamen med inriktning maskin, alternativt annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift. Du har mycket god datavana och är analytisk, noggrann, självständig och gillar att samarbeta med andra. Några års erfarenhet som underhållsingenjör inom pappers- och massaindustrin är starkt meriterande.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har en god teknisk förståelse och kunskap. Du har lätt för att samarbeta, har ett högt säkerhetstänk, är kommunikativ och gillar att driva och initiera förbättringar. Du har en god analytisk förmåga och trivs i en omväxlande miljö. För oss är det viktigt att du har lätt för att summera och rapportera muntligt såväl som skriftligt. Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan vem du är vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Joel Svensson, Sektionschef Underhåll PS Fiber, 0555-417 51 Visa mindre

Produktionsledare till CLT produktionen på Gruvöns Sågverk

Stora Enso Wood Products tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk... Visa mer
Stora Enso Wood Products tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk tall eller gran.


Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 190 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000m³ och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.


Gruvöns sågverk i Grums står inför nya spännade utmaningar i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbart material. I denna framtidssatsning är CLT-fabriken (Cross Lamineted Timber) en viktig del. Vi söker nu en Produktionsledare till vårt fjärde skiftlag i CLT fabriken.
Arbetsbeskrivning


Du kommer att ansvara för, utveckla och driva avdelningen vad gäller produktion, personal, säkerhet och kvalitet. Du kommer att säkerställa att de olika skiftlagen har förståelse för och tillämpar företagets strategi, värderingar, policys och att arbetet sker i enlighet med dessa. Du ansvarar dessutom för planering av bemanning, rekrytering och utveckling av personalen för att möta verksamhetens nuvarande och framtida kompetenskrav. Detta i samarbete med produktionschef och övriga produktionsledare på enheten.


Närmare kommer du att:
Verka för att produktionen är i enlighet med våra effektivitetsmål.
Förstå och analysera produktionsdata för att hitta förbättringar samt ständigt ifrågasätta och utveckla arbetssätt.
Leda och fördela arbetet inom avdelningen samt säkerställa att resurser och kunskaper enligt gällande befattnings- och bemanningsplan möter de krav som ställs på verksamheten.
Genomföra medarbetarsamtal och upprätta individuella utvecklingsplaner för dina medarbetare.
Säkerställa att rutiner för skydd och säkerhet tillämpas, och genomföra riskanalyser och skyddsronder.
Säkerställa att kvalitetskontroller fungerar och genomförs och att avvikelser i kvalitén rapporteras till kvalitetsansvarig.
Vidarebefordra väsentlig information till skiftlagen genom daglig styrning och regelbundna arbetsplatsträffar.

Kvalifikationer


För att lyckas i rollen har du teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande. Det är meriterande om du är högskoleingenjör alternativt gymnasieingenjör med teknisk inriktning. Du har yrkeserfarenhet som ledare inom tillverkande industri. Erfarenhet från sågverk är meriterande.


Vi lägger stor fokus på dina personliga egenskaper och dina drivkrafter. Du har teknisk kompetens och intresse för att driva avdelningen framåt genom att ständigt förbättra processer. Vi söker dig som vill ta ägarskap över att förbättra en produktion genom digitalisering, kompetensutveckling samt effektivisering av processer. Detta för att möta verksamhetens krav på effektivitet och lönsamhet.


För att lyckads med detta har du intresse för människor och förmågan att lyfta fram det bästa hos varje medarbetare. Du motiverar och leder i förändring, samt arbetar strukturerat. Du förstår och kan analysera produktionsdata samt agera på förbättringspotential du upptäcker. Slutligen har du mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga med såväl interna som externa intressenter.


Du behärskar både svenska och engelska då Stora Enso arbetar globalt, tyska språket är meriterande.
Övrig information


Rekryterande chef Dan Skogström, +46 76 852 91 27, [email protected], svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Frågor kring rekryteringsprocessen ställs till rekryteringsspecialist [email protected]. Notera att vi endast accepterar ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Fackliga representanter:
Håkan Johansson, GS, +46 72 558 4697,
Henrik Salberg, Unionen, +46 73 038 7762,
Tord Thorin, Ledarna, +46 73 058 1331.

Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers/open-positions


Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 3 februari 2021. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.


Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs


You are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careers


Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.


Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.


Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.


Stora Enso har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).


Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Underhållsingenjör med Automationsinriktning till KM7 Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Underhållsingenjör med inriktning automation till sektionen PS KM7. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Som underhållsingenjör på kartongmaskinen ... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Underhållsingenjör med inriktning automation till sektionen PS KM7. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Som underhållsingenjör på kartongmaskinen ingår flera spännande arbetsuppgifter, - du följer upp avvikelser och implementerar åtgärder
- arbetar proaktivt med planering av förebyggande insatser
- skapa och upprätthålla en långsiktig plan för underhållsarbete inom sektionen.
- du stöttar med expertkompetens genom att inhämta information från leverantörer eller dokumentation och överför informationen på ett naturligt sätt till vår verksamhet.
Du är aktiv i din roll och vidtar tillsammans med andra rätt åtgärder för högsta möjliga tillgänglighet.
En del av dina arbetsuppgifter är att arbeta med systematiskt förbättringsarbete inom automationsområdet för ökad driftsäkerhet. Grundorsaksanalyser och implementering av åtgärder samt framtagning och utveckling av FU planer och reservdelsbedömningar.
Vi erbjuder en arbetsplats på en kartongmaskin med den absolut senaste tekniken, högt tempo och stora möjligheter att påverka.
Kvalifikationer
Vi söker dig med El eller automationsingenjörsutbildning, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet. Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är också meriterande (styrning, felsökning mm).
Som person är du tekniskt intresserad, flexibel, ansvarstagande och drivande. Du ska vara bekväm med att arbeta både självständihgt och i grupp.
Personliga egenskaper
Som delaktig i vårt långsiktiga arbete med underhåll ser vi att du är en strukturerad person som tycker om att planera och organisera ditt arbete mot uppsatta mål. Att leverera resultat är något som är självklart för dig och du gillar att utmanas i att tänka i nya banor. Du drivs av att hitta lösningar på svåra problem och tycker om att leda ett projektteam för att nå dit.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
David Djuvfeldt, Sektionschef PS KM7, tfn 0555-412 90 Visa mindre

Produktchef

Med StrongPoint som partner kan du som kund dra nytta av nya möjligheter och nya innovationer som lyfter din verksamhet till nya nivåer. StrongPoint tillhandahåller de bästa tekniska lösningarna tillsammans med rådgivande expertis. Vi bygger långsiktiga relationer och ger personlig service på våra kunders villkor. Är du en person med teknisk kompetens, har lätt för att samarbeta och ett starkt eget driv? Nu söker vi en Produktchef till vårt affärsområde... Visa mer
Med StrongPoint som partner kan du som kund dra nytta av nya möjligheter och nya innovationer som lyfter din verksamhet till nya nivåer. StrongPoint tillhandahåller de bästa tekniska lösningarna tillsammans med rådgivande expertis. Vi bygger långsiktiga relationer och ger personlig service på våra kunders villkor.

Är du en person med teknisk kompetens, har lätt för att samarbeta och ett starkt eget driv? Nu söker vi en Produktchef till vårt affärsområde Retail Solution och inom området E-Handelslogistik, där du kommer ansvara för vår produkt Click and Collect Hämtskåp.

Arbetsuppgifter
I rollen som produktchef är du teknisk ansvarig för Click and Collect Hämtskåp. Du kommer i tätt samarbete arbeta med vår utveckling-, sälj-, och produktionsavdelning för att säkerställa att vi kontinuerligt utvecklar produkten med kundupplevelsen i fokus. Som Produktchef kommer du erbjudas en självständig och utvecklande roll med varierande arbetsuppgifter, där din roll kommer spela en viktig del i ett större pussel.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

• Ansvara för produkten ur ett tekniskt perspektiv och se till att den uppfyller de krav som ställs.
• Ha kontakt med leverantörer och se till att produkten är uppdaterad utifrån såväl kundbehov som trender på marknaden. Vidare har du koll på att rätt kvalitet och funktion upprätthålls inom området.
• Ansvara för och ta fram uppdragsbeskrivningar och underlag för beslut om vidareutveckling av produkten, samt ansvara för teknisk dokumentation.
• Utifrån ett helhetsperspektiv värdera och bedöma förslag och idéer samt beskriva korta- och långsiktiga konsekvenser kopplade till produkten. Du bidrar till att produktens utveckling följer en tydlig strategisk inriktning, att den höga kvalitén bibehålls och att de gemensamt uppsatta målen uppnås.
• Skapa förutsättningar och struktur för kravställning, uppföljning, leverans och support.

Vem är du?
Vi söker dig som är teknisk trygg, lyhörd och som trivs i samarbete med andra. Vi ser gärna att du har en relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Har du en bakgrund inom el och/eller kyla är det meriterande.

För att lyckas i den här rollen behöver du ha starkt intresse för teknik och för din produkt. Då det är du som ser till produkten ligger i framkant mot marknaden värdesätter vi kreativitet och idérikedom samt ett strukturerat och självständigt arbetssätt. Du har lätt att kommunicera i svenska och engelska i tal- och skrift. Vidare ser vi gärna att du som person som är social, ansvarstagande och är en lagspelare.

Villkor
Anställning: Heltid
Ort: Grums
Arbetstid: Dagtid
Resor kan förekomma i tjänsten

Låter detta intressant?
Sista ansökningsdag är 17e januari
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Matilda Jakobsson på, 076 495 36 66 alt. [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Produktionsledare, intern logistik till Stora Enso Gruvöns Sågverk

Till Stora Enso Gruvöns sågverk söker vi nu produktionsledare. Stora Enso Wood Products tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla ... Visa mer
Till Stora Enso Gruvöns sågverk söker vi nu produktionsledare. Stora Enso Wood Products tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk tall eller gran.
Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 180 anställda, Sågverket producerar årligen cirka 350 000m3 och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. Här ligger också vår produktionslinje för korslimmat trä vilken är en av världens största och modernaste produktionslinjer för korslimmat trä, även kallat CLT. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.


Arbetsuppgifter
Som produktionsledare ska du verka i nära samarbete med Produktionschef och övriga funktioner inom Gruvöns sågverk. Du har säkerhets-, personal-, kvalitets- och produktionsansvar för verksamheten som innefattar all intern logistik på sågverket. Du har därmed ett ansvar att se till att rutiner rörande skydd och säkerhet, kvalitet och produktion tillämpas enligt gällande rutiner på företaget.
Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Följa upp verksamheten så att mål, riktvärden avseende produktion, miljö, kvalité, och kostnader uppfylls.
Planering av bemanning, rekrytering och utveckling av personalen inom arbetsområdet, personalgruppen består av ett 20-tal personer.
Upprätthålla och utveckla arbetsmiljöarbetet inom arbetsområde, t.ex. genomföra riskanalyser och skyddsronder.


Kvalifikationer
För att passa för tjänsten så ser vi gärna att du har erfarenhet från sågverk och/eller processindustrin. Du har relevant teknisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du är högskoleingenjör.
Som ledare är det viktigt att du sprider energi och sätter upp tydliga målbilder som arbetsgruppen jobbar efter. Du är en problemlösare som trivs att jobba med människor, trivs med att leda personalen till bättre resultat och trivsel på arbetsplatsen.
Du kan agera självständigt och organisera avdelningens arbete, med en god samarbetsförmåga. Vi ser att du kan kommunicera obehindrat i svenska och engelska med såväl interna samt externa intressenter.
Är du driftig, lösningsfokuserad och brinner för att jobba med människor och maskiner? Då är du välkommen att söka redan idag. Anställningen är tillsvidare/heltid och du kommer arbeta 2 skift fm/em.


Övrig information
Rekryterande chef Kristina Lövgren, 070-8845468, [email protected], svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Frågor kring rekryteringsprocessen ställs till rekryteringsspecialist Madeleine Leo 072-368 64 29, [email protected]. Notera att vi endast accepterar ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Fackliga representanter: Ledarna: Tord Thorin, 073-058 13 31, Unionen: Henrik Salberg, 073-038 77 62
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 8 november 2020. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
See our film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t=6s
Meet the people at Stora Enso in
Instagram @storaensoworld
Facebook www.facebook.com/storaenso/
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/en/careers
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.
Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Visa mindre

Produktionsledare till Gruvöns Sågverk

Stora Enso Wood Products tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk... Visa mer
Stora Enso Wood Products tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk tall eller gran.


Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 190 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000m³ och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.


Vi söker nu Produktionsledare till Gruvön Sågverk som vill påverka och förbättra verksamheten. Vi erbjuder stimulerande arbetsmiljö i ständig utveckling. Inom Stora Enso står hållbarhet i fokus, och som medarbetare hos oss är du med och bidrar till en hållbar framtid.
Arbetsbeskrivning


Du kommer att ansvara för, utveckla och driva avdelningen vad gäller produktion, personal, säkerhet och kvalitet. Du kommer att säkerställa att de olika skiftlagen har förståelse för och tillämpar företagets strategi, värderingar, policys och att arbetet sker i enlighet med dessa. Du ansvarar dessutom för planering av bemanning, rekrytering och utveckling av personalen för att möta verksamhetens nuvarande och framtida kompetenskrav. Detta i samarbete med produktionschef och övriga produktionsledare på enheten.


Närmare kommer du att:
Verka för att produktionen är i enlighet med våra effektivitetsmål.
Förstå och analysera produktionsdata för att hitta förbättringar samt ständigt ifrågasätta och utveckla arbetssätt.
Leda och fördela arbetet inom avdelningen samt säkerställa att resurser och kunskaper enligt gällande befattnings- och bemanningsplan möter de krav som ställs på verksamheten.
Genomföra medarbetarsamtal och upprätta individuella utvecklingsplaner för dina medarbetare.
Säkerställa att rutiner för skydd och säkerhet tillämpas, och genomföra riskanalyser och skyddsronder.
Säkerställa att kvalitetskontroller fungerar och genomförs och att avvikelser i kvalitén rapporteras till kvalitetsansvarig.
Vidarebefordra väsentlig information till skiftlagen genom daglig styrning och regelbundna arbetsplatsträffar.

Kvalifikationer


För att lyckas i rollen har du teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande. Det är meriterande om du är högskoleingenjör alternativt gymnasieingenjör med teknisk inriktning. Du har yrkeserfarenhet som ledare inom tillverkande industri. Erfarenhet från sågverk är meriterande.


Vi lägger stor fokus på dina personliga egenskaper och dina drivkrafter. Du har teknisk kompetens och intresse för att driva avdelningen framåt genom att ständigt förbättra processer. Vi söker dig som vill ta ägarskap över att förbättra en produktion genom digitalisering, kompetensutveckling samt effektivisering av processer. Detta för att möta verksamhetens krav på effektivitet och lönsamhet.


För att lyckads med detta har du intresse för människor och förmågan att lyfta fram det bästa hos varje medarbetare. Du motiverar och leder i förändring, samt arbetar strukturerat. Du förstår och kan analysera produktionsdata samt agera på förbättringspotential du upptäcker. Slutligen har du mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga med såväl interna som externa intressenter.


Du behärskar både svenska och engelska då Stora Enso arbetar globalt, tyska språket är meriterande.
Övrig information


Rekryterande chef Dan Skogström, +46 76 852 91 27, [email protected], svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Frågor kring rekryteringsprocessen ställs till rekryteringsspecialist [email protected]. Notera att vi endast accepterar ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.

Fackliga representanter:
Håkan Johansson, GS, +46 72 558 4697,
Henrik Salberg, Unionen, +46 73 038 7762,
Tord Thorin, Ledarna, +46 73 058 1331.

Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers/open-positions


Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 10 januari 2021. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.


Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs


You are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careers


Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.


Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.


Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.


Stora Enso har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).


Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Beredare inom El/Instrument till Gruvöns bruk

Underhålls avdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Beredare inom el och instrument till PS KM7. Tjänsten är tillsvidare på heltid och dagtid. Vi söker dig som är intresserad av att vara med att utveckla underhållet på ... Visa mer
Underhålls avdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Beredare inom el och instrument till PS KM7. Tjänsten är tillsvidare på heltid och dagtid.


Vi söker dig som är intresserad av att vara med att utveckla underhållet på världens modernaste Kartongmaskin.

Som beredare planerar du såväl stora som små underhållsarbeten på våra papper och kartongmaskiners el och instrumentutrustning. Du tillser att rätt reservdelar finns på plats i rätt tid samt beställer interna och externa resurser som behövs för arbetet. Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ samt administrativa färdigheter.
Du är en viktig pusselbit för att vi ska kunna nå våra mål på maskinernas tillgänglighet och kvalitet. Tillsammans planerar och utför vi förebyggande och avhjälpande underhåll i världsklass!


Du har troligen 3-årigt gymnasium inom el och /eller instrument kompletterat med yrkeshögskola eller erfarenheter som företaget bedömer som likvärdiga. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet inom området. Har du kännedom om arbete inom underhåll från en processindustri är det meriterande. Du behöver ha god teknisk kompetens avseende instrument och elektrisk utrustning samt kännedom inom automation och hydraulik. Vi ser gärna att du har kunskaper inom Microsoft Project, Excel och IFS.

För att lyckas i rollen behöver du vara en strukturerad person med förmågan att se helheten. Vi söker dig med stort driv att genomföra de beslut som krävs för att nå resultat och uppsatta mål. Du har god samarbetsförmåga, förmågan att skapa goda kontakter och bemöter dina kollegor och intressenter på ett respektfullt och prestigelöst sätt.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
David Djuvfeldt Sektionschef PS KM7, 0555-41290

Välkommen med din ansökan till en arbetsplats med högt tempo, bra stämning och den senaste tekniken Visa mindre

Produktchef

Med StrongPoint som partner kan du som kund dra nytta av nya möjligheter och nya innovationer som lyfter din verksamhet till nya nivåer. StrongPoint tillhandahåller de bästa tekniska lösningarna tillsammans med rådgivande expertis. Vi bygger långsiktiga relationer och ger personlig service på våra kunders villkor. Är du en person med teknisk kompetens, har lätt för att samarbeta och ett starkt eget driv? Nu söker vi en Produktchef till vårt affärsområde... Visa mer
Med StrongPoint som partner kan du som kund dra nytta av nya möjligheter och nya innovationer som lyfter din verksamhet till nya nivåer. StrongPoint tillhandahåller de bästa tekniska lösningarna tillsammans med rådgivande expertis. Vi bygger långsiktiga relationer och ger personlig service på våra kunders villkor.

Är du en person med teknisk kompetens, har lätt för att samarbeta och ett starkt eget driv? Nu söker vi en Produktchef till vårt affärsområde Retail Solution och inom området E-Handelslogistik, där du kommer ansvara för vår produkt Click and Collect Hämtskåp.

Arbetsuppgifter
I rollen som produktchef är du teknisk ansvarig för Click and Collect Hämtskåp. Du kommer i tätt samarbete arbeta med vår utveckling-, sälj-, och produktionsavdelning för att säkerställa att vi kontinuerligt utvecklar produkten med kundupplevelsen i fokus. Som Produktchef kommer du erbjudas en självständig och utvecklande roll med varierande arbetsuppgifter, där din roll kommer spela en viktig del i ett större pussel.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

• Ansvara för produkten ur ett tekniskt perspektiv och se till att den uppfyller de krav som ställs.
• Ha kontakt med leverantörer och se till att produkten är uppdaterad utifrån såväl kundbehov som trender på marknaden. Vidare har du koll på att rätt kvalitet och funktion upprätthålls inom området.
• Ansvara för och ta fram uppdragsbeskrivningar och underlag för beslut om vidareutveckling av produkten, samt ansvara för teknisk dokumentation.
• Utifrån ett helhetsperspektiv värdera och bedöma förslag och idéer samt beskriva korta- och långsiktiga konsekvenser kopplade till produkten. Du bidrar till att produktens utveckling följer en tydlig strategisk inriktning, att den höga kvalitén bibehålls och att de gemensamt uppsatta målen uppnås.
• Skapa förutsättningar och struktur för kravställning, uppföljning, leverans och support.

Vem är du?
Vi söker dig som är teknisk trygg, lyhörd och som trivs i samarbete med andra. Vi ser gärna att du har en relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Har du en bakgrund inom el och/eller kyla är det meriterande.

För att lyckas i den här rollen behöver du ha starkt intresse för teknik och för din produkt. Då det är du som ser till produkten ligger i framkant mot marknaden värdesätter vi kreativitet och idérikedom samt ett strukturerat och självständigt arbetssätt. Du har lätt att kommunicera i svenska och engelska i tal- och skrift. Vidare ser vi gärna att du som person som är social, ansvarstagande och är en lagspelare.

Villkor
Anställning: Heltid
Ort: Grums
Arbetstid: Dagtid
Resor kan förekomma i tjänsten

Låter detta intressant?
Sista ansökningsdag är 18/10
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Matilda Jakobsson på, 076 495 36 66 alt. [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Systemingenjör

Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid. Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckli... Visa mer
Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem.
Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid.
Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckling av våra styrsystem.
Vi är i ett spännande skede där vi bygger för framtiden. I arbetet utför du driftsättning, intrimning och programmering i samband med mindre ombyggnationer och projekt. I större projekt kommer du att delta både som resurs och som kravställare. Arbetsuppgifterna varierar från daglig tillsyn av utrustning till komplex felsökning som kvalitetsproblem i maskinerna, teknikutveckling och utredningar. När du har lärt känna vår verksamhet kommer du även att ingå i beredskapsstyrkan för styrsystem på Gruvöns bruk.


Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. KY/YH-utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande kompetens förvärvat genom mångårig erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att medarbetare har rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i team och självständigt. Du ska ha hög servicekänsla och ska självständigt kunna driva aktiviteter framåt.


Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.
Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Tobias Kåberg, Chef ELIA Automation, tfn 0555-414 35
Sista dag för ansökan 2020-10-18 Visa mindre

Underhållsingenjör

Beskrivning av tjänsten Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka till Underhållsingenjör inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk. Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person-... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka till Underhållsingenjör inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk.
Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Som ett led i detta skall vi nu revidera våra rondåtgärder för förebyggande underhåll,
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
• Leda arbetsgrupper som reviderar förebyggande åtgärderna på fabrikens utrustning.
• Dokumentera rondåtgärder i vårt underhållssystem.(IFS)
• Delta i utvecklingsarbete kring tekniskt stöd för utförare av rondåtgärder.


Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system. Vi söker nu en drivande och analytisk underhållsingenjör som trivs med ett högt tempo.
Tjänsten är en Projektanställning med tillträde så snart som möjligt, tom 2020-08-31.


Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. Teknisk gymnasieutbildning med mångårig yrkeserfarenhet
Mycket god PC-vana med tyngden främst inom Excel
Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
Vana av att arbeta i datoriserade underhållssystem samt kunskap om industrins produktions- och underhållsprocesser är meriterande


Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du bör också ha ett pedagogiskt sinnelag med god social förmåga. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Att du är ordningsam, strukturerad och har lätt för att summera och rapportera muntlig som skriftlig, ser vi som en självklarhet. Vi ser gärna kvinnliga sökande.


Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Annica Sterner Sektionschef FU 0555-41316 alt via mail: [email protected], semester v. 29-30 och v. 33-34. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare Plan/GIS

Grums kommun har ca 9 000 invånare och ligger vid Vänerns strand 20 minuters bilfärd från Karlstad. I Grums kommun finns de fördelar den lilla kommunen kan erbjuda. Här finns närhet på alla sätt - till natur och vatten, till aktivitet och engagemang, till service och handel samt inte minst människor emellan. Sektor Samhällsbyggnad leds av teknisk chef och omfattar Plan och GIS, Fastighet, Gata, Kost och städ samt Kultur och fritid. Inom Plan och GIS arbe... Visa mer
Grums kommun har ca 9 000 invånare och ligger vid Vänerns strand 20 minuters bilfärd från Karlstad. I Grums kommun finns de fördelar den lilla kommunen kan erbjuda. Här finns närhet på alla sätt - till natur och vatten, till aktivitet och engagemang, till service och handel samt inte minst människor emellan.

Sektor Samhällsbyggnad leds av teknisk chef och omfattar Plan och GIS, Fastighet, Gata, Kost och städ samt Kultur och fritid. Inom Plan och GIS arbetar verksamhetsutvecklare, stadsarkitekt och planingenjör. Närmsta chef är teknisk chef.

ARBETSUPPGIFTER
Som verksamhetsutvecklare inom Plan/GIS hos oss i Grums kommun ställs du inför varierade arbetsuppgifter. Du kommer att vara kommunens GIS-expert och vara en resurs för alla kommunens verksamheter för olika uppdrag inom GIS-området. Du kommer även att arbeta med kommunens primärkarta, ta fram nybyggnadskartor samt uppdatera kommunens webbkartor. I uppdraget ingår även att hantera kommunens kartdatabaser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad GIS-ingenjör eller har arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.

Du ska ha kunskap om ArcGIS. Har du kunskap inom Geosecma ses detta som meriterande. Du bör ha kunskap om databaser.

Du är självgående och tycker om att ta eget ansvar. Arbetet kräver förmåga att kunna ta initiativ och på egen hand analysera och strukturera arbetsuppgifter. Du har en hög servicenivå, lätt för att samarbeta med andra och har ett öppet och trevligt bemötande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via post eller mejl.

I Grums kommun vill vi ha en mångfald i arbetslivet och ta tillvara på de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!


Inför rekryteringsarbetet har Grums kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dokumentationstekniker El

Ansök    Feb 20    BillerudKorsnäs    Eltekniker
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.

Teknisk administration är del av sektionen Förebyggande underhåll där bland annat UH-ingenjörer, Smörjare, och Inspektörer är samlade.

Gruppen ansvarar för all dokumentation rörande underhåll på vår maskinpark och är kravställare på underhållsdokumentation på Gruvön. Inom Teknisk administration förvaltas och administreras även vårt underhållssystem (IFS). Till gruppen söker vi nu en dokumentationstekniker med inriktning el-dokumentation. Tjänsten är tillsvidare på heltid och du kommer att arbeta dagtid.

Om tjänsten
Du jobbar huvudsakligen med teknisk information och dokumentation för vår elektriska utrustning. Informationen kan finnas digitalt i vårt underhållssystem såväl som i pappersform ute i anläggningen.

Dina huvuduppgifter är:

Dokument- ritningsgranskning av el-dokument (kretsscheman mm) med hänseende på våra ritstandarder, information och spårbarhet i system.
Administrera teknisk dokumentation i såväl vårt underhållssystem som i våra fysiska dokumentarkiv. 
Delta i projekt som kravställare avseende teknisk dokumentation
Medverka till att utveckla underhålls dokumentation för el och tydliggöra kravställningen på el-dokumentation från underhåll
Bistå i tekniska frågor i olika anläggningsprojekt som bedrivs på Gruvön
Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett tekniskt intresse, stort ansvarstagande och hög servicekänsla. Du har troligen gymnasieexamen med teknisk inriktning eller motsvarande kompetens och du har arbetat inom området el som industrielektriker eller elkonstruktör.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete i underhållssystem, vi använder oss av IFS. 

Personliga egenskaper
Arbetet innebär att kunna arbeta självständigt men du har många kontakter och ska även fungera i grupp och arbeta mot gemensamma mål. God kommunikationsförmåga både i tal och skrift. Vi värdesätter ett drivande arbetssätt med förmåga till egna initiativ och vana av att ta ansvar för både tekniska och administrativa uppgifter. Vi söker dig som har högt säkerhetstänk. Vi ställer krav på att våra medarbetare har en förmåga och intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner, Sektionschef FU, tfn 0555-413 16.

Välkommen med din ansökan senast den 29 mars 2020. Visa mindre

Produktionstekniker

Triton Valsteknik AB söker en Produktions-tekniker. Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch. Om Företaget Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 50 medarbetare. Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillverkar och... Visa mer
Triton Valsteknik AB söker en Produktions-tekniker.
Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch.


Om Företaget
Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 50 medarbetare.
Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillverkar och renoverar vi valsar. Årligen passerar ca 10 000 valsar av alla storlekar genom vår produktion. Vi totalt 35 svarvar, varav 6 stycken är cnc-styrda.
Vid tillverkning fräser och svarvar vi metallkomponenter som sedan svetsas samman till en färdig vals. Till flera kunder belägger vi även valsar med gummi eller polyuretan som sedan bearbetas för att ge önskad funktion.


Arbetsbeskrivning
Som produktionstekniker på Triton Valsteknik kommer du att arbeta med många olika spännande uppdrag inom produktion. Allt ifrån vardagliga förbättringar till större projekt såsom investeringar, projektledning och införande av nya produkter i vår produktionskedja. Beslutsvägarna är korta, och möjligheterna att påverka ditt eget arbete samt produkterna är stora inom företaget.


Exempel på arbetsuppgifter:
- Projektledning för interna förbättringsprojekt
- Driva testning och utveckling av nya kundprodukter
- Utveckla arbetsinstruktioner och driva kvalitetsförbättringar
- Koordinera löpande underhåll av våra maskiner
- Underhålla företagets miljödokumention


Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort teknikintresse och har goda kunskaper inom produktionsteknik. Det är självklart en stor fördel om du tidigare har arbetat som produktionstekniker men vi är även intresserade av dig som skaffat dig kunskaper inom området i en annan roll.
Du har relevant akademisk utbildning eller flera års arbetslivserfarenhet inom området. Du är van vid dokumentation, att ta fram underlag samt tyda instruktioner och ritningar.
Det är meriterande om du har vana från 3D-ritning för enklare konstruktionsarbeten.
 
I den här rollen ser vi en strukturerad och analytisk person som trivs i en händelserik och föränderlig arbetsmiljö. Du är en positiv och initiativrik lagspelare som kan vara flexibel och prestigelös i din yrkesroll. Du har god förmåga att hålla många bollar i luften.


Din profil
- Gymnasial eller eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, gärna maskiningenjör
- Erfarenhet av problemlösning och reparation av maskiner
- Erfarenhet som projektledare eller liknande meriter av att koordinera, planera eller schemalägga arbete
- Goda kunskaper i Excel
- Du har kunskap i ritningsläsning och kan mäta upp artiklar
- Du talar och skriver obehindrat på svenska


Vi kommer kalla till intervjuer löpande. Visa mindre

Systemingenjör som vill utveckla framtidens automationssystem

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid.

Om tjänsten
Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckling av våra QCS-, WIS-, DCS-, DRIV- och PLC-system. Vi behöver nu förstärkning i gruppen som jobbar med QCS- och WIS-system.

Vi är i ett spännande skede där vi bygger för framtiden. I arbetet utför du driftsättning, intrimning och programmering i samband med mindre ombyggnationer och projekt. I större projekt kommer du att delta både som resurs och som kravställare. Arbetsuppgifterna varierar från daglig tillsyn av utrustning till komplex felsökning som kvalitetsproblem i maskinerna, teknikutveckling  och utredningar. När du har lärt känna vår verksamhet kommer du även att ingå i beredskapsstyrkan för styrsystem på Gruvöns bruk. 

Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. KY/YH-utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande kompetens förvärvat genom mångårig erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att medarbetare har  rätt personliga egenskaper. Vi  söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i team och självständigt. Du ska ha hög servicekänsla och ska självständigt kunna driva aktiviteter framåt.
Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.
Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss. 

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta 

Martin Sandin, Chef ELIA, tfn 0555-412 04
Tobias Kåberg, Chef ELIA Automation, tfn 0555-414 35 ( sem 6-19 jan)

Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande så ansök redan idag, dock senast 31 jan 2020.

I denna rekrytering arbetar vi tillsammans med utvalda annonsörer och undanber oss därför samtal från rekryteringsbolag och annonssäljare. Visa mindre

Semesteravlösare till Processlaboratoriet

Ansök    Dec 20    BillerudKorsnäs    Laborant, kemi
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Tänk om du kunde sommarjobba och bidra till en hållbar framtid?

På BillerudKorsnäs ger vi dig möjlighet att i ditt dagliga arbete bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du får bra erfarenheter för framtiden. Ta chansen att arbeta på ett företag vars värderingar och kultur är kärnan av verksamheten och där vi tror på dynamiken i en grupp med olika bakgrund och erfarenheter.

Om tjänsten  
Processlabbets personal kontrollerar process, råvaror och instrument. Prover hämtas in av laboranterna själva från de olika driftavdelningarna i fabriken. Laboranterna har kontinuerlig dialog med olika avdelningar och processingenjörer med flera. Resultaten ligger till grund för fabrikens processtyrning och miljörapportering.

Som semesteravlösare som laborant gör du huvudsakligen rutinanalyser som inkluderar provhämtning, analys och rapportering. Extra uppdrag från avdelningens arbetsordersystem inom kompetensområdet kan förekomma. Arbetstiden är dagtid.

Vår arbetsmiljö är viktig och vi drivs därför av högt säkerhetstänk, trivsel och dialog.

Kvalifikationer
Som laborant ser vi helst att du har en 3-årig gymnasieutbildning med teknisk- eller naturvetenskaplig inriktning och/eller KY/YH-utbildning mot processindustrin eller motsvarande kompetens. Vi ser även gärna att du har en påbörjad ingensjörshögskoleutbildning. Meriterande är att du har erfarenhet från laboratoriearbete och/eller papper-massaindustrin.

Du ska ha god datorvana och kunskaper i Office eller motsvarande.

Personliga egenskaper

Vi värdesätter att du är social, positiv och har en god samarbetsförmåga samt att du känner igen dig i våra värdeord på BillerudKorsnäs; tänka nytt, känna ansvar, samarbeta och skapa värde.

Vi gör löpande urval, så sök redan idag!
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Kenneth Bengtsson, Gruppchef Processlab 0555-414 52. Välkommen med din ansökan senast den 1 mars 2020! Visa mindre

Semesteravlösare till Skiftlaboratoriet

Ansök    Dec 20    BillerudKorsnäs    Laborant, kemi
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Tänk om du kunde sommarjobba och bidra till en hållbar framtid?

På BillerudKorsnäs ger vi dig möjlighet att i ditt dagliga arbete bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du får bra erfarenheter för framtiden. Ta chansen att arbeta på ett företag vars värderingar och kultur är kärnan av verksamheten och där vi tror på dynamiken i en grupp med olika bakgrund och erfarenheter.

Om tjänsten
På Skiftlab testas processkemikalier, pappersprover och massa genom olika analyser. För bästa samarbete sker kontinuerlig telefonkontakt med driftorganisationen.

Som semesteravlösare till skiftlab gör du rutinanalyser som innebär analys och rapportering av massa, papper och processkemikalier som löpande skickas från produktionen. Du ska även vara behjälplig i samband med provkörningar, utredningar och uppdrag från avdelningens arbetsordersystem inom ditt kompetensområde.

Vår arbetsmiljö är viktig och vi drivs därför av högt säkerhetstänk, trivsel och dialog.

Kvalifikationer
Som skiftlaborant ser vi helst att du har en 3-årig gymnasieutbildning med teknisk- eller naturvetenskaplig inriktning och/eller KY/YH-utbildning mot processindustrin eller motsvarande kompetens. Vi ser även gärna att du har påbörjat en ingenjörshögskoleutbildning. Meriterande är att du har erfarenhet från laboratoriearbete och/eller papper-massaindustrin. Du ska ha god datorvana och kunskaper i Office eller motsvarande.

Personliga egenskaper
Vi värdesätter att du är social, positiv och har en god samarbetsförmåga samt att du känner igen dig i våra värdeord på BillerudKorsnäs; tänka nytt, samarbeta, känna ansvar och skapa värde.

Vi gör löpande urval, så sök redan idag!

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa Jennie Dufva Gruppchef skiftlab, 0555-412 08 eller Patrik Svärd Gruppchef skiftlab, 0555-413 21

Välkommen med din ansökan senast den 1 mars 2020 Visa mindre

Kvalitetsingenjör

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

På Gruvöns bruk har vi ett stort fokus varje dag för att nå våra mål: En säker arbetsplats, där ingen gör sig illa, en stabil produktion, med medarbetare som trivs med att tänka nytt, ta ansvar, samarbeta och skapa värde.

Om tjänsten
Avdelningen Kvalitet & Miljö söker nu en Kvalitetsingenjör. Avdelningen ger stöd till både drift och kunder med provtagningar, utredningar samt projekt rörande utveckling av process, miljö och produkt.
Som Kvalitetsingenjör arbetar du tillsammans med drift, marknad, utveckling och lab med fokus på kvalitet till kund. Arbetet innefattar bland annat att ha goda kunskaper kring de kvalitetskrav vi har på de produkter vi producerar, följa och analysera kvalitetsutfall både internt och externt samt delta i kvalitetsdiskussioner med våra kunder. Du har en stödjande funktion gentemot flertalet olika funktioner i vår produktion, där kvalitet är i fokus. Du driver även kvalitetsförbättrande projekt internt, men även tillsammans med våra kunder.

Kvalifikationer
Vi söker dig med civilingenjörsutbildning eller motsvarande. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med kvalificerat kvalitetsarbete och strukturerat förändringsarbete och har goda statistiska kunskaper. Det är meriterande om du har kunskap om massa-, pappers- och kartongtillverkning.


Du har god analytisk förmåga, är drivande och initiativrik. Du arbetar strukturerat och samarbetar bra med andra. Det är viktigt att du är kommunikativ och att du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.   Kunskap och erfaret kring metodiker och standardiserade arbetssätt gällande förbättringsarbete är meriterande.  


Personliga egenskaper
För att trivas bra i rollen som kvalitetsingenjör behöver du vara analytisk, strukturerad och drivande. Du ska även vara en person som har lätt för att leda andra, ta egna initiativ och har lätt att samarbeta med andra.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Lisa Jansson 070-167 71 14

Välkommen med din ansökan senast den 7 januari 2020! Visa mindre

R&D / Produktionstekniker

Triton Valsteknik AB söker en R&D- / Produktions-tekniker. Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch. Om Företaget Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 50 medarbetare. Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillver... Visa mer
Triton Valsteknik AB söker en R&D- / Produktions-tekniker.
Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch.


Om Företaget
Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 50 medarbetare.
Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillverkar och renoverar vi valsar. Årligen passerar ca 10 000 valsar av alla storlekar genom vår produktion. Vi totalt 25 svarvar, varav 6 stycken är cnc-styrda.
Vid tillverkning fräser och svarvar vi metallkomponenter som sedan svetsas samman till en färdig vals. Till flera kunder belägger vi även valsar med gummi eller polyuretan som sedan bearbetas för att ge önskad funktion.


Arbetsbeskrivning
Som produktionstekniker på Triton Valsteknik kommer du att arbeta med många olika spännande uppdrag inom produktion. Allt ifrån vardagliga förbättringar till större projekt såsom investeringar, projektledning och införande av nya produkter i vår produktionskedja. Beslutsvägarna är korta, och möjligheterna att påverka ditt eget arbete samt produkterna är stora inom företaget.
Du kommer även arbeta i Inventor för enklare ritningsarbeten till dina projekt och kundprodukter.


Exempel på arbetsuppgifter:
- Projektledning för interna förbättringsprojekt
- Driva testning och utveckling av nya kundprodukter
- Koordinera löpande underhåll av våra maskiner


Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort teknikintresse och har goda kunskaper inom produktionsteknik. Det är självklart en stor fördel om du tidigare har arbetat som produktionstekniker men vi är även intresserade av dig som skaffat dig kunskaper inom området i en annan roll.
Du har relevant akademisk utbildning eller flera års arbetslivserfarenhet inom området. Du är van vid dokumentation, att ta fram underlag samt tyda instruktioner och ritningar.
Du bör ha vana från 3D-ritning, helst Inventor för enklare konstruktionsarbeten.
 
I den här rollen ser vi en strukturerad och analytisk person som trivs i en händelserik och föränderlig arbetsmiljö. Du är en positiv och initiativrik lagspelare som kan vara flexibel och prestigelös i din yrkesroll. Du har god förmåga att hålla många bollar i luften.


Din profil
- Gymnasial eller eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, gärna maskiningenjör
- Erfarenhet av problemlösning och reparation av maskiner
- Kunskaper från 3D-modellering, helst Inventor
- Erfarenhet som projektledare eller liknande meriter av att koordinera, planera eller schemalägga arbete
- Goda kunskaper i Excel
- Du har kunskap i ritningsläsning och kan mäta upp artiklar
- Du talar och skriver obehindrat på svenska


Vi kommer kalla till intervjuer löpande. Visa mindre

Underhållsingenjör PS Fiber till BillerudKorsnäs – Gruvön

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Just nu söker vi en underhållsingenjör som vill jobba långsiktigt med förebyggande underhåll och driva rotorsaksanalyser i tekniska projektteam.

Är du en bra ledare med stort teknikintresse och som brinner för att lösa problem? I så fall är du den vi söker!Arbetsuppgifter

Underhållsavdelningens ansvar är att hålla en hög tillgänglighet på brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitét och kostnadseffektivitet. Som underhållsingenjör inom PS Fiber innehar du en nyckelroll för det avhjälpande, förebyggande samt förbättrande underhållet för ansvarsområdet.

I tjänsten ingår bl.a. följande arbetsuppgifter:

- Skapa och upprätthålla en långsiktig plan för underhållsarbete inom sektionen Produktionsservice Fiber.
- Planera och samordna större underhållsinsatser för maskinerna inom produktion av barrsulfatmassa till PM4 och KM7 samt neutralsulfitmassa till flutingbruket.
- Initiera, driva och följa upp rotorsaksanalyser (RCA) i projektteam.
- Stötta sektionschef i dennes arbete med budget, planering och strategi.
Din bakgrund

Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom pappers-/ massaindustri och tycker om att arbeta långsiktigt för att förbättra morgondagen. Du har vana av att arbeta nära maskinkomponenter, och har en förmåga att förstå tekniska system och sammanhang.

Som ansvarig för vårt långsiktiga arbete med underhåll ser vi att du är en strukturerad person som tycker om att planera och organisera ditt arbete mot uppsatta mål. Att leverera resultat är något som är självklart för dig och du gillar att utmanas i att tänka i nya banor. Du drivs av att hitta lösningar på svåra problem och tycker om att leda ett projektteam för att nå dit.

Vi tror att du har en civil-/högskoleingenjörsutbildning eller erfarenhet som kan anses likvärdig. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med framtidstro och högt engagemang för både människa, teknik och samhälle. Som ny i rollen tilldelas du en mentor samt får ett individuellt introduktionsprogram med fokus på upplärning av maskinerna och pappersprocessen.

Vår värdegrund utgörs av orden tänka nytt, samarbeta, känna ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är övertygade om att det är människorna som driver förändring, därför är du viktig för oss!Ansökan

Känns den här tjänsten som helt rätt utmaning för dig? Så roligt! Då urval kommer att ske löpande välkomnar vi din ansökan redan idag, dock senast 5 januari 2020. Ansökan till tjänsten sker via annonsen, vi tar inte emot ansökningar via mail.

I denna rekrytering har BillerudKorsnäs valt att samarbeta med Technogarden. Frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen besvaras därmed av Rekryteringskonsult Marina Olsson som nås på 0739-808391 eller [email protected]. Visa mindre

Produktionsledare till Stora Enso Gruvöns Sågverk

Stora Enso Wood Products som division inom Stora Enso-koncernen tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara ... Visa mer
Stora Enso Wood Products som division inom Stora Enso-koncernen tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet.
Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk tall eller gran. Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Det är omkring 150 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000m3sv och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning samt CLT-element.
Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.


Om tjänsten
Som produktionsledare ska du verka i nära samarbete med Produktionschef och övriga funktioner inom Gruvöns sågverk. Du har säkerhets-, personal-, kvalitets- och produktionsansvar för verksamheten som innefattar all intern logistik på sågverket. Du har därmed ett ansvar att se till att rutiner rörande skydd och säkerhet, kvalitet och produktion tillämpas enligt gällande rutiner på företaget.
Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
• Följa upp verksamheten så att mål, riktvärden avseende produktion, miljö, kvalité, och kostnader uppfylls.
• Planering av bemanning, rekrytering och utveckling av personalen inom arbetsområdet, personalgruppen består av ett 20-tal personer.
• Upprätthålla och utveckla arbetsmiljö-arbetet inom arbetsområde, t.ex. genomföra riskanalyser och skyddsronder.
Vi erbjuder dig en omväxlande och rolig tjänst i ett sågverk under förändring.


Vem är du?
För att passa för tjänsten så ser vi att du har erfarenhet från sågverk, processindustrin eller intern logistik. Du har relevant teknisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du är högskoleingenjör.
Som ledare är det viktigt att du sprider energi och sätter upp tydliga målbilder som arbetsgruppen jobbar efter. Du är en problemlösare som trivs att jobba med människor, trivs med att leda personalen till bättre resultat och trivsel på arbetsplatsen.
Du kan agera självständigt och organisera avdelningens arbete, med en god samarbetsförmåga. Vi ser att du kan kommunicera obehindrat i svenska och engelska med såväl interna samt externa intressenter.
Är du driftig, lösningsfokuserad och brinner för att jobba med människor och maskiner? Då är du den vi söker! Välkommen med din ansökan redan idag.


Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Production Manager Kristina Lövgren, +46 70 884 5468, [email protected]. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ida Henriksson, +46 76 853 93 50, [email protected].
Fackliga representanter: Ledarna: Tord Thorin, 073-058 13 31, Unionen: Henrik Salberg, 073-038 77 62, GS: Håkan Johansson, 072-558 46 97.
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 23 november 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs


You are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careers


Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.
Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Processingenjör

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Är du en person som drivs av att tänka nytt, ta ansvar, samarbeta och skapa värde?
Då är det kanske du som är vår nya processingenjör!

På BillerudKorsnäs får du möjligheten att utmana det konventionella för en hållbar framtid, genom att arbeta mot målet stabil och säker produktion. Här blir du en del av ett kompetent gäng som gillar att utmana och att utmanas. Varje dygn kommer du medverka till att hundratals miljoner förpackningar når människor världen över. 

Om tjänsten
Arbetet som processingenjör innefattar att leda processutvecklings- och kvalitetsutvecklingsprojekt samt att stödja produktionsorganisationen vad gäller produktion- och kvalitetsoptimering på Gruvöns papper- och kartongmaskiner.  Du erbjuds ett spännande jobb där problemlösning och egna initiativförmåga står i centrum för att vi ska nå våra mål tillsammans med dig. Som processingenjör får du jobba med både kortare utredningar och längre projekt. Du kommer ha många olika kontaktytor mot både produktion och marknad. 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. 

Kvalifikationer
Civilingenjörsexamen eller motsvarande utbildning med kunskaper inom pappers- och kartongtillverkning. 
Meriterande är erfarenhet av arbete inom pappers- och massaindustrin eller annan processindustri. Har du tidigare erfarenhet från projektledning och förbättringsarbete är det också meriterande

Personliga egenskaper
För att lyckas i denna roll behöver du ha lätt för att få med dig andra, dra slutsatser utifrån olika typer av fakta, vara handlingskraftig och är van att självständigt planera dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för oss. 

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Olof Kaiding 0555-415 41

Välkommen med din ansökan senast den 7 januari 2020! Visa mindre

Skiftgående Laboratorieingenjör

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid?
Hos oss blir du en del av ett kompetent gäng som gillar att utmana och att utmanas. Vi söker nu en skiftgående Laboratorieingenjör till avdelningen Kvalitet & Miljö, sektionen Skiftlab, som arbetar med analys och provning av delar av processer samt färdig produkt.

Om tjänsten
Laboratorieingenjörer  förvaltar och utvecklar metoder vid våra laboratorier, utför  provning av process och produkt, samt arbetar med troubleshooting i samverkan med övriga på bruket. I samband med uppstart av vår nya kartongmaskin KM7, har nya labverksamheter tillkommit. Som skiftgående laboratorieingenjör har du en viktig roll i samarbetet  mellan lab och drift och vid prioriteringar av provning. Du kommer att utbilda och handleda inom ansvarsområdet och aktivt delta i det dagliga kvalitetsarbetet och i förbättringsprojekt. Laboratorieingenjören ingår tillsammans med laboranter och speciallaboranter i ett skiftlag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är Högskoleingenjör/Civilingenjör, alternativt har naturvetenskaplig-/ teknisk gymnasieutbildning med erfarenhet av laboratoriearbete. Kunskaper och färdigheter inom pappers- och/eller kartongtillverkning. Erfarenheter av LIMS är meriterande. 

Personliga egenskaper
Egenskaper som kommer att förenkla ditt arbete hos oss är bland annat god samarbetsförmåga, tänka nytt, viljan att ta ansvar och att skapa värde både internt och externt. Ha en god förmåga att kommunicera samt att vara serviceinriktad.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jennie Dufva 0555- 412 08 eller Patrik Svärd 0555-413 21

Välkommen med din ansökan senast den 22 November 2019 Visa mindre

Produktionsplanerare till CLT

Gruvöns sågverke i Grums står inför nya spännade utmaningar i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbart material. I denna framtidssatsning är CLT-fabriken (Cross Laminated Timber) en viktig del. Vi söker nu Produktionsplanerare till CLT fabriken. Vi erbjuder stimulerande arbetsmiljö i ständig utveckling. Inom Stora Enso står hållbarhet i fokus, och som medarbetare hos oss är du med och bidrar till en hållbar framtid. Vad innebär rollen Prod... Visa mer
Gruvöns sågverke i Grums står inför nya spännade utmaningar i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbart material. I denna framtidssatsning är CLT-fabriken (Cross Laminated Timber) en viktig del.
Vi söker nu Produktionsplanerare till CLT fabriken. Vi erbjuder stimulerande arbetsmiljö i ständig utveckling. Inom Stora Enso står hållbarhet i fokus, och som medarbetare hos oss är du med och bidrar till en hållbar framtid.
Vad innebär rollen
Produktionsplaneraren säkerställer att vi uppfyller våra åtaganden mot kunder på det resurseffektivaste sättet genom planering och optimering av kapacitet och orderbok. Du jobbar mycket tätt med produktionsteamet och Supply Chain för att kunna erbjuda både flexibilitet och kostnadseffektivitet i sin planering.
Exempel på arbetsuppgifter:
Ansvara för produktionsplaneringen vid CLT och rapporterar till produktionschefen
I samråd med produktionschef sätta rådande kapacitetsnivåer
Medverka till effektivisering av materialflödet för att på bästa sätt leverera produkter och tjänster till kunder för att uppfylla företagets mål
Vara delaktig i att kontinuerligt förbättra produktionens resultat på måltal inom säkerhet, kvalitet, produktivitet och kostnad genom applicering av 5 S.
Aktivt deltaga i produktionsledningens möten och uppföljningar

·      Inte minst vara spindeln i nätet mellan produktionsplanerare sågverket, lager, produktion, supply chain samt försäljning för att alltid få de bästa siffrorna till prognos- och planeringsverktyget
Vad krävs för rollen?
För att lyckas i rollen har du en högskoleingenjörsexamen alternativt en teknisk gymnasieutbildning med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet från sågverk är meriterande.
Vi ser att du är analytisk person med fallenhet för att kunna strukturera problem och snabbt se trender. Du är också stresstålig och lösningsorienterad som involverar de avdelningar och personer som krävs och engagerar dem till actions. Du har erfarenhet av att jobba med planeringsmoduler i affärssystem. Slutligen har du mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga med såväl interna som externa intressenter.
Som person är du social, kommunikativ och strukturerad. Du behärskar både svenska och engelska då Stora Enso arbetar globalt, tyska språket är meriterande.
Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Joakim Sveder, [email protected], +46 70 278 40 74. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ida Henriksson, +46 76 853 93 50 , [email protected].
Fackliga representanter: Ledarna: Tord Thorin, 073-058 13 31, Unionen: Henrik Salberg, 073-038 77 62, GS: Håkan Johansson, 072-558 46 97.
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
 Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den Söndag 11 November 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Mer om Stora Enso
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
You are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careers
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag.
Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Produktionsledare

Gruvöns sågverke i Grums står inför nya spännade utmaningar i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbart material. I denna framtidssatsning är CLT-fabriken (Cross Laminated Timber) en viktig del. Vi söker nu Produktionsledare till vårt tredje skiftlag i CLT fabriken. Vi erbjuder stimulerande arbetsmiljö i ständig utveckling. Inom Stora Enso står hållbarhet i fokus, och som medarbetare hos oss är du med och bidrar till en hållbar framtid. Vad ... Visa mer
Gruvöns sågverke i Grums står inför nya spännade utmaningar i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbart material. I denna framtidssatsning är CLT-fabriken (Cross Laminated Timber) en viktig del.
Vi söker nu Produktionsledare till vårt tredje skiftlag i CLT fabriken. Vi erbjuder stimulerande arbetsmiljö i ständig utveckling. Inom Stora Enso står hållbarhet i fokus, och som medarbetare hos oss är du med och bidrar till en hållbar framtid.
Vad innebär rollen?
Som Produktionsledare utvecklar och driver du tillsammans med 2 andra Produktionsledare och Produktionschef avdelningen CLT där vi tillverkar korslimmat trä. Du ansvarar för produktion, personal, säkerhet och kvalitet. Du säkerställer att de olika skiftlagen har förståelse för och tillämpar företagets strategi, värderingar, policys och att arbetet sker i enlighet med dessa. Du planerar dessutom bemanning, rekrytering och utveckling av personalen för att möta verksamhetens nuvarande och framtida kompetenskrav.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:
·      Se till att produktionen arbetar mot våra effektivitetsmål
·      Förstå och analysera produktionsdata för att hitta förbättringar samt utveckla våra arbetssätt
·      Leda och fördela arbetet inom avdelningen samt säkerställa att resurser och kunskaper möter de krav som ställs på verksamheten
·      Genomföra diverse arbetsuppgifter som kommer med personalansvar
·      Säkerställa att rutiner för skydd och säkerhet tillämpas samt genomföra riskanalyser och skyddsronder
·      Säkerställa att kvalitetskontroller fungerar och genomförs och att avvikelser i kvalitén rapporteras till kvalitetsansvarig
·      Vidarebefordra väsentlig information till skiftlagen genom daglig styrning och regelbundna arbetsplatsträffar
Vad krävs i rollen?
För att lyckas i rollen har du en högskoleingenjörsexamen alternativt en teknisk gymnasieutbildning med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har yrkeserfarenhet som ledare inom tillverkande industri. Erfarenhet från sågverk är meriterande.
Vi lägger stor fokus på dina personliga egenskaper och dina drivkrafter. Du har teknisk kompetens och intresse för att driva avdelningen framåt genom att ständigt förbättra processer. Vi söker dig som vill ta ägarskap över att förbättra en produktion genom digitalisering, kompetensutveckling samt effektivisering av processer. Detta för att möta verksamhetens krav på effektivitet och lönsamhet.
Du har intresse för människor och förmågan att lyfta fram det bästa hos varje medarbetare. Du motiverar och leder i förändring, samt arbetar strukturerat. Du förstår och kan analysera produktionsdata samt agera på förbättringspotential du upptäcker. Slutligen har du mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga med såväl interna som externa intressenter.
Du behärskar både svenska och engelska då Stora Enso arbetar globalt. Tyska är meriterande.
Övrig information
Vill du ha ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Mill Manager Joakim Sveder, [email protected], +46 70 278 40 74. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Ida Henriksson, +46 76 853 93 50 , [email protected].
Fackliga representanter: Ledarna: Tord Thorin, 073-058 13 31, Unionen: Henrik Salberg, 073-038 77 62, GS: Håkan Johansson, 072-558 46 97.
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers!
Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 11 November 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
Om företaget
Stora Enso Wood Products tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk tall eller gran.
Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Sågverket har omkring 110 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000m3 och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar vi Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.
Vill du veta mer om företaget? Se nedan.
https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs
You are the opportunity. Join us. https://storaenso.com/en/careers Visa mindre

R&D / Produktionstekniker

Triton Valsteknik AB söker en R&D- / Produktions-tekniker. Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch. Om Företaget Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 45 medarbetare. Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillv... Visa mer
Triton Valsteknik AB söker en R&D- / Produktions-tekniker.
Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch.


Om Företaget
Triton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 45 medarbetare.
Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillverkar och renoverar vi valsar. Årligen passerar ca 10 000 valsar av alla storlekar genom vår produktion. Vi totalt 25 svarvar, varav 6 stycken är cnc-styrda.
Vid tillverkning fräser och svarvar vi metallkomponenter som sedan svetsas samman till en färdig vals. Till flera kunder belägger vi även valsar med gummi eller polyuretan som sedan bearbetas för att ge önskad funktion.


Arbetsbeskrivning
Som produktionstekniker på Triton Valsteknik kommer du att arbeta med många olika spännande uppdrag inom produktion. Allt ifrån vardagliga förbättringar till större projekt såsom investeringar, projektledning och införande av nya produkter i vår produktionskedja. Beslutsvägarna är korta, och möjligheterna att påverka ditt eget arbete samt produkterna är stora inom företaget.
Du kommer även arbeta i Inventor för enklare ritningsarbeten till dina projekt och kundprodukter.


Exempel på arbetsuppgifter:
- Projektledning för interna förbättringsprojekt
- Driva testning och utveckling av nya kundprodukter
- Koordinera löpande underhåll av våra maskiner


Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort teknikintresse och har goda kunskaper inom produktionsteknik. Det är självklart en stor fördel om du tidigare har arbetat som produktionstekniker men vi är även intresserade av dig som skaffat dig kunskaper inom området i en annan roll.
Du har relevant akademisk utbildning eller flera års arbetslivserfarenhet inom området. Du är van vid dokumentation, att ta fram underlag samt tyda instruktioner och ritningar.
Du bör ha vana från 3D-ritning, helst Inventor för enklare konstruktionsarbeten.
 
I den här rollen ser vi en strukturerad och analytisk person som trivs i en händelserik och föränderlig arbetsmiljö. Du är en positiv och initiativrik lagspelare som kan vara flexibel och prestigelös i din yrkesroll. Du har god förmåga att hålla många bollar i luften.


Din profil
- Gymnasial eller eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, gärna maskiningenjör
- Erfarenhet av problemlösning och reparation av maskiner
- Kunskaper från 3D-modellering, helst Inventor
- Erfarenhet som projektledare eller liknande meriter av att koordinera, planera eller schemalägga arbete
- Goda kunskaper i Excel
- Du har kunskap i ritningsläsning och kan mäta upp artiklar
- Du talar och skriver obehindrat på svenska


Vi kommer kalla till intervjuer löpande. Visa mindre

Laboratorieingenjör

Ansök    Okt 14    BillerudKorsnäs    Kemiingenjör
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid?
På BillerudKorsnäs får du möjlighet att utmana det konventionella för en hållbar framtid. Hos oss blir du en del av ett kompetent gäng som gillar att utmana och att utmanas. Du blir också en del av ett internationellt företag med stark lokal förankring.

Vi söker en laboratorieingenjör till gruppen Produktlab. Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden är förlagd till dagtid. 

Om tjänsten
Gruvöns bruk är ett integrerat massa- pappers och kartongbruk. Produktlabs främsta arbetsuppgifter är analys och provning av process och färdig produkt, förvaltning av analysmetoder, kvalitetsadministration, samt produktsäkerhetsfrågor.
Du kommer att ansvara för ett antal instrument och metoder i våra befintliga laboratorier. Du kommer utbilda och handleda inom ditt ansvarsområde, implementera och validera analysmetoder samt dagligen arbeta aktivt med kvalitets- och förbättringsprojekt

Kvalifikationer
Text börjar  Vi söker dig som är Högskoleingenjör/Civilingenjör, alternativt har naturvetenskaplig-/ teknisk gymnasieutbildning med erfarenhet av laboratoriearbete. Kunskaper och färdigheter inom någon av följande laboratorieverksamheter är en fördel:
- Pappersfysik, pappersoptik, mikroskopi, tryckning och bestrykning
- Mikrobiologi, sensorik/GC och produktsäkerhet
- Analytisk kemi, massaprocesskemi/kemikalieåtervinning fiber och mäldkemi
- Kvalitetsadministration och statistik

Meriterande är om du har tidigare branscherfarenhet av LIMS och ackrediterad laboratorieverksamhet.

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss på BillerudKorsnäs behöver du vara en person som tycker om att tänka nytt, samarbeta med andra och ta ansvar. Du behöver i ditt arbete ha en god förmåga att kommunicera, knyta kontakter samt att vara serviceinriktad, då du har flera olika kontaktytor i din roll. Du ska heller inte vara rädd för att fatta beslut, ta egna initiativ samt arbeta systematiskt. 

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Iulia Hansson, Chef Produktlab 0555-413 04

Välkommen med din ansökan senast den 31 Oktober 2019 Visa mindre

Utvecklingsingenjör

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Tech Center Fiber Materials är lokaliserat på Gruvöns Bruk i Grums. Inom centret drivs teknologiutveckling tillsammans med ledande externa aktörer. Målet är att skapa nya material som kan byta ut fossilbaserade material mot hållbarare alternativ baserade på skogsråvara för att stödja BillerudKorsnäs vision att utmana konventionella förpackningar. .

Avdelningen söker en utvecklingsingenjör med inriktning på  maskinteknik, kemiteknik, processteknik, konstruktion eller fysik.
Tjänsten är en tillsvidareanställning.
I Gruvön produceras cup stock, fluting, formbart papper, kraftpapper, liners, säckpapper och vätskekartong. Dessutom finns ett utvecklingscenter med expertkunskap inom förpackningsoptimering.

 

Om tjänsten
I rollen som utvecklingsingenjör består det dagliga arbetet av olika typer av tekniska utredningar, lab- och uppskalningsförsök, resultatrapportering och litteraturstudier. Du möter både interna och externa kontakter både inom den egna avdelningen men även utanför. 

Kvalifikationer
Lägsta utbildningsnivå för rollen är Högskoleingenjör eller Civilingenjör gärna med inriktning mot  maskinteknik, kemiteknik, processteknik, konstruktion eller fysik.
Har du tidigare arbetat med utveckling av ny utrustning är det meriterande. 
Du har stor fördel om du tidigare är van att arbeta i projektform, då det är vanligt förekommande. 

Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav, meriterande är kunskaper i svenska. 
God datavana - Officepaketet är ett krav.
Kunskaper i CAD är meriterande. 


Personliga egenskaper
För att trivas bra i rollen som utvecklingsingenjör behöver du vara  analytisk, strukturerad och kreativ. Du ska även vara en person som tar egna initiativ och har lätt att samarbeta med andra. V
Våra värderingar i BillerudKorsnäs är att vi förväntar oss att våra medarbetare vill vara med och göra skillnad i att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid, vi ser att vi kan nå dit är att vi tillsammans genom att: Tänka nytt, Känna ansvar, Samarbete och Skapar värde. 

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristin Johansson 0555-411 41

Välkommen med din ansökan senast den 31 Oktober! Visa mindre

Produktionsledare sökes till Stora Enso – Gruvöns Sågverk

Om tjänsten Som produktionsledare ska du verka i nära samarbete med Produktionschef och övriga funktioner inom Gruvöns sågverk. Du har säkerhets-, personal-, kvalitets- och produktionsansvar för verksamheten som bedrivs på timmersortering och sönderdelning. Du har därmed ett ansvar att tillse att rutiner rörande skydd och säkerhet, kvalitet och produktion tillämpas enligt gällande rutiner på företaget Dina arbetsuppgifter i huvudsak • Följa upp verksamh... Visa mer
Om tjänsten

Som produktionsledare ska du verka i nära samarbete med Produktionschef och övriga funktioner inom Gruvöns sågverk. Du har säkerhets-, personal-, kvalitets- och produktionsansvar för verksamheten som bedrivs på timmersortering och sönderdelning.
Du har därmed ett ansvar att tillse att rutiner rörande skydd och säkerhet, kvalitet och produktion tillämpas enligt gällande rutiner på företaget

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Följa upp verksamheten så att mål, riktvärden avseende produktion, miljö, kvalité, och kostnader uppfylls.

• Planering av bemanning, rekrytering och utveckling av personalen inom arbetsområdet, personalgruppen består av ett 20-tal personer.

• Upprätthålla och utveckla arbetsmiljö-arbetet inom arbetsområde, t.ex. genomföra riskanalyser och skyddsronder.

Vem är du?

För att passa för tjänsten så ser vi att du har erfarenhet från sågverk och/eller processindustrin. Du har relevant utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet.

Som ledare är det viktigt att du sprider energi och sätter upp tydliga målbilder som arbetsgruppen jobbar efter. Du är en problemlösare och trivs i att leda personalen till bättre resultat och trivsel på arbetsplatsen. Du ska drivas av att effektivisera produktionen mot lönsamhet och kunna vidta de åtgärder som behövs.

Du kan agera självständigt och organisera avdelningens arbete, med en god samarbetsförmåga. Vi ser att du kan kommunicera obehindrat i svenska och engelska med såväl interna samt externa intressenter.

Är du driftig, lösningsfokuserad och brinner för att jobba med produktions samt personalfrågor? Då är du välkommen att söka redan idag då tjänsten ska tillsättas omgående.

Om verksamheten

Stora Enso Wood Products som division inom Stora Enso-koncernen tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg- och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Ett flertal olika sågade trävaror kompletterar sortimentet.

Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk tall eller gran. Gruvöns Sågverk är placerat i Grums cirka två mil väster om Karlstad. Det är omkring 150 anställda, inbegripande vissa verksamhetsdelar som ligger på entreprenad. Sågverket producerar årligen cirka 350 000m3sv och har en vidareförädling i form av pelletstillverkning.

Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.

Läs gärna mer på hemsidan: www.storaenso.com Visa mindre

Laboratorieingenjör - TechCenter Fiber Materials

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Om tjänsten

Tjänsten som laboratorieingenjör innebär att du planerar, genomför och rapporterar laborativt arbete i form av provtagningar och utredningar. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är materialbearbetning, materialkarakterisering och utvärdering. Du kommer också ansvara för samt utveckla interna och externa labbmetoder och instrument. Detta inkluderar även service av utrustning och upprättande av labbrutiner. 

Som l aboratorieingenjör på TechCenter Fiber Materials samarbetar du med andra grupper där utvecklingsarbete bedrivs så som process- och produktutvecklingsgrupper. 
Tjänsten är på heltid, tillsvidare med placeringsort Gruvön, dock sker mycket arbete de första åren i våra lokaler på Karlstad Universitet. Resor i tjänsten kan förekomma. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har Naturvetenskaplig eller tekniks utbildning i form av Civilingenjör mot kemiteknik, maskinteknik eller materialutveckling. Alternativt välmeriterad laboratorieingenjör som på annat sätt har kompetens och relevant arbetslivserfarenhet. 

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
Kunskaper att sätta samman/modifiera laboratorieutrustning och kombinera olika typer av utrustning är meriterande. 

Det är till stor fördel om du har vana kring att dokumentera arbete och överföra kunskap. Meriterande är även erfarenhet av databehandling med numeriska och statistiska verktyg. 

Personliga egenskaper
För att lyckas och trivas i tjänsten Laboratorieingenjör på TechCenter Fiber Materials behöver du vara en individ som har lätt för att påbörja och slutföra egna samt andras projekt, trivs med både arbete som kräver samarbete, men även uppskattar ensamarbete. Du har en god analytisk förmåga, är innovativ, noggrann och känner ett stort ansvar för arbetet med en säker labverksamhet. 

 

Kontakt Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristin Johansson 072- 237 77 40

Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2019! Visa mindre

Produktionsledare

Triton Valsteknik AB växer och söker en Produktionsledare. Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch. Om FöretagetTriton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 45 medarbetare.Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillverkar ... Visa mer
Triton Valsteknik AB växer och söker en Produktionsledare. Vi erbjuder en chans att börja arbeta i ett expanderande och högteknologiskt företag i en icke konjunkturkänslig bransch. Om FöretagetTriton Valsteknik AB är ett värmlänskt företag som startades 1999. Företaget har sedan dess växt varje år och har idag ca 45 medarbetare.Vi servar våra valskunder i norra Europa med både produkter och teknisk rådgivning. I verksamheten vid Nyängen i Grums tillverkar och renoverar vi valsar. Årligen passerar ca 17 000 valsar av alla storlekar genom vår produktion. Vi totalt 25 svarvar, varav 6 stycken är cnc-styrda.Vid tillverkning fräser och svarvar vi metallkomponenter som sedan svetsas samman till en färdig vals. Till flera kunder belägger vi även valsar med gummi eller polyuretan som sedan bearbetas för att ge önskad funktion.Arbetsbeskrivning Som produktionsledare kommer du att leda och koordinera den dagliga verksamheten samtidigt som du skapar utrymme för kontinuerlig vidareutveckling och förbättringsarbete. Du har ansvar för att engagera, motivera och utveckla dina medarbetare mot uppsatta mål samt att du ansvarar för att tillsammans med dina medarbetare sätta tydliga och utmanande mål för avdelningen. Du ska följa upp, ständigt förbättra och driva förbättringsprogram på din avdelning tillsammans med din personal och stödfunktioner. Vem är du? Proaktiv med resultatinriktad inställning.Trygg som ledare och står med båda fötterna på jorden. Dokumenterad erfarenhet av personalansvar och teambyggande. Andra egenskaper vi värdesätter är att vara motiverande, relationsorienterad och tydlig. Ditt arbetssätt bör vara prestigelöst, självständigt med hög grad av integritet. Vi är öppna för olika bakgrunder, men erfarenhet från liknande verksamhet är en fördel. Din profil- Du har haft personalansvar och är bekväm med att leda - Erfarenhet som svarvare eller liknande meriter från skärande bearbetning- Erfarenhet av att koordinera, planera och optimera arbete- Du har kunskap i ritningsläsning- Du talar och skriver obehindrat på svenska Dina personliga egenskaper-      Du har god samarbetsförmåga, är resultatinriktad, utåtriktad och ansvarstagande.-      Du är bra på att hantera flera parallella processer/arbetsuppgifter samtidigt-      Du är modig, framför dina åsikter och kan fatta beslut även i svåra situationer.-      Du kan och vill leda människor.-      Du är tydlig med vad du förväntar dig och kräver av dina medarbetare och dig själv.-      Du fattar beslut på faktabaserat underlag och jobbar strukturerat med dina uppgifter.-      Du sprider positiv energi. Visa mindre

Produktutvecklare

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Till avdelningen Product Management & Development inom Division Board söker vi två stycken utvecklingsingenjörer med fokus på produktutveckling för att ta fram nya förpackningsmaterial och lösningar.
Som utvecklingsingenjör ingår du i våra produktutvecklingsprojekt där du ansvarar för delprojekt och levererar resultat för att nå uppsatta projektmål. Du jobbar i nära samarbete med övriga utvecklingsavdelningar på BillerudKorsnäs samt med våra affärssegment.

Om tjänsten
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

• Leverera delresultat i våra produktutvecklingsprojekt både på lokal (Gruvön) och koncernövergripande nivå
• Genomföra tekniska utredningar
• Planera och leda försök på pappers-/kartongmaskiner, pilotmaskiner eller i förekommande fall vid kunders konverteringsmaskiner
• Bistå med teknisk kunskap inom framförallt pappers- och kartongtillverkning, men även andra relaterade kompetensområden

Du kommer att vara placerad på Gruvöns bruk. En del resor till övriga enheter inom BillerudKorsnäs och kunder ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Du har högskole- eller civilingenjörsexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi söker både dig  med lång arbetslivserfarenhet av utvecklingsarbete och dig som är relativt nyutexaminerad.
Det är meriterande om du har kunskap om pappers- eller kartongtillverkning och/eller annat angränsande kompetensområde såsom t.ex. massaframställning, bestrykning eller konvertering.
Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du är en strukturerad och kvalitetsmedveten problemlösare som tycker om att ta ansvar. Du är nyfiken och har intresse för att utveckla nya och bättre förpackningslösningar. Du kommer att jobba i ett stort nätverk, både internt och externt, och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och bygga relationer. Du är kommunikativ och har förmågan att dela med dig av kunskap och resultat på ett målgruppsanpassat sätt.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Edberg, Manager Product Development Gruvön, 072-235 20 73

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan senast den 21 juni 2019! Visa mindre

Teknisk Chef till Stora Enso Wood Products

Ansök    Mar 26    Poolia Örebro AB    Underhållschef
Just nu rekryterar vi en Teknisk chef till Stora Enso Wood Products. Stora Ensos Sågverk i Grums står inför nya spännande utmaningar i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbara material. De utökar bland annat sågverket med en CLT-fabrik. Nu erbjuds du möjligheten att utvecklas och samtidigt vara med och bygga upp det nya sågverket i Grums. Gruvöns Sågverk är placerat i Grums, cirka två mil väster om Karlstad. Tillsammans med Ala Sågv... Visa mer
Just nu rekryterar vi en Teknisk chef till Stora Enso Wood Products.

Stora Ensos Sågverk i Grums står inför nya spännande utmaningar i en expansiv fas med att möta framtidens krav på hållbara material. De utökar bland annat sågverket med en CLT-fabrik. Nu erbjuds du möjligheten att utvecklas och samtidigt vara med och bygga upp det nya sågverket i Grums.

Gruvöns Sågverk är placerat i Grums, cirka två mil väster om Karlstad. Tillsammans med Ala Sågverk i Ljusne bildar de Stora Enso Timber AB och ingår i Stora Ensos division Wood Products.


Om tjänsten
Som Teknisk chef ansvarar du för all underhållsverksamhet och alla större projekt, som rör utrustning och byggnader på Gruvöns Sågverk inklusive pelletstillverkning och nybyggda CLT fabriken. Utmaningen är att upprätthålla maximal tillgänglighet, genom att utveckla underhållsarbetet, både akut och förbyggande, samt att driva och följa upp planerade och pågående projekt.
Du är den som ansvarar för arbetsmiljöfrågor och ser till att hela industriområdet och dess byggnader hålls i gott skick. Rollen innebär arbete med att utveckla underhållsrutiner, kompetensutveckling och budgethantering. Du kommer arbeta med personalledning genom att coacha och utveckla teamet och definiera tydliga mål. Du kommer ansvara för brand och elsäkerhet genom att samverka med brandsäkerhets- och säkerhetssamarbetespartners. I din organisation har du arbetsledare inom mekanik och automation, samt projektledare efter behov.


Vem är du?
Vi söker dig som har civilingenjör eller motsvarande utbildning på högskole- eller universitetsnivå alternativt erfarenhet som bedöms likvärdig. Du ska ha minst fem års erfarenhet från relevant industri och gärna arbetat med avancerat underhåll och projektledning. Detta inkluderar god kännedom om påverkande lagstiftning och föreskrifter inom området. Du kommer ha stora möjligheter att påverka och utforma innehållet i din befattning

Vi ser att du har förmågan att:
- Analysera eventuella problem och generera lösningar
- Prioritera under stressade situationer
- Vara kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
- Vara lyhörd och har ett coachande ledarskap

För denna rekrytering lägger vi stor vikt i dina personliga egenskaper.
Välkommen med din ansökan redan idag då urval sker löpande.


Om verksamheten
Stora Enso Wood Products tillhandahåller träbaserade produkter och innovativa lösningar för allmänna bygg och inredningsbehov. I de vidareförädlade produkterna ingår bland annat massiva träelement och husmoduler, träkomponenter och pellets. Wood Products har mer än 20 produktionsenheter i Europa och verksamhet över hela världen. Alla produkter är förnybara och tillverkas helt av spårbar europeisk tall eller gran. Visa mindre

Ingenjör

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Vi erbjuder dig ett arbete med en variation av utmaningar i en projektorienterad miljö där säkerhet, kvalitet och samarbete är centrala delar. Du får arbeta med professionella och kompetenta kollegor i en roll som ger dig en möjlighet att utvecklas och att knyta ett stort kontaktnät inom BillerudKorsnäs. Vi är en grupp som expanderat stort sista åren och har en betydande roll för att lyckas med vår vision: " Att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid."

Om tjänsten
Tjänsten innebär att du leder eller deltar i olika processutveckling- och kvalitetsprojekt. I den fas vi nu är i kommer det vara ett stort fokus på en av Sveriges största investeringar för en hållbarare framtid, en ny kartongmaskin.   Du får arbeta med både kortare utredningar och längre projekt och du har många kontaktytor mot både produktion och marknad.

Kvalifikationer
Civilingenjörsexamen eller motsvarande utbildning med kunskaper in om pappers- och kartongtillverkning. 
Meriterande är erfarenhet av arbete inom pappers- och massaindustrin eller annan processindustri. Har du tidigare erfarenhet från projektledning och förbättringsarbete är det också meriterande

Personliga egenskaper
För att lyckas i denna roll behöver du ha lätt för att få med dig andra, dra slutsatser utifrån olika typer av fakta, vara handlingskraftig och är van att självständigt planera dina arbetsuppgifter.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Sektionschef Olof Kaiding, 0555-41541.

Välkommen med din ansökan senast den 12 april 2019! Visa mindre

Technical Sales Engineer

You can be part of taking wood to new heights. Come join us!  At Stora Enso Wood Products, we are looking for a Technical Sales Engineer to prepare sales offers based on our wood-based solutions. You will provide pre-sales to business developers by doing mass calculations, pre-designing and renderings if needed based on CAD software available. Furthermore you will give the best technical advice on building components per application based on our customers’... Visa mer
You can be part of taking wood to new heights. Come join us!  At Stora Enso Wood Products, we are looking for a Technical Sales Engineer to prepare sales offers based on our wood-based solutions. You will provide pre-sales to business developers by doing mass calculations, pre-designing and renderings if needed based on CAD software available. Furthermore you will give the best technical advice on building components per application based on our customers’ drawings. As a Technical Sales Engineer you are a key stakeholder for our Business Development Managers and Sales Managers: answering queries, providing technical advice and making new offers. And, we expect you to update all our offers in our CRM system to track all projects and support our internal stakeholders. We value for this role … • An educational background in Civil Engineering or relevant. And a wood Construction background is a must.• Prior experience in Sales, Marketing, Business Development in the building / construction area.• Knowledge of and strong technical skills in wood construction is a prerequisite.• Very structured working approach and good self-management.• Highly developed team spirit• Proficient IT skills: Microsoft Office, CRM, and CAD skills: Cadwork, HSBCad• Good Business English and Swedish. Language skills in German is an advantage. The position reports to the Manager OTS & Supply Chain Building Solutions, Matthias Lanator. You can be located in our premises in Gruvön, Sweden. What do we offer? An opportunity to make a difference. We are building a sustainable future for the world and you will be part of it. You will work in an international team with a wide geographical scope in your own work. You have a direct impact on the company’s success and not to forget, with 25 000 employees there are numerous opportunities to grow yourself! Got interested? More information about the position: Matthias Lanator, Manager OTS & Supply Chain Building Solutions, Wood Products, +43 664 829 19 42, [email protected]; Marijana Dahlstrom, HR Specialist, Wood Products, +46 72 587 91 30, [email protected] Who are we? Part of the bio economy, Stora Enso is a leading provider of renewable solutions in packaging, biomaterials, wooden constructions and paper globally. Our customers include packaging producers, brand owners, paper and board producers, publishers, retailers, print houses, converters, and joinery and construction companies. We believe that everything that is made from fossil-based materials today can be made from a tree tomorrow. Our materials are renewable, reusable and recyclable, and form the building blocks for a range of innovative solutions that can help replace products based on fossil fuels and other non-renewable materials. Wood Products division provides versatile wood-based solutions for building and housing. Our product range covers all areas of construction, including massive wood elements, wood components and sawn goods. We also offer pellets for sustainable heating. Our customers are mainly merchants and retailers, industrial integrators and construction companies. Building Solutions unit is part of Stora Enso’s division Wood Products and was established to support sales of our wooden building components by showing how to use all the benefits of our wooden products. By taking an active role in developing the ecosystem we aim to capture market share from competing materials. We provide the best building solutions for our customers and make it as easy, safe and cost efficient as possible to build more in wood.More about Wood Products: https://www.storaenso.com/en/products/wood-products Visa mindre

Är du vår nya Ingenjör inom Fiber

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.

Till vårt renseri, lövkokeri samt externrening söker vi nu en Ingenjör med fokus på att optimera och utveckla vårt förebyggande underhåll.

Om tjänsten
Vi jobbar i nära samarbete med övriga avdelningar och leverantörer. Vi har en hög systemintegration och du kom att få arbeta i många olika system. Inom vårt område finns all utrustning mellan barkning av stock till färdigblekt papper/kartongmassa.

En viktig roll är att arbeta med grundorsaksanalyser och ta fram korrigerande åtgärder i samarbete med övriga teamet. Förbättringsarbeten genomförs i team som du leder. Vi ser att du fokuserar på långsiktiga underhållslösningar, samt driver och samordnar större underhållsinsatser. Du ingår i sektionsledningen för PS Fiber.

Kvalifikationer
Du ska ha goda datakunskaper och gärna vana av att ha arbetat i datoriserade underhålls- och uppföljningssystem. Det är meriterande om du har goda ledaregenskaper för att driva olika team i exempelvis förbättringsprojekt.    

Din utbildning tror vi är en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning maskin alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Gärna kunskap inom material-/hållfasthetslära. Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.

Personliga egenskaper
Du arbetar strukturerat, har en god analytisk förmåga och trivs i en omväxlande miljö. För att lyckas i rollen ska du ha lätt för att samarbeta, lyssna och vara en god kommunikatör. För oss är det viktigt att du har lätt för att summera och rapportera muntligt såväl som skriftligt. Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Kim Bengtsson, Tf Sektionschef PS Fiber, 0555-412 82

Vi hoppas du finner tjänsten intressant. Välkommen med din ansökan senast den 7 april 2019.

I denna rekrytering arbetar vi tillsammans med utvalda annonsörer och undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Visa mindre

Är du vår framtida Ingenjör till Lut & Ånga

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.

Till Sektionen Lut & Ånga söker vi nu en driven Ingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll.

Om tjänsten
Vi jobbar i nära samarbete med övriga avdelningar och leverantörer. Vi har en hög systemintegration och du kommer att arbeta i många olika system. Inom vårt område finns bland annat sodapanna, kraftpanna, turbiner och ångnät.

Din arbetsgrupp har både ett operativt och strategiskt ansvar för att utveckla teknik, metod och kompetens i nya och befintliga produktionsprocesser.

En viktig roll är att arbeta med grundorsaksanalyser och ta fram korrigerande åtgärder i samarbete med övriga teamet. Förbättringsarbeten genomförs i team som du leder. Du är delaktig i projekt samt leder större underhållsinsatser. Som Ingenjör på Lut & Ånga ingår du i sektionsledningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Du ska ha goda datakunskaper och gärna vana av att ha arbetat i datoriserade underhålls- och uppföljningssystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda förbättringsprojekt och har du ledaregenskaper och erfarenhet av att leda förbättringsarbete är det något vi ser positivt på.   

Din utbildning tror vi är en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning maskin eller automation alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.

Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Du har en god analytisk förmåga och trivs i en omväxlande miljö. Du har lätt för att samarbeta och lyssna och är en god kommunikatör. För oss är det viktigt att du har lätt för att summera och rapportera muntligt såväl som skriftligt. Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Eric Birkfeldt, Sektionschef Lut & Ånga, 0555-411 58

Vi hoppas du finner tjänsten intressant. Välkommen med din ansökan senast den 7 april 2019.

I denna rekrytering arbetar vi tillsammans med utvalda annonsörer och undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Visa mindre