Lediga jobb Billerud Sweden AB i Grums

Se alla lediga jobb från Billerud Sweden AB i Grums. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Grums som finns inom det yrket.

Gruppchef till Inspektörer Förebyggande Underhåll Gruvöns bruk

Ansök    Aug 28    Billerud Sweden AB    Gruppchef, teknik
Är du en person som drivs av att utveckla både människa, teknik och vill vara med och utveckla vårt Förebyggande Underhåll? Vi söker nu en gruppchef till Inspektörer FU inom underhållssektionen Mek/FU. Vi söker dig med högt säkerhetstänk och brinner för att leda och utveckla ditt arbetslag. Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och drift... Visa mer
Är du en person som drivs av att utveckla både människa, teknik och vill vara med och utveckla vårt Förebyggande Underhåll?
Vi söker nu en gruppchef till Inspektörer FU inom underhållssektionen Mek/FU. Vi söker dig med högt säkerhetstänk och brinner för att leda och utveckla ditt arbetslag.
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Som gruppchef för inspektörer kommer du att driva och säkerställa att verksamheten når sina mål gällande tillgänglighet, kvalité och arbetsmiljö. Du kommer att leda en grupp med 8 medarbetare som är centralt placerade och vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra inspektioner, bevaka teknikutveckling samt förebyggande underhållsarbeten på hela vårt bruk.
I ditt arbete som gruppchef kommer du att genomföra medarbetarsamtal, planera utbildningsinsatser, coacha dina medarbetare samt vara med i rekrytering av nya medarbetare. Arbetet präglas i hög grad av ett arbetsmiljö- och säkerhetstänk. Gruppchef Inspektörer rapporterar till sektionschef Mek/FU och ingår i sektionens ledningsgrupp, som består av sektionschef och 5 gruppchefer.
Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ och administrativa färdigheter. Det är viktigt att du har förmågan att professionellt kunna kommunicera med olika målgrupper i varierande situationer. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla våra krav på maskinernas tillgänglighet. För detta krävs ett nära samarbete med driftledningen och övriga underhållsgrupper.
Som person brinner du för personal och gillar planeringsarbete. Du sätter både långsiktiga och kortsiktiga mål för gruppen och individer samt ser till att de efterföljs. Du sätter dig in i gruppens kompetens samt bevakar och ser till att ni, som grupp, har all kunskap som krävs för att driva en bra avdelning!
Tjänsten är en tillsvidare anställning och arbetstiden är förlagd till dagtid.
Som chef på Billerud ges du goda möjligheter att arbeta med din personliga utveckling genom vårt ledarskapsprogram ”Hållbart Ledarskap”.
Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö.


Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdiga.
Du som söker har kompetens inom området och relevant erfarenhet från arbete inom processindustri, underhållsprocesser eller motsvarande verksamhet, gärna i en medelstor till stor organisation.
Du har tydliga ledaregenskaper och tidigare erfarenhet från en ledande roll är meriterande.


Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. Du arbetar strukturerat för att nå uppställda mål.
Vi ser gärna att du känner igen dig i våra värderingar: Sätt kunden i fokus, Våga prova nytt, Driv förändring och Värna om varandra
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan där du beskriver vad du kan bidra med hos oss!


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Annica Sterner, Sektionschef Mek/FU tfn 0555-41316
Välkommen med din ansökan senast 17 september, löpande urval kan ska så ansök redan idag!
Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater. Visa mindre

Inspektör - Förebyggande Underhåll till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka som Inspektör -Förebyggande Underhåll inom sektionen FU på Billerud Gruvöns bruk Till underhållsavdelningen söker vi nu en inspektör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på pro... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka som Inspektör -Förebyggande Underhåll inom sektionen FU på Billerud Gruvöns bruk
Till underhållsavdelningen söker vi nu en inspektör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll.


Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Är du en drivande person, intresserad av teknisk utvecklig och problemlösning så är du rätt person för vår sektion.


Som Inspektör ingår du i en grupp bestående av inspektörer vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande och förbättrande underhållsarbeten på hela brukets produktionsutrustning.


Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
• Tillståndskontroll av fabriksutrustning med hjälp av ex vibrationsanalys, termografering samt visuella besiktningar
• Tillgänglighetsförbättrande åtgärder
• FU-rondering och fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system
• Medverka i grundorsaksanalyser samt som deltagare i förbättringsgrupper
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen och du kommer att röra dig mellan alla avsnitt inom bruket.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system, uppföljningssystem och övriga webbaserade system.


Kvalifikationer
Vi tror att du har mångårig erfarenhet från pappersindustri elller mekanisk verkstad som mekaniker/tekniker.
Utbildning
• 3-årigt gymnasium med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet
• God PC-vana
• Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.


Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du har en bakgrund som gett dig en bred teknisk kunskap, är drivande, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Vidare ser vi gärna en person som har ett stort intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet då teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort.


Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Stefan Karlsson Gruppchef Inspektörer 0555–41535
Annica Sterner Sektionschef FU 0555–41316 Visa mindre

Gruppchef till Smörjare Gruvöns bruk

Ansök    Aug 28    Billerud Sweden AB    Gruppchef, teknik
Är du en person som drivs av att utveckla både människa, teknik och vill vara med och utveckla vårt Förebyggande Underhåll? Vi söker nu en gruppchef till Smörjare inom underhållssektionen Mek/FU. Vi söker dig med högt säkerhetstänk och som brinner för att leda och utveckla ditt arbetslag. Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsä... Visa mer
Är du en person som drivs av att utveckla både människa, teknik och vill vara med och utveckla vårt Förebyggande Underhåll?
Vi söker nu en gruppchef till Smörjare inom underhållssektionen Mek/FU. Vi söker dig med högt säkerhetstänk och som brinner för att leda och utveckla ditt arbetslag.
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Som gruppchef för smörjare kommer du att driva och säkerställa att verksamheten når sina mål gällande tillgänglighet, kvalité och arbetsmiljö. Du kommer att leda en grupp med 8 medarbetare som är centralt placerade och vars uppgift är att utföra FU-rondering, smörjning, oljebyten och övrigt förekommande arbeten.
I ditt arbete som gruppchef kommer du att genomföra medarbetarsamtal, planera utbildningsinsatser, coacha dina medarbetare samt vara med i rekrytering av nya medarbetare. Arbetet präglas i hög grad av ett arbetsmiljö- och säkerhetstänk. Gruppchef smörjare rapporterar till sektionschef Mek/FU och ingår i sektionens ledningsgrupp som består av sektionschef och 5 gruppchefer.
Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ och administrativa färdigheter. Det är viktigt att du har förmågan att professionellt kunna kommunicera med olika målgrupper i varierande situationer. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla våra krav på maskinernas tillgänglighet. För detta krävs ett nära samarbete med driftledningen och övriga underhållsgrupper.


Som person brinner du för personal och gillar planeringsarbete. Du sätter både långsiktiga och kortsiktiga mål för gruppen samt individer och ser sedan till att de efterföljs. Du sätter dig in i gruppens kompetens samt bevakar och ser till att ni, som grupp, har all kunskap som krävs för att driva en bra avdelning!
Tjänsten är en tillsvidare anställning och arbetstiden är förlagd till dagtid.
Som chef på Billerud ges du goda möjligheter att arbeta med din personliga utveckling genom vårt ledarskapsprogram ”Hållbart Ledarskap”.
Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö.


Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdiga.
Du som söker har kompetens inom området och relevant erfarenhet från arbete inom processindustri, underhållsprocesser eller motsvarande verksamhet, gärna i en medelstor till stor organisation.
Du har tydliga ledaregenskaper och tidigare erfarenhet från en ledande roll är meriterande.


Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. Du arbetar strukturerat för att nå uppställda mål.
Vi ser gärna att du känner igen dig i våra värderingar: Sätt kunden i fokus, Våga prova nytt, Driv förändring och Värna om varandra
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan där du beskriver vad du kan bidra med hos oss!


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta :
Annica Sterner, Sektionschef FU tfn 0555-41316


Ansökningsinformation
Välkommen med din ansökan senast 17 september, löpande urval kan ska så ansök redan idag!
Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater. Visa mindre

Systemingenjör till Gruvön

Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid. Vi är en grupp med tolv system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveck... Visa mer
Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem.


Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid.
Vi är en grupp med tolv system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckling av våra styrsystem. Vi behöver nu förstärkning i gruppen med erfarenhet inom DCS som kan Siemens PCS7.


Vi är i ett spännande skede där vi bygger för framtiden. I arbetet utför du driftsättning, intrimning och programmering i samband med mindre ombyggnationer och projekt. I större projekt kommer du att delta både som resurs och som kravställare.


Arbetsuppgifterna varierar från daglig tillsyn av utrustning till komplex felsökning som kvalitetsproblem i maskinerna, teknikutveckling och utredningar. När du har lärt känna vår verksamhet kommer du även att ingå i beredskapsstyrkan för styrsystem på Gruvöns bruk.


Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. KY/YH-utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande kompetens förvärvat genom mångårig erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.


Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att medarbetare har rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i team och självständigt. Du ska ha hög servicekänsla och ska självständigt kunna driva aktiviteter framåt.


Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.


Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Zacharias Pavlov, Chef ELIA Automation, tfn 0555-411 43 Visa mindre

Mekaniker till KM7 Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en mekaniker till sektionen PS KM7. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra fö... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Vi söker nu en mekaniker till sektionen PS KM7. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande och förbättrande underhållsarbeten.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat FU-rondering samt daglig kontakt med operatörer inom aktuellt ansvarsområde
- Mekaniskt underhåll
- Uppriktning med laserinstrument
- Fortlöpande registrering/avrapportering i vårt UH-system
På sikt kommer du även att medverka i förbättrings- och projektarbeten samt vara kontaktperson för extern personal i samband med stopp. I framtiden kommer du även ingå som skiftreserv vid behov.
Kvalifikationer
Vi tror att du har 3-årig gymnasial utbildning inom området. Praktisk erfarenhet som mekaniker är meriterande. Bra verkstadstekniska kunskaper samt gärna grundläggande kunskaper inom svets och gasskärning. Vi arbetar i underhållssystemet IFS och ser gärna att du har erfarenhet från detta eller annat underhållssystem. God kännedom om smörjteknik och lagerteknik.
Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom något/några av följande kompetensområden.
- CSI-mätning/inspektionsteknik
- Hydraulik/pneumatik
- Tätningar
- Processkännedom
- Truckkort samt utbildning i säkra lyft
Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är ansvarsfull som person. Ett högt säkerhetstänk ser vi som en självklarhet. Du är en strukturerad, noggrann, flexibel, engagerad och lojal person som har lätt för att samarbeta och lära sig nytt. Är du en person som gillar att vidareutbildas inom yrkesområdet? Då kan vi erbjuda ett utmanande jobb i utvecklande miljö.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Hagström, Gruppchef KM7, tfn 0555-417 21 Visa mindre

Instrumentare till Gruvöns bruk

Ansök    Apr 17    Billerud Sweden AB    Instrumentmekaniker
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt med att förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en instrumentare till avdelningen Fiber. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Du kommer att ingå i en grupp med 8 medarbetare bestående av ins... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt med att förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en instrumentare till avdelningen Fiber. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Du kommer att ingå i en grupp med 8 medarbetare bestående av instrumentare och elektriker vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande samt förbättrande underhållsarbeten på Gruvöns massaavdelning. Vi erbjuder dig ett arbete i stimulerande och utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter.
Som instrumentare arbetar du både med förebyggande, avhjälpande och
förbättrande insatser. Du utför felsökningar, kontroller/kalibreringar och reparationer av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt utför fortlöpande tillsyn inom området.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
Underhåll av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat.
Tillsyn/kalibrering av instrumentering och analysutrustning.
Förebyggande rondering samt daglig kontakt med operatörer på aktuellt
ansvarsområde.
Fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system.
Medverka i förbättrings- och projektarbeten.
Kvalifikationer
Vi söker dig med minst 3 års gymnasial utbildning inom el/automation, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet.
Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är meriterande (styrning, felsökning mm).


Personliga egenskaper
Eftersom arbetet ställer höga krav på att vara serviceinriktad, noggrann, ansvarstagande samt samarbetsvillig för att nå bra resultat värdesätter vi dessa egenskaper högt i urvalsprocessen. Teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort så vi ställer krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet. Det är viktigt att hitta medarbetare med rätt kompetens och personliga egenskaper för tjänsten.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Petter Öhqvist, Gruppchef ELI Fiber, tfn 0555-416 36
Joel Svensson, Sektionschef Fiber, tfn 0555-417 51 Visa mindre

Fordonsförare Gruvöns bruk

Vi söker nu efter flera medarbetare till vår Transportavdelning På Billerud ger vi dig möjlighet att i ditt dagliga arbete bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du får bra erfarenheter för framtiden. Ta chansen att arbeta på ett företag vars värderingar och kultur är kärnan av verksamheten och där vi tror på dynamiken i en grupp med olika bakgrund och erfarenheter. Arbetet är tillsvidare. Arbetstiden är heltid, dagtid. Under perioden nov - mars i... Visa mer
Vi söker nu efter flera medarbetare till vår Transportavdelning
På Billerud ger vi dig möjlighet att i ditt dagliga arbete bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du får bra erfarenheter för framtiden. Ta chansen att arbeta på ett företag vars värderingar och kultur är kärnan av verksamheten och där vi tror på dynamiken i en grupp med olika bakgrund och erfarenheter.
Arbetet är tillsvidare. Arbetstiden är heltid, dagtid. Under perioden nov - mars ingår du i jourverksamhet för vinterväghållning där det kan förekomma arbete på kvällar och helger.
Som medarbetare på Transportavdelningen ska du arbeta som fordonsförare, där ingår det i fordonsparken motviktstruckar, hjullastare, lastbilar med flakväxlare inkl. släp, lastbil för styckegods, kran samt en sopmaskin. Gruppens huvudsakliga arbetsuppgift är att transportera div. gods internt som externt, lastning och lossning av gods, hantera samt transportera restprodukter från fabriken till vår deponi, sköta tömningen av sopkärl, matavfall samt farligt avfall inom Gruvöns område.
Uppdragen styrs av en transportledare.
Vår arbetsmiljö är viktig och vi drivs därför av högt säkerhetstänk och att vi ska trivas på vårt arbete.


Kvalifikationer
Du ska ha godkända gymnasiebetyg och krav är B och C körkort, önskvärt är att du även har C-E kort.
Det är meriterande om du även har
• Truck- och Hjullastarkort (B1, C2)
• Digitalt färdskrivarkort
• YKB
• ADR 1:3
Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt ha god datavana.


Personliga egenskaper
Vi värdesätter att du är självgående, flexibel, har ett eget driv att få saker att hända, en mycket god samarbetsförmåga, stresstålig samt att du känner igen dig i våra värdeord på Billerud;
Sätta kunden i fokus, Våga prova nytt, Driv förändring och Värna om varandra.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Larsson, Gruppchef Transport och Miljö, tfn 0555-412 66 Visa mindre

Elkraftingenjör till Gruvöns bruk

Ansök    Feb 13    Billerud Sweden AB    Elkrafttekniker
På Gruvöns Bruk arbetar grupperingen ELIA EL med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft. Till vår avdelning söker vi nu en Elkraftsingenjör. I arbetet kommer du att vara med och driva utveckling och underhåll av vårt eldistributionsnät. Du kommer att delta i större projekt både som resurs och som kravställare. Du upprätthåller kontakter med våra leverantörer och inform... Visa mer
På Gruvöns Bruk arbetar grupperingen ELIA EL med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft. Till vår avdelning söker vi nu en Elkraftsingenjör.
I arbetet kommer du att vara med och driva utveckling och underhåll av vårt eldistributionsnät. Du kommer att delta i större projekt både som resurs och som kravställare.
Du upprätthåller kontakter med våra leverantörer och informerar om krav och förändringar i vår standard samt medverkar till att inköpsavtal kommer till stånd. Du är delaktig i de dagliga drift-, skötsel- & underhållsuppgifterna i eldistributionsnätet.
Du kommer att utföra driftomläggningar i Gruvöns eldistributionsnät och vara behjälplig vid kvalificerad felsökning.
I ditt arbete kommer du att driva och upprätta livscykelplaner och FU-planer inom vårt verksamhetsområde och medverkar till att organisationen har rätt kompetens inom elteknikområdet, så att hög elsäkerhet uppnås.


Kvalifikationer
Civil/högskoleingenjörsutbildning med inriktning mot elkraft eller annan utbildning och erfarenhet som kan prövas likvärdig. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Lång erfarenhet/bred kunskap från liknande arbetsuppgifter är meriterande. Processteknisk erfarenhet från tung industri är meriterande.


Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i projektform och självständigt. Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Martin Sandin, Sektionschef ELIA, tfn 0555-41204
[email protected]. Visa mindre

Beredare Fastighetsservice, Gruvön

Vill du vara med och säkerställa förebyggande underhåll, service och reparationer? Inom avdelningen Underhåll finns Infrastruktur vars huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på våra fastigheter med tillhörande utrustning. Tveka då inte att söka till beredare hos oss. Arbetet bedrivs i nära samarbete med andra avdelningar samt i ett flertal nätverk inom organisationen och med entreprenörer. Du kommer som beredare att arbeta i många olika sy... Visa mer
Vill du vara med och säkerställa förebyggande underhåll, service och reparationer? Inom avdelningen Underhåll finns Infrastruktur vars huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på våra fastigheter med tillhörande utrustning. Tveka då inte att söka till beredare hos oss.
Arbetet bedrivs i nära samarbete med andra avdelningar samt i ett flertal nätverk inom organisationen och med entreprenörer. Du kommer som beredare att arbeta i många olika system såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och webbaserade system. Roll som byggarbetsmiljösamordnare är en del av tjänsten.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av
Bereda arbeten för vår utförandegrupp inom fastighetsservice, vatten och avlopp, ventilation och lyft, vägar och planer, järnväg.
Bidra i arbetet med att underhålla och uppdatera dokumentation och reservdelslistor
I nära samarbete med arbetsledare planera underhållsinsatser både i förebyggande syfte samt vid planerade stopp
Göra inköp av tjänster och reservdelarKvalifikationer
Du ska ha fullgjord gymnasieutbildning. Meriterande är utbildning som fastighetstekniker eller motsvarande yrkeserfarenhet likaså erfarenhet av byggarbetsmiljösamordning (Bas P-U)
Ansvarsområdet innefattar byggnation, vatten, avlopp, ventilation, kyla, värme, hissar, portar och traverser men även vägar, planer och järnväg.
Då området är stort ser vi att du har kunskaper inom flera av dessa områden. Ange i din ansökan vilka områden du har kunskaper inom och kan bidra i. Då arbetet sker i många system behöver du ha mycket goda datakunskaper, samt goda kunskaper i svenska och engelska.


Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta, att du är ordningsam och strukturerad ser vi som en självklarhet. Oavsett vem du är och vilken bakgrund du har – tveka inte att söka.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Tarmo Kokko, Sektionschef Infrastruktur, tfn 0555-41288 Visa mindre

Automationselektriker

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Automationselektriker med inriktning instrument till avdelning UH Lut & Ånga. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Du kommer att ingå i en grupp me... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Automationselektriker med inriktning instrument till avdelning UH Lut & Ånga.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Du kommer att ingå i en grupp med 7 medarbetare bestående av instrument/elektriker som tillsammans ansvarar för underhållsarbeten på el och instrumentutrustning inom Gruvöns avdelning Lut & Ånga. Vi erbjuder dig ett arbete i stimulerande och utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter.
Som Automationselektriker arbetar du både med förebyggande, avhjälpande och förbättrande insatser. Du utför felsökningar, kontroller/kalibreringar och reparationer av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt utför fortlöpande tillsyn inom området.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
• Underhåll av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat.
• Tillsyn/kalibrering av instrumentering och analysutrustning.
• Förebyggande rondering samt daglig kontakt med operatörer på aktuelltansvarsområde.
• Fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system.
• Medverka i förbättrings- och projektarbeten.
• Det kan förekomma skift samt jourarbete.
Kvalifikationer
Vi söker dig med minst 3 års gymnasial utbildning inom el/automation, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet. Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är meriterande (styrning, felsökning mm).
Personliga egenskaper
Vi kommer i vårt urval lägga hög vikt på din personlighet. Vi söker någon som kommer passa bra in i vår grupp där trivsel, samarbete och medarbetare är i fokus för att nå högsta resultat. Tveka inte att skicka in en ansökan. Det är kanske just dig vi behöver i vår grupp?
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Fridén, Gruppchef, tfn 0555-414 44
Stellan Danielsson, Sektionschef Lut & Ånga, tfn 0555-415 90 Visa mindre

Förrådsarbetare

Ansök    Jan 23    Billerud Sweden AB    Lagerarbetare
Centralförrådet är en del av sektionen Infrastruktur och ansvarar för hantering av Brukets reservdelar och gods. Vi söker dig som vill vara med och utveckla vårt förråd för att nå bästa arbetssätt inom Underhåll. Gruppen har ansvar för hantering av förrådets flöde av UH-materiel, reservdelar och insatsmateriel. Du skall arbeta med dels godsmottagning och utlämning av förrådsvaror samt registrering i underhållssystemet IFS. Arbetet innehåller både truckkörn... Visa mer
Centralförrådet är en del av sektionen Infrastruktur och ansvarar för hantering av Brukets reservdelar och gods. Vi söker dig som vill vara med och utveckla vårt förråd för att nå bästa arbetssätt inom Underhåll.
Gruppen har ansvar för hantering av förrådets flöde av UH-materiel, reservdelar och insatsmateriel. Du skall arbeta med dels godsmottagning och utlämning av förrådsvaror samt registrering i underhållssystemet IFS.
Arbetet innehåller både truckkörning och administration och gruppen arbetsroterar mellan olika uppgifter för ökad kompetens, flexibilitet och arbetsmiljö samt ansvarar gemensamt för att upprätthålla en god ordning i förrådet. Gruppen består av 4 medarbetare.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstiden förlagd till dagtid.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en godkänd gymnasial utbildning, gärna med teknisk/ekonomisk inriktning och som har erfarenhet från förrådsarbete eller har motsvarande kompetenser som kan bedömas likvärdigt. B-körkort är krav och det är meriterande om du har truckkort.
Personliga egenskaper
Arbetet ställer höga krav på att vara serviceinriktad, ansvarstagande och kunna arbeta självständigt men även i grupp. Fokus på detaljer, bekväm med datasystem och noggrannhet är kompetenser som värdesätts.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Cristián Vidal, Gruppchef Förråd, Tfn 0555 – 414 29
Tarmo Kokko, Sektionschef Infrastruktur Tfn 0555 – 412 88 Visa mindre

Besökskoordinator Gruvöns bruk

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss! Billerud Gruvöns bruk söker en besökskoordinator som har en stark drivkraft, vilja och förmåga att utveckla besöksverksamheten vid Gruvön. Vi erbjuder en spännande tjä... Visa mer
Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!
Billerud Gruvöns bruk söker en besökskoordinator som har en stark drivkraft, vilja och förmåga att utveckla besöksverksamheten vid Gruvön.
Vi erbjuder en spännande tjänst för dig som vill vara med och utveckla Gruvön. Som besökskoordinator är du spindeln i nätet och möter våra besökare på olika sätt. Arbetet innefattar bokningar, gruppvisningar, arbete i digitala kanaler och alla förekommande uppgifter i en besöksverksamhet.
Besöksverksamheten är en återupptagen verksamhet inom Gruvön efter pandemin. Här får du möjlighet att vidareutveckla besökskoncept och bygga upp en hållbar besöksverksamhet över tid.
Som besökskoordinator bokar och koordinerar du de besök/event/konferenser som äger rum på Gruvön. Du samordnar besök, inför, under och följer upp efteråt. Du kommer att bygga upp ett team av guider som du koordinerar inför och under besök. Du kommer också själv genomföra en del guidningar.
Som en del av avdelningen Communications kommer du även att vara en del av Gruvöns redaktionella arbete och verka för intressant och relevant kommunikation till besökare såväl medarbetare.
Du kommer att rapportera till Communication Manager Gruvön.
Tjänsten är en projektanställning under hela 2023 med start så snart som möjligt.


Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning inom kommunikation, media, PR eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
Erfarenhet av att anordna event eller driva besöksverksamhet.
Erfarenhet av kommunikationsarbete
Mycket god svenska och engelska i tal och skrift. Även kunskap i andra språk är meriterande.
Goda kunskaper inom Officepaketet.
B-körkort är ett krav.


Personliga egenskaper
Som person är du handlingskraftig, du tar ansvar för uppgifter och driver processer vidare. Du är lösningsorienterad samt vill jobba för förbättring och utveckling av besöksverksamheten. Du är innovativ och idérik men framför allt är du en strukturerad och flexibel person som drivs av att supportera, medverka och leverera på hög nivå.
För att du ska trivas hos oss i rollen som besökskoordinator så behöver du vara social, öppen och brinna för service och personlig kontakt.
Billerud Gruvön får uppdrag av, och samarbetar med många avdelningar världen över så det är ett krav att du har lätt att samarbeta och nätverka med olika typer av funktioner. Du kan också avslappnat kommunicera på engelska och svenska i både tal och skrift.


Kontakta oss
För mer information om tjänsten, kontakta
Communication Manager Gruvön: Mia Sundvisson, 0555-41699
HR Business Partner Gruvön: Emma Lindgren, 0555-41177


Ansökningsinformation
Sista ansökningsdag är 4 januari 2023. Urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Varför oss?
En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.
Familjär kultur och trevliga kollegor
Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt företagets policy. Visa mindre

Instrumentare till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en instrumentare till avdelning PS Fiber. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Du kommer att ingå i en grupp med 8 medarbetare bestående av instrument... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en instrumentare till avdelning PS Fiber.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Du kommer att ingå i en grupp med 8 medarbetare bestående av instrumentare och elektriker vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande samt förbättrande underhållsarbeten på Gruvöns massaavdelning. Vi erbjuder dig ett arbete i stimulerande och utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter.
Som instrumentare arbetar du både med förebyggande, avhjälpande och förbättrande insatser. Du utför felsökningar, kontroller/kalibreringar och reparationer av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt utför fortlöpande tillsyn inom området.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
Underhåll av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat.
Tillsyn/kalibrering av instrumentering och analysutrustning.
Förebyggande rondering samt daglig kontakt med operatörer på aktuellt
ansvarsområde.
Fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system.
Medverka i förbättrings- och projektarbeten.

Kvalifikationer
Vi söker dig med minst 3 års gymnasial utbildning inom el/automation, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet. Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är meriterande (styrning, felsökning mm).
Personliga egenskaper
Eftersom arbetet ställer höga krav på att vara serviceinriktad, noggrann, ansvarstagande samt samarbetsvillig för att nå bra resultat värdesätter vi dessa egenskaper högt i urvalsprocessen. Teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort så vi ställer krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet. Det är viktigt att hitta medarbetare med rätt kompetens och personliga egenskaper för tjänsten.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Petter Öhqvist, Gruppchef ELI PS Fiber, tfn 0555-416 36
Joel Svensson, Sektionschef PS Fiber, tfn 0555-417 51 Visa mindre

Smörjare till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka som Smörjare inom sektionen FU på Billerud Gruvöns bruk Till underhållsavdelningen söker vi nu en smörjare med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka som Smörjare inom sektionen FU på Billerud Gruvöns bruk
Till underhållsavdelningen söker vi nu en smörjare med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll.
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Är du en drivande person, intresserad av teknisk utvecklig och problemlösning så är du rätt person för vår sektion.
Våra Smörjare tillhör sektionen FU, som består av teknisk administration samt inspektörer & Smörjare.
Tjänsten är heltid, dagtid och visstid till och med 2023-09-30.
Som Smörjare får du ansvar för ett eget område, men du kommer även att hjälpa till på andra avsnitt. Arbetsuppgifterna består av alla förekommande smörjarbeten på fabriksutrustningen, därutöver är du även en resurs vid ombyggnationer samt ansvarar för ändringar/uppdateringar av dokumentation rörande ditt ansvarsområde.
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett tekniskt intresse, stort ansvarstagande och hög servicekänsla. Har du erfarenhet in om smörjning och god kunskap om centralsmörjningssystem samt kompetens inom hydraulik är det meriterande. Då vi använder oss av datoriserade system som verktyg i vårt dagliga arbete är goda datakunskaper ett krav.
Utbildning
• 3-årigt gymnasium, gärna med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har högt säkerhetstänk och är serviceinriktad, självgående, noggrann, ansvarstagande och som trivs och fungerar bra både självständigt och i grupp. Du är drivande och initiativrik och är van att ta ansvar för både tekniska och administrativa uppgifter. God kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal och skrift. Vi ställer även krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerlig vidareutbildas inom yrkesområdet..
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Christer Tuliniemi, Gruppchef Smörjare & Inspektörer, tfn 0555–416 01
Annica Sterner, Sektionschef FU, tfn 0555–413 16
Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande så ansök redan idag, dock senast 22 januari 2023 Visa mindre

Mekaniker till Centralt mek, Gruvön

Har du erfarenhet som mekaniker? Välkommen att söka som Verkstadsmekaniker inom sektionen Mek/FU vid Billerud Gruvöns bruk. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Som Verkstadsmekaniker ingår du i en grupp på 8 st medarbetare som... Visa mer
Har du erfarenhet som mekaniker?
Välkommen att söka som Verkstadsmekaniker inom sektionen Mek/FU vid Billerud Gruvöns bruk.
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Som Verkstadsmekaniker ingår du i en grupp på 8 st medarbetare som delar ett genuint intresse för mekanik. Vi arbetar med stort engagemang och intresse för att reparera brukets mekaniska produktionsutrustning, exempelvis pumpar, växellådor och omrörare.
Vår målsättning är att arbeten ska vara väl beredda och planerade, för att kunna arbeta säkert, kostnadseffektivt samt erhålla hög kvalité.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.


Kvalifikationer
Du som söker skall ha en gymnasial utbildning och gärna inom industriprogram eller verkstadsteknik.
Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av mekaniskt reparations- och underhållsarbete, med fördel från processindustri.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i svarv och fräs.


Personliga egenskaper
Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du har en bakgrund som gett dig en bred teknisk kunskap, är drivande, noggrann, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Du är serviceinriktad och initiativrik.
Vidare ser vi gärna en person som har ett stort intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Olsson, Gruppchef Centralt Mek, 0555-413 37
Annica Sterner, Sektionschef Mek/FU , 0555–413 16 Visa mindre