Lediga jobb Billerudkorsnäs Sweden AB i Grums

Se alla lediga jobb från Billerudkorsnäs Sweden AB i Grums. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Grums som finns inom det yrket.

Gruppchef Hydraul

Vill du vara med och utveckla vår hydraulgrupp? Vi söker nu en gruppchef som vill leda och utveckla vår hydraul grupp samt att bereda gruppens planerade arbeten. Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Du leder och utvecklar din personal genom ett delegerat och m... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vår hydraulgrupp?
Vi söker nu en gruppchef som vill leda och utveckla vår hydraul grupp samt att bereda gruppens planerade arbeten.
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Du leder och utvecklar din personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ och administrativa färdigheter.
Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla våra krav på maskinernas tillgänglighet. För detta krävs ett nära samarbete med produktionsingenjörer, driftledning och övriga underhållsgrupper.
Som person brinner du för personal och gillar planeringsarbete.
Du sätter både långsiktiga och kortsiktiga mål för gruppen samt individer och följer upp resultat.
Du sätter dig in i gruppens kompetens samt bevakar och ser till att ni, som grupp, har all kunskap som krävs för att driva en bra avdelning.
Tjänsten är tillsvidare och arbetstiden är förlagd till dagtid.
Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdiga.
Du som söker har kompetens inom hydraul och/eller mekanik och relevant erfarenhet från arbete inom processindustri eller motsvarande verksamhet. Du har tidigare erfarenhet från en ledande roll.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet.
Du arbetar strukturerat för att nå uppställda mål och är empatisk och lyhörd. Du har lätt för att motivera andra och ser möjligheter i ditt arbete. Vi ser gärna att du jobbar med humor och glädje.
För att lyckas och trivas i denna roll så måste du tycka om att arbeta med personalansvar. Viktigast för rollen är att du har tydliga ledaregenskaper och trivs i en ledande roll.
Känns det som om det är dig vi beskriver? Vi ser fram emot att läsa just din ansökan!
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Annica Sterner, Sektionschef MEK/ FU tfn 0555-41316 Visa mindre

Mekaniker till KM7 Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en mekaniker till sektionen PS KM7. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra fö... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Vi söker nu en mekaniker till sektionen PS KM7. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande och förbättrande underhållsarbeten.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat FU-rondering samt daglig kontakt med operatörer inom aktuellt ansvarsområde
- Mekaniskt underhåll
- Uppriktning med laserinstrument
- Fortlöpande registrering/avrapportering i vårt UH-system
På sikt kommer du även att medverka i förbättrings- och projektarbeten samt vara kontaktperson för extern personal i samband med stopp. I framtiden kommer du även ingå som skiftreserv vid behov.
Kvalifikationer
Vi tror att du har 3-årig gymnasial utbildning inom området. Praktisk erfarenhet som mekaniker är meriternade. Bra verkstadstekniska kunskaper samt gärna grundläggande kunskaper inom svets och gasskärning. Vi arbetar i underhållssystewmet IFs och har ser gärna att du har erfarenhet från detta eller annat underhållssystem. God kännedom om smörjteknik och lagerteknik.


Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom något/några av följande kompetensområden.
- CSI-mätning/inspektionsteknik
- Hydraulik/pneumatik
- Tätningar
- Processkännedom
- Truckkort samt utbildning i säkra lyft
Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är ansvarsfull som person. Ett högt säkerhetstänk ser vi som en självklarhet. Du är en strukturerad, noggrann, flexibel, engagerad och lojal person som har lätt för att samarbeta och lära sig nytt. Är du en person som gillar att vidareutbildas inom yrkesområdet? Då kan vi erbjuda ett utmanande jobb i utvecklande miljö.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Hagström, Gruppchef KM7, tfn 0555-417 21 Visa mindre

Inspektör till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka som Inspektör -Förebyggande Underhåll inom sektionen FU på Billerud Gruvöns bruk Till underhållsavdelningen söker vi nu en inspektör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka som Inspektör -Förebyggande Underhåll inom sektionen FU på Billerud Gruvöns bruk
Till underhållsavdelningen söker vi nu en inspektör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Är du en drivande person, intresserad av teknisk utvecklig och problemlösning så är du rätt person för vår sektion.
Som Inspektör ingår du i en grupp bestående av inspektörer och smörjare vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande och förbättrande underhållsarbeten på hela brukets produktionsutrustning.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
• Tillståndskontroll av fabriksutrustning med hjälp av ex vibrationsanalys, termografering samt visuella besiktningar
• Tillgänglighetsförbättrande åtgärder
• FU-rondering och fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system
• Medverka i grundorsaksanalyser samt som deltagare i förbättringsgrupper
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Kvalifikationer
Utbildning
• 3-årigt gymnasium med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet
• God PC-vana
• Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
• Mångårig erfarenhet från pappersindustrin och Underhåll är meriterande
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du har en bakgrund som gett dig en bred teknisk kunskap, är drivande, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Vidare ser vi gärna en person som har ett stort intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet då teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort. Vi ser gärna kvinnliga sökande.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner, Sektionschef FU, tfn 0555–41316
Christer Tuliniemi, Gruppchef Smörjare & Inspektörer, tfn 0555–41601 Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

I arbetsmiljöarbetet hos oss på Billerud Gruvön får du chansen att utvecklas och tillsammans med oss fortsätta arbetet mot en säker arbetsplats där ingen gör sig illa. Våra resurser inom arbetsmiljö arbetar som expertstöd till organisationens chefer i det systematiska arbetsmiljöarbetet och stöttar i gällande arbetsmiljölagstiftning. Du är delaktig i det dagliga arbetet runt arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor och du kommer att ha rollen som sakkunnig inom a... Visa mer
I arbetsmiljöarbetet hos oss på Billerud Gruvön får du chansen att utvecklas och tillsammans med oss fortsätta arbetet mot en säker arbetsplats där ingen gör sig illa.
Våra resurser inom arbetsmiljö arbetar som expertstöd till organisationens chefer i det systematiska arbetsmiljöarbetet och stöttar i gällande arbetsmiljölagstiftning. Du är delaktig i det dagliga arbetet runt arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor och du kommer att ha rollen som sakkunnig inom arbetsmiljöområdet.
I rollen som arbetsmiljöingenjör är du med och driver säkerhetskulturen framåt. Du deltar som en partner åt avdelningarnas ledningsgrupper och får mycket frihet i att vara med och påverka ledningen om hur vi ska nå Gruvöns och avdelningens mål. Avdelningarnas ledningsgrupper uppskattar de lösningsorienterade diskussioner som du kan bidra i.
Som arbetsmiljöingenjör får du arbeta med alla aspekter inom arbetsmiljöområdet för att stötta avdelningarnas behov. Vid behov initierar, deltar och genomför du riskbedömningar och utbildningar inom arbetsmiljöområdet. Du kommer tillsammans med berörda parter att stödja utredningar av olycksfall och tillbud.
Du tillhör avdelningen Skydd och Säkerhet där du tillsammans med de andra arbetsmiljöingenjörerna bildar ett starkt och sammansvetsat lag.
Det här varierade arbetet får du till stor del styra över själv och jobba mot dina områden samtidigt som du i avdelningen Skydd och Säkerhet kan diskutera problemställningar och prioriteringar med kompetenta kollegor och se hur man kan göra lösningar för hela fabriken.
Kvalifikationer
Du har en arbetsmiljöingenjörsutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig och goda kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet av att göra skriftlig dokumentation och rapportskrivning är meriterande. Har du haft likande arbetsuppgifter inom processindustri och även erfarenhet av riskhantering av kemikalier ser vi detta som en fin merit. Myndighetsarbete ser vi som mycket meriterande.
Personliga egenskaper
Vi tror att du som söker stimuleras av mötet med människor med ett starkt intresse för en trygg och säker arbetsplats samt har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kommunicera detta utifrån ett arbetsmiljö- och företagsperspektiv. Du är drivande och självständig.
För att du ska lyckas i din roll behöver vi dina pedagogiska förmågor och att du kan initiera, planera, prioritera samt verkställa åtgärder. Du är en lyhörd lagspelare som förmår skapa engagemang förmedlar vidare idéer om hur verksamheten kan förbättras. Du ser helheten och driver på samt följer upp förändrings och utvecklingsinsatser. Visa mindre

Gruppchef till pappersmaskin Gruvöns bruk

Drivs du av att utveckla både människa och teknik? Vi söker nu en gruppchef till PM4 på Gruvöns bruk i Grums. Vi söker dig med högt säkerhetstänk och som brinner för att leda och utveckla verksamheten. PM4 är en av tre sektioner inom papperstillverkningen. Sektionen är uppdelad i limkök, holländeri, pappersmaskin, rullmaskin och efterbearbetning. Skiftlagen består av 11 medarbetare och den daggående driftsledningen av sektionschef, driftsingenjörer, teknik... Visa mer
Drivs du av att utveckla både människa och teknik? Vi söker nu en gruppchef till PM4 på Gruvöns bruk i Grums. Vi söker dig med högt säkerhetstänk och som brinner för att leda och utveckla verksamheten.
PM4 är en av tre sektioner inom papperstillverkningen. Sektionen är uppdelad i limkök, holländeri, pappersmaskin, rullmaskin och efterbearbetning. Skiftlagen består av 11 medarbetare och den daggående driftsledningen av sektionschef, driftsingenjörer, tekniker och gruppchefer. Som gruppchef PM4 har man personalansvar för två skiftlag samt tekniskt ansvar över limkök, holländeri, pappersmaskin och rullmaskin. Man ansvarar för medarbetarsamtal, kompetensutveckling, rekrytering och bemanning. Man ansvarar även för den dagliga driften på sitt teknikerområde. Där ingår det att arbeta för en säker arbetsmiljö, vara delaktig vid felsökningar och åtgärder vid kvalitets- och processtörningar samt sätta och följa upp verksamhetsmål.
I sin roll som gruppchef PM4 arbetar man i nära samarbete med övriga driftsledningen. Driftsledningen har som uppgift att skapa förutsättningarna för en säker och stabil produktion. Gruppchefens uppgift är att leda och utveckla arbetet för sin arbetsgrupp på kort och lång sikt.
Tjänsten är dagtid och anställningsform är tillsvidare med start så snart som möjligt enligt överenskommelse.
Som chef på BillerudKorsnäs får du gå vårt interna ledarskapsprogram.


Kvalifikationer
För att lyckas i rollen behöver du ha följande kvalifikationer:
Erfarenhet av att leda andra och skapa engagemang i arbetsgruppen
Erfarenhet från processindustri. Meriterande är processer inom kartong- och papperstillverkning.
Vi ser gärna att du har arbetat med förändringsledning och ständiga verksamhetsförbättringar
Godkända gymnasiebetyg är ett krav och meriterande är relevant påbyggnadsutbildning.


Personliga egenskaper
Vi söker dig som gillar att ha många bollar i luften, som ser möjligheter i utmaningar och som styr mot uppsatta mål
Du trivs i en ledande roll och ser värdet i ständiga förbättringar
Du gillar att bygga relationer och är duktig på att kommunicera
Som person är du strukturerad, beslutsfattande och tar ansvar


Kontakta oss
Vid frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta sektionschef Emelie Keiner tel: 0555-41168. Visa mindre

Customer Service Specialist

Customer Service Specialist för ett vikariat till Customer Service Vill du jobba på ett kontor med engagerade kollegor och en god gemenskap? Då har vi en roll för dig! Vi söker nu en Customer Service Specialists till Customer Service Containerboard och BillerudKorsnäs på Gruvön, cirka 2,5 mil utanför Karlstad. Vi erbjuder en tjänst på en avdelning med ett drivet team och som arbetar i internationell kontext. Som Customer Service Specialist kommer du att ar... Visa mer
Customer Service Specialist för ett vikariat till Customer Service
Vill du jobba på ett kontor med engagerade kollegor och en god gemenskap? Då har vi en roll för dig!
Vi söker nu en Customer Service Specialists till Customer Service Containerboard och BillerudKorsnäs på Gruvön, cirka 2,5 mil utanför Karlstad. Vi erbjuder en tjänst på en avdelning med ett drivet team och som arbetar i internationell kontext. Som Customer Service Specialist kommer du att arbeta med utvecklande och varierande arbetsuppgifter. Du förväntas tillhandahålla förstklassig kundservice gällande orderprocessen, från förfrågan till slutleverans hos kund. Arbetet innebär nära dialog med kund och ansvarig säljare angående samtliga förekommande frågeställningar inom de områden som ingår i tjänsten. Som Customer Service Specialist har du en central roll i arbetet för leveranssäkerhet och kundnöjdhet.
Du kommer arbeta på en avdelning om totalt 6 st Customer Service Specialist-kollegor, som alla arbetar mot olika marknader. På avdelningen finns även Production Planners som man i rollen har stor samverkan med.
På avdelningen delar man en bild om att trivsel på arbetet är viktigt och alla stävar efter att ge kunden bästa möjliga service. Som Customer Service Specialist rapporterar du till Team Leader Customer Service. Anställningsformen är en visstidsanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Placeringsort är Grums..
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Koordinera hela ”order to cash”-processen.
· Orderadministration och kundhantering från förfrågan till faktura.
· Säkerställa att gällande leveransserviceerbjudande till våra kunder uppfylls.
· Aktivt delta i utvecklingen av berörda processer och IT-system samt pågående projekt för ökad leveranssäkerhet.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
· Yrkeshögskola, Högskole- eller Universitetsexamen, gärna inom logistik eller ekonomi. Alternativt likvärdig erfarenhet.
· En god förmåga att förstå hur leveransprocessens olika delar bidrar till servicegraden.
· God datorvana och erfarenhet från att arbeta i olika IT system.
· Du ska kunna kommunicera flytande engelska och svenska, i både tal och skrift.
Personliga egenskaper
För att passa i rollen på bästa sätt behöver du ha en god kommunikativ förmåga, detta då en Customer Service Specialist har ett stort kontaktnät, både inom företaget och externt. Vi tror att samarbete med andra är en framgångsfaktor, och ser gärna att du håller med oss om det. Som person ser vi gärna att du är van att omprioritera bland dina uppgifter och att du trivs med att den ena dagen inte är den andra lik. Vi tror att du som söker arbetar strukturerat, vilket innebär att du alltid levererar kvalitet. Du är en problemlösare och du har ett driv och en vilja att hitta bästa möjliga lösning för både kunden och företaget.
Vi erbjuder dig:
· Att tillhöra ett team med härlig stämning som sätter trivsel på jobbet högt på agendan. Även många kollegor att lära av, både lokalt och internationellt.
· Utvecklingsmöjligheter, där du i detta vikariat kan skapa fler möjligheter för framtiden.
· En självständig roll där du får stort ansvar för ditt eget arbete och är en viktig kugge i organisationens motor.
· Möjlighet att arbeta på distans upp till två dagar i veckan.
· ...och många flera andra anledningar som vi gärna berättar om!
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Team Leader för Customer Service Containerboard Annika Andersson per mail: [email protected], alt. via telefon: +46703125594
Du kan även kontakta Manager Customer Service Conatinerboard, Joakim Boström per mail: [email protected], alt. via telefon: +4655541086 Visa mindre

Instrumentmekaniker till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en instrumentmekaniker till avdelning PS Fiber. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Du kommer att ingå i en grupp med 8 medarbetare bestående av ins... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Vi söker nu en instrumentmekaniker till avdelning PS Fiber.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Du kommer att ingå i en grupp med 8 medarbetare bestående av instrumentmekaniker och elektriker vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande samt förbättrande underhållsarbeten på Gruvöns massaavdelning. Vi erbjuder dig ett arbete i stimulerande och utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter.
Som instrumentmekaniker arbetar du både med förebyggande, avhjälpande och
Förbättrande insatser. Du utför felsökningar, kontroller/kalibreringar och reparationer av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt utför fortlöpande tillsyn inom området.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
Underhåll av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat.
Tillsyn/kalibrering av miljökritisk instrumentering.
Förebyggande rondering samt daglig kontakt med operatörer på aktuellt ansvarsområde.
Fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system.
Medverka i förbättrings- och projektarbeten.Kvalifikationer
Vi söker dig med minst 3 års gymnasial utbildning inom el/automation, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet. Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är meriterande (styrning, felsökning mm).
Personliga egenskaper
Eftersom arbetet ställer höga krav på att vara serviceinriktad, noggrann, ansvarstagande samt samarbetsvillig för att nå bra resultat värdesätter vi dessa egenskaper högt i urvalsprocessen. Teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort så vi ställer krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet. Det är viktigt att hitta medarbetare med rätt kompetens och personliga egenskaper för tjänsten.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Joel Svensson, Sektionschef PS Fiber, tfn 0555-417 51 Visa mindre

Gruppchef Utlastning

Drivs du av att utveckla både människa och logistik? Då kan det vara dig vi söker som gruppchef till vårt team på Intern Logistik på Gruvöns bruk. Intern Logistik består av två grupper, en med truckförare och en med lokförare. Vi söker nu en gruppchef till våra truckförare på utlastningen och som rapporterar till sektionschefen. Gruppens primära uppgift är att på olika sätt skapa förutsättningar för säker och stabil utlastning samt rangering av kartong- oc... Visa mer
Drivs du av att utveckla både människa och logistik? Då kan det vara dig vi söker som gruppchef till vårt team på Intern Logistik på Gruvöns bruk. Intern Logistik består av två grupper, en med truckförare och en med lokförare. Vi söker nu en gruppchef till våra truckförare på utlastningen och som rapporterar till sektionschefen.
Gruppens primära uppgift är att på olika sätt skapa förutsättningar för säker och stabil utlastning samt rangering av kartong- och pappersprodukter på både lastbil och järnväg.
Vi söker en person med högt säkerhetstänk och som har en tydlig förståelse för verksamheten. Förbättringar och utveckling sker i högt tempo i samarbete med både interna och externa partners.
Rollen innebär ett övergripande ansvar att säkerställa rätt prioritering för att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina medarbetare. För att lyckas i rollen ska du vilja fatta beslut, vara kommunikativ i din relation med andra och driva förbättringsarbete både på kort- och lång sikt.
Tjänsten är dagtid och anställningsform är tillsvidare. Tillträde under hösten.
Vi erbjuder:
En plats i en modern organisation med goda värderingar och högt arbetsmiljöfokus
Utvecklingsmöjligheter i en spännande framtidsbransch
Ett stimulerande arbete med högt ansvarstagande och stora möjligheter till egen påverkan


Kvalifikationer
Vi tror att du har:
Erfarenhet av att leda andra
Erfarenhet från lager och logistik
Förståelse för förändringsarbete och drivkraften att genomföra de förändringar som är direkt kopplade till personal och process
Godkända gymnasiebetyg
Relevant YH eller högskoleutbildning inom området

Personliga egenskaper
Vi söker dig med förmåga att lyfta blicken, trivs med en aktiv närvaro i gruppen samt vill utmana och utveckla arbetssätt och ser värdet i ständiga förbättringar.
Du har förmågan att vara lyhörd och möta dina kollegor respektfullt, prestigelöst och kommunikativt.
Du har flera olika kontaktytor och det ställs krav på att vara anpassningsbar utifrån situation och ta initiativ för att lösa uppgifter samt nå mål.
Du är en person som motiverar, ger energi och skapar en trygg arbetsmiljö.
För att lyckas i rollen krävs att du är en handlingskraftig person som fattar beslut för att nå bästa resultat.

Kontakta oss
För frågor gällande tjänsten är du välkommen att i första hand kontakta sektionschef Henrik Rosander tel: 0555-41489 eller avdelningschef Peter Grindegård tel: 0555-41670. Visa mindre

Gruppchef Hydraul till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vår hydraulgrupp? Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef inom Underhållssektionen MEK/FU. Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef som vill leda och utveckla vår hydraulgrupp som består av 4 personer. T... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vår hydraulgrupp?
Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef inom Underhållssektionen MEK/FU.
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef som vill leda och utveckla vår hydraulgrupp som består av 4 personer. Tjänsten innebär även beredning av gruppens planerade arbeten.
Gruppchefen leder och utvecklar sin personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ och administrativa färdigheter. Det är viktigt att du har förmågan att professionellt kunna kommunicera med olika målgrupper i varierande situationer. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla våra krav på maskinernas tillgänglighet. För detta krävs ett nära samarbete med produktionsingenjörer, driftledning och övriga underhållsgrupper.
Som person brinner du för personal och gillar planeringsarbete. Du sätter både långsiktiga och kortsiktiga mål för gruppen samt individer och ser sedan till att de efterföljs. Du sätter dig in i gruppens kompetens samt bevakar och ser till att ni, som grupp, har all kunskap som krävs för att driva en bra avdelning!
Tjänsten är tillsvidare och arbetstiden är förlagd till dagtid.
Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.
Du som söker har kompetens inom hydraul och mekanik och relevant erfarenhet från arbete inom processindustri eller motsvarande verksamhet gärna i en medelstor till stor organisation. Du har tydliga ledaregenskaper och tidigare erfarenhet från en ledande roll är meriterande.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. Du arbetar strukturerat för att nå uppställda mål och det känns naturligt att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde.
Du är empatisk, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar med humor och glädje.
För att lyckas och trivas i denna roll så måste du tycka om att arbeta med personalansvar! Viktigast för rollen är att du har tydliga ledaregenskaper och trivs i en ledande roll.
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan!
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Annica Sterner, Sektionschef MEK/ FU tfn 0555-41316 Visa mindre

Underhållsingenjör FU till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen MEK/FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk. Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på pro... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen MEK/FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk.
Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Vi söker nu en drivande och analytisk underhållsingenjör som trivs med ett högt tempo.


Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
• Leda arbetsgrupper som reviderar förebyggande åtgärder på fabrikens utrustning.
• Driva och delta i förbättringsprojekt kring Förebyggande Underhåll
• Dokumentera och följa upp rondåtgärder i vårt underhållssystem (IFS)
• Delta i utvecklingsarbete kring tekniskt stöd för utförare av rondåtgärder
• Ansvara för vår mobila lösning för att skapa Arbetsorder samt avrapportera ronder ute i fabriken.
• Ansvara för uppföljning av vårt FU program samt auditering
• Ansvara för vårT FortlöpandeTillsynsprogram (FLT)
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.


Kvalifikationer
Utbildning
• Högskole- eller civilingenjör
• Mycket god PC-vana med tyngden främst inom Excel
• Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
• Meriterande med erfarenhet inom processindustri eller motsvarande
Vana av att arbeta i datoriserade underhållssystem samt kunskap om industrins produktions- och underhållsprocesser är meriterande


Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du bör också ha ett pedagogiskt sinnelag med god social förmåga. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Att du är ordningsam, strukturerad och har lätt för att summera och rapportera muntlig som skriftlig, ser vi som en självklarhet. Vi ser gärna kvinnliga sökande.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner Sektionschef MEK/FU 0555–41316 Visa mindre

Renseri- och virkesförsörjningschef

Är du vår nya gruppchef till Renseriet på Gruvöns bruk. Vi söker nu en gruppchef till Gruvöns Renseri där du arbetsleder ca 33 medarbetare, både skift- och daggående operatörer. I den här rollen ansvarar du för att leda gruppen med fokus på att utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Det innebär att du bland annat kommer att implementera och driva förbättringsarbeten, men också säkerställa att produktionen bidrar till verksamhetens målsättningar. En vi... Visa mer
Är du vår nya gruppchef till Renseriet på Gruvöns bruk.
Vi söker nu en gruppchef till Gruvöns Renseri där du arbetsleder ca 33 medarbetare, både skift- och daggående operatörer. I den här rollen ansvarar du för att leda gruppen med fokus på att utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Det innebär att du bland annat kommer att implementera och driva förbättringsarbeten, men också säkerställa att produktionen bidrar till verksamhetens målsättningar.
En viktig del i den här tjänsten är att engagera din medarbetare så att ni gemensamt kan utveckla er kompetens.
I rollen krävs det att du är driven och kommunikativ. Du trivs med att leda och motivera din personal, samt med att bygga goda relationer till andra. Du arbetar strukturerat så att verksamheten når sina mål gällande arbetsmiljö och säkerhet, kapacitet, kvalitet och miljökrav.
Renseriet är fabrikens första processteg och dess primära uppgift är att förse brukets samtliga kokare och barkpanna med flis och biobränsle. Gruppen ansvarar för samtlig vedhantering på fabriksområdet samt avbarkning och flistillverkning på våra produktionslinjer.
Gruppchef Renseri rapporterar till sektionschef Renseri-Löv och ingår i sektionens ledningsgrupp.
Kvalifikationer
Treårigt gymnasium med, YH-utbildning eller motsvarande. Meriterande är om du har tidigare erfarenheter av ledande befattning eller projektledning, processindustri.
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen krävs att du är en handlingskraftig person med förmågan att ta initiativ att genomföra de beslut som krävs för att nå bästa resultat. Vi söker dig med förmåga att lyfta blicken framåt, bygga hållbara processer, trivs med en aktiv närvaro i gruppen, som aktivt jobbar med att utmana och utveckla arbetssätt och ser värdet i ständiga förbättringar samt har förmågan att vara lyhörd och möta dina kollegor respektfullt, prestigelöst och kommunikativ.
Stor vikt kommer läggas på dina ledaregenskaper.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kim Bengtsson, sektionschef Renseri-Löv, 0555-412 82. Visa mindre

Administratör inom HR

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Det kan du göra hos oss! Är du intresserad av en roll där du får koordinera processer, kombinera självständigt arbete med flera olika samarbetsytor på bruken och stötta verksamhetens chefer och medarbetare? I så fall kan du vara pusselbiten som får vår grupp komplett! HR-arbetet inom Billerudkorsnäs drivs både lokalt på våra enheter och centralt med koncernövergripande fokus. Vi söker nu en... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Det kan du göra hos oss!
Är du intresserad av en roll där du får koordinera processer, kombinera självständigt arbete med flera olika samarbetsytor på bruken och stötta verksamhetens chefer och medarbetare?
I så fall kan du vara pusselbiten som får vår grupp komplett!
HR-arbetet inom Billerudkorsnäs drivs både lokalt på våra enheter och centralt med koncernövergripande fokus. Vi söker nu en administratör till Gruvöns bruk för att huvudsakligen jobba affärsdrivet med utbildningsadministration och kompetenskartläggning i vårt helt nya utbildningssystem, samordning av hela brukets sommarjobbsrekrytering samt vara ett administrativt stöd till andra processer.
HR-avdelningen på Gruvön består av fyra Business Partners samt en HR-chef. Vi är en grupp med bred kompetens inom alla vanligt förekommande HR-områden. Som grupp är vi ödmjuka mot varandra och strävar alltid efter ett öppet arbetsklimat där vi hela tiden lär av varandra.
Tjänsten är tillsvidare med start snarast, enligt överenskommelse.
Kvalifikationer
Vi kräver lägst treårig gymnasieutbildning inom relevant område samt arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter. Eftergymnasial utbildning eller annan utbildning inom tex HR-området är meriterande.
Du ska ha goda kunskaper i office-paketet. Den personliga lämpligheten värderas högt. Det är viktigt att du både förstår och kan uttrycka dig väl i både skift och tal på både svenska och engelska.
Har du tidigare erfarenhet av administration för lagstadgade utbildningar inom industrin är det meriterande.
Körkort för personbil är ett krav då arbetsuppgifter med bil kan ingå.
Personliga egenskaper
Vi är intresserade av dig som är en initiativtagande, strukturerad och självständig person som har lätt för att skapa nätverk och förtroende i organisationen. Du företräder alltid företagets bästa med ett professionellt och affärsmässigt agerande och du har hög servicekänsla. Som person har du ett intresse för kunskap och kompetensutveckling och gillar att arbeta i administrativa processer. Du gillar att jobba både operativt i det dagliga och att utveckla och förbättra arbetssätt på lite längre sikt. Givetvis delar du våra värderingar: Sätta kunden i fokus, Våga prova nytt, Driv förändring och Värna om varandra. Du trivs i ett sammanhang där du får ta eget ansvar och där vi, genom att ha kul tillsammans, skapar förutsättningar för ett gott samarbete både inom HR och BillerudKorsnäs som helhet.
Kontakta oss
Vid frågor kontakta HR-chef Ellen Myrén Scott på telefonnummer: 0555-41377.
Ansök redan idag då löpande urval kan ske!
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenhet. Visa mindre

Sektionschef Barr/NS Gruvön

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus. våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. BillerudKorsn... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid?
Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en
informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att sätta kunden i fokus. våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?
Sektionschef Barr/NS
Gruvöns bruk söker nu en sektionschef till Barr/NS. Sektionen ingår i avdelning Massatillverkning. Ansvarsområdet innefattar Gruvöns produktion av:
Blekt och oblekt barrsulfatmassa.
NSSC-massa
Flingtorkad avsalumassa
Ansvarsområdet innefattar även en balmassaanläggning för upplösning av externmassa till vår kartongmaskin.
Sektionen ansvarar för ca 85% av Gruvöns massaproduktion och är därför avgörande för fabrikens övergripande resultat och utveckling
Sektionen har totalt 52 medarbetare.
Om tjänsten
Våra ledord är säker och stabil produktion, hållbarhet och lagkänsla. Befattningen innebär därför att du ansvarar för sektionens utveckling vad gäller personal, ledarskap, organisation, utrustning, kvalitet, produkter, miljö och process för att nå positiva resultat inom dessa områden. Du har fem direktrapporterande medarbetare, som utgörs av tre gruppchefer, en driftingenjör och en drifttekniker.
I ansvaret ingår även sektionens samlade budget- och kostnadsansvar.
Som sektionschef ingår Du i massatillverkningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschef.
Vi söker dig som har civilingenjörsexamen eller motsvarande. Du har ett antal års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och av att arbeta i ledande befattning, gärna inom massa- och pappersindustrin. Goda kunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska är ett krav.
Du är en drivande person med ett stort intresse av att utveckla både människor och teknik. Du har förmågan att prioritera, både på kort och lång sikt, och skapa tydlighet och engagemang för din personal. Vi vill att du är en ansvarstagande och kommunikativ ledare med stort driv, är bra på att samarbeta och har förmåga att genomföra åtgärder som leder till hållbara resultat.
Du kan enkelt identifiera dig med våra värderingar; sätta kunden i fokus, våga prova nytt, driva förändring och värna om varandra.
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Andersson, avdelningschef
Masstillverkning, 0555-418 30 Visa mindre

Gruppchef till El och Instrument vid Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Gruppchef till sektion PS Fiber, område El och Instrument. Tjänsten är heltid, tillsvidare och dagtid. Som gruppchef för el och instrument kommer du att driva och säkerställa att ve... Visa mer
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Gruppchef till sektion PS Fiber, område El och Instrument. Tjänsten är heltid, tillsvidare och dagtid.
Som gruppchef för el och instrument kommer du att driva och säkerställa att verksamheten når sina mål gällande tillgänglighet, kvalité och arbetsmiljö. Du kommer att leda och utveckla din personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla krav på maskinernas tillgänglighet genom ett bra förebyggande, avhjälpande och förbättrande underhåll.
I ditt arbete som gruppchef kommer du att genomföra medarbetarsamtal, planera utbildningsinsatser, coacha dina medarbetare samt vara med i rekrytering av nya medarbetare. Arbetet präglas i hög grad av ett arbetsmiljö- och säkerhetstänk. Gruppchef el och instrument rapporterar till sektionschef PS Fiber och ingår i sektionens ledningsgrupp.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller minst 3-års gymnasial utbildning inom automation (el/instrument), alternativt att du på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Du ska ha praktisk erfarenhet av underhållsarbete inom el/instrument, med fördel från processindustrin. Det är också meriterande om har:
• Ledaregenskaper och ledarerfarenhet
• Erfarenhet av automationsunderhåll (el/instrument)
• Elbehörighet
• Förståelse för förändringsledning och drivkraften att implementera förändringar
Personliga egenskaper
Du har ett starkt intresse både av teknik och av att utveckla och leda andra människor. Som person är du strukturerad och initiativrik, du är ansvarstagande och har förmåga att skapa engagemang. En god kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal och skrift. Stor vikt kommer fästas vid dina ledaregenskaper. Vi prioriterar en säker arbetsplats så ett högt säkerhetstänk är viktigt för oss.
Vi ser fram emot din ansökan där du berättar om vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Joel Svensson, Sektionschef PS Fiber, tfn 0555-41751
Ansökningsinformation
Vi gör urval löpande så vänta inte med att skicka in dina ansökan. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Hydraulmekaniker till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Du tillhör sektionen Mek/FU som är en del av Underhållsavdelningen och som servar hela bruket. Som hydraulmekaniker kommer du att arbeta med förebyggande och direkt underhåll av produktionsu... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Du tillhör sektionen Mek/FU som är en del av Underhållsavdelningen och som servar hela bruket.
Som hydraulmekaniker kommer du att arbeta med förebyggande och direkt underhåll av produktionsutrustningen för hela bruket. Du samarbetar med personal från samtliga avdelningar inom drift och underhåll. Arbetet kräver ett systematiskt tillvägagångssätt, hög servicekänsla och initiativförmåga. Tjänsten är en tillsvidareanställning på dagtid.
Vi är ett företag som är ledande inom förnybart förpackningsmaterial och som nu är i ett expansivt skede, vill du få möjligheten att följa med på vår utvecklingsresa?
Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasial utbildning inom styr och regler, el eller mek. Vi ser gärna att du har något års yrkeserfarenhet från hydraulik i industriell miljö. Du bör ha god datakunskap samt förmåga att kommunicera, dokumentera och rapportera, såväl muntligt som skriftligt.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad, självgående, noggrann, ansvarstagande och som trivs och fungerar bra både självständigt och i grupp. Du är drivande och initiativrik och är van att ta ansvar för både tekniska och administrativa uppgifter. God kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal och skrift. Vi ställer även krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerlig vidareutbildas inom yrkesområdet.
Kontakta oss
Vid frågor kontakta Gruppchef Hydraul Gustav Bos 0555-41591
Ansökningsinformation
Känner du igen dig i beskrivningen ovan? Skicka då in din ansökan redan idag. Vi behandlar ansökningar löpande, sista ansökningsdag är dock 5 juni. Visa mindre

Gruppchef till Inspektör & Smörj Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt Förebyggande Underhåll? Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef inom Underhållssektionen Mek/FU. Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef till vår FU-sektion som vill leda vår grupp med Inspektörer ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt Förebyggande Underhåll?
Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef inom Underhållssektionen Mek/FU.
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Vi söker nu en gruppchef till vår FU-sektion som vill leda vår grupp med Inspektörer och smörjare. Gruppen består av 16 personer.
Gruppchefen leder och utvecklar sin personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ och administrativa färdigheter. Det är viktigt att du har förmågan att professionellt kunna kommunicera med olika målgrupper i varierande situationer. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla våra krav på maskinernas tillgänglighet. För detta krävs ett nära samarbete med driftledningen och övriga underhållsgrupper.
Som person brinner du för personal och gillar planeringsarbete. Du sätter både långsiktiga och kortsiktiga mål för gruppen samt individer och ser sedan till att de efterföljs. Du sätter dig in i gruppens kompetens samt bevakar och ser till att ni, som grupp, har all kunskap som krävs för att driva en bra avdelning!
Tjänsten är en tillsvidare anställning och arbetstiden är förlagd till dagtid.
Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdiga.
Du som söker har kompetens inom området och relevant erfarenhet från arbete inom processindustri, underhållsprocesser eller motsvarande verksamhet, gärna i en medelstor till stor organisation.
Du har tydliga ledaregenskaper och tidigare erfarenhet från en ledande roll är meriterande.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. Du arbetar strukturerat för att nå uppställda mål och det känns naturligt att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde.
Du är empatisk, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar med humor och glädje.
Kompetens är såklart en viktig bit i denna roll, men för att lyckas och trivas i denna roll så måste du tycka om att arbeta med personalansvar! Viktigast för rollen är att du har tydliga ledaregenskaper och trivs i en ledande roll gärna med strategiskt tänkande.
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan!
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Annica Sterner, Sektionschef Mek/FU tfn 0555-41316
Urban Sundin, tf Gruppchef tfn 0555-41613
Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande så ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökninsdag som är 15 maj 2022. Visa mindre

Hydraultekniker till Gruvöns bruk

Har du erfarenhet från hydraul- och pneumatiksystem? Vill du gå vidare i din karriär? Tveka då inte att söka som Hydraultekniker inom sektionen Mek/FU på Billerud Korsnäs Gruvön bruk. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Som hy... Visa mer
Har du erfarenhet från hydraul- och pneumatiksystem? Vill du gå vidare i din karriär?
Tveka då inte att söka som Hydraultekniker inom sektionen Mek/FU på Billerud Korsnäs Gruvön bruk.
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Som hydraultekniker arbetar du med förebyggande underhåll, avancerad felsökning och förbättrande underhållsarbete på brukets samtliga hydraul- och pneumatiksystem.
I tjänsten ingår också vissa beredningsarbeten för dagligt planerade arbeten och inför våra planerade stopp.
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Är du en drivande person, intresserad av teknisk utvecklig och problemlösning så är du rätt person för vår sektion.
Kvalifikationer
Du som söker skall ha en gymnasial utbildning och gärna inom styr/regler alt. el/instrument eller motsvarande.
Du har även kunskaper inom följande områden:
· Praktisk erfarenhet av hydraul utrustning.
· Erfarenhet av pappersbruks utrustning.
· God PC- vana
· Proportionalteknik
· Styrkort ex. kalibrering/justering av styrkort
· Erfarenhet inom automation (Styr- och Reglerteknik)
Mångårig erfarenhet från pappersindustrin och Underhåll är meriterande
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du har en bakgrund som gett dig en bred teknisk kunskap, är drivande, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta.
Du är serviceinriktad och initiativrik och är van att ta ansvar för både tekniska och administrativa uppgifter.
God kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal samt skrift Vidare ser vi gärna en person som har ett stort intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet då teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner, Sektionschef Mek/FU 0555–41316
Gustav Bos, Gruppchef Hydraul 0555–41507
Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande så ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökninsdag som är 15 maj 2022. Visa mindre

Smörjare till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka som Smörjare inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk Till underhållsavdelningen söker vi nu en smörjare med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka som Smörjare inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk
Till underhållsavdelningen söker vi nu en smörjare med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Är du en drivande person, intresserad av teknisk utvecklig och problemlösning så är du rätt person för vår sektion.
Som Smörjare får du ansvar för ett eget område, men du kommer även att hjälpa till på andra avsnitt. Arbetsuppgifterna består av alla förekommande smörjarbeten på fabriksutrustningen, därutöver är du även en resurs vid ombyggnationer samt ansvarar för ändringar/uppdateringar av dokumentation rörande ditt ansvarsområde.
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.
Våra Smörjare tillhör sektionen FU, som består av teknisk administration samt inspektörer & Smörjare. Tjänsten är heltid, dagtid och visstid till och med 31 december 2022.


Kvalifikationer
Vi söker dig med 3-årigt gymnasium, gärna med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet. Du ska ha ett tekniskt intresse, stort ansvarstagande och hög servicekänsla. Har du erfarenhet in om smörjning och god kunskap om centralsmörjningssystem samt kompetens inom hydraulik är det meriterande. Då vi använder oss av datoriserade system som verktyg i vårt dagliga arbete är goda datakunskaper ett krav.


Personliga egenskaper
Vi söker dig som har högt säkerhetstänk och är serviceinriktad, självgående, noggrann, ansvarstagande och som trivs och fungerar bra både självständigt och i grupp. Du är drivande och initiativrik och är van att ta ansvar för både tekniska och administrativa uppgifter. God kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal och skrift. Vi ställer även krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerlig vidareutbildas inom yrkesområdet..


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Urban Sundin, Tf Gruppchef Smörjare & Inspektörer, tfn 0555–416 13
Annica Sterner, Sektionschef FU, tfn 0555–413 16
Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande så ansök redan idag. Visa mindre

Gruppchef Barr/NS

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?
Vi söker nu en ny gruppchef till sektionen Barr/NS på Gruvöns bruk. Är du en person med stort intresse av att utveckla människor och för processteknik är detta tjänsten för dig!
Avdelning Massatillverkning består av 4 sektioner med totalt cirka 190 medarbetare där Barr/NS är en av sektionerna. Barr/NS ansvarar för att producera barrsulfatmassa till PM4, KM7 och neutralsulfitmassa till flutingbruket. Skiftlagen består av nio medarbetare. Den daggående driftsorganisationen består av sektionschef, driftingenjör, tre gruppchefer, drifttekniker och en kemikalielossare.
Som gruppchef är du personalansvarig för ca 15 skiftgående operatörer och svarar för den dagliga driften inom aktuellt processavsnitt. Där ingår det att driva och säkerställa att verksamheten når sina mål gällande kapacitet, kvalitet, miljökrav samt att en god arbetsmiljö och säkerhet upprätthålls. Planering av underhållsinsatser utförs tillsammans med övriga inom sektionen. Som gruppchef har du ansvar över att utveckla dina medarbetare för att säkerställa rätt kompetens inom skiftlagen. I arbetet ingår att genomföra medarbetarsamtal, planera utbildningsinsatser, delta i rehabiliteringsprocessen samt rekrytering av nya medarbetare för operatörsbefattningarna. Arbetet präglas av en hög grad av säkerhetstänkande.
Gruppchef rapporterar till sektionschef Barr/NS och ingår i sektionens ledningsgrupp.
Gruppcheferna inom sektionen ersätter varandra vid behov Visa mindre

Yrkestrainee operatör Gruvöns bruk

Vi på BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. För att fortsätta utmana det konventionella behöver vi ha rätt medarbetare med erfarenhet, kompetens och motivation att driva utvecklingen framåt. Som en del i vår långsiktiga kompetensförsörjning söker vi nu nya medarbetare till vårt Yrkestraineeprogram. En unik möjlighet där du både får inblick i din framtida yrkesroll samtidigt som du får en helhetsförståelse som kommer a... Visa mer
Vi på BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. För att fortsätta utmana det konventionella behöver vi ha rätt medarbetare med erfarenhet, kompetens och motivation att driva utvecklingen framåt. Som en del i vår långsiktiga kompetensförsörjning söker vi nu nya medarbetare till vårt Yrkestraineeprogram. En unik möjlighet där du både får inblick i din framtida yrkesroll samtidigt som du får en helhetsförståelse som kommer att vara till stor nytta i din framtida karriär på BillerudKorsnäs.

Är du vår nästa operatör?
Vi söker dig som vill ta chansen att gå ett Yrkestraineeprogram för att kunna arbeta som operatör på BillerudKorsnäs i Grums med start september 2022.
BillerudKorsnäs Yrkestraineeprogram ger dig som deltagare en introduktion till vår verksamhet under drygt sex månader. Du blir insatt i produktionsprocess och underhållsarbete som krävs för att skapa förstklassiga och förnybara material. Programmet syftar också till att stimulera den personliga utvecklingen genom kunskap om den egna befattningen.

Programmets struktur:
· Utbildning: Du kommer att delta på teoridagar både digitalt och fysiskt tillsammans med vår utbildningsleverantör och alla andra traineer.
· Praktik: I samband med teoridagarna kommer du att praktisera ute i verksamheten för att få ökad förståelse av processen.
· Hemvist: Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor på avdelningen mellan utbildningsblocken.

Årets hemvistavdelningar:
Vi söker totalt fem operatörer till Massaavdelningen och Pappersavdelningen och det är på någon av dessa avdelningar du som trainee får din hemvist. Massaavdelningen är första delen av processen där stockarna huggs till flis som sedan kokas till massa. Avdelningen arbetar också med att effektivt och säkert utifrån gällande myndighetskrav producera vatten, energi och kemikalier till fabrikens olika tillverkningsprocesser samt svara för rening av fabrikens avloppsvatten.
Papperstillverkningen består av två pappersmaskiner som producerar papperskvalitéer som blir till hållbara förpackningslösningar hos kund. Arbetet består bland annat av övervakning via skärmbaserat styrsystem, rondering och hantering av akuta driftstörningar i produktionslokalerna.
Yrkestraineeprogrammet är dagtid men efter programmets slut arbetar du kontinuerligt 3-skift som operatör.
Kvalifikationer
· Du har godkända gymnasiebetyg eller motsvarande.
· Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
· B-körkort.
· Du måste ha fyllt 18 år.
Personliga egenskaper
För att trivas som yrkestrainee behöver du vara driven och ha ett nyfiket förhållningssätt till nya kunskaper. Du är en person som vill bygga relationer och nätverk över hela bruket. Upplägget i programmet bygger på att du trivs med ett arbetssätt där du får ta ansvar för eget arbete och personlig utveckling.
Vi söker traineer som är kommunikativa och som samarbetar med kollegor för att lösa problem som dyker upp i processen. Du som individ är självgående och mån om att alltid göra ditt bästa.
Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. Du kanske är mitt i livet och vill byta karriär, nu har du chansen!
Kontakt
Vill du veta mer om yrkestraineeprogrammet kontakta Emma Lindgren, HR, telefon: 0555-41177 eller mail [email protected]
Sista dag för ansökan
2022-04-18
Ansökningsinformation
I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är intresserad av att bli vår nästa kollega! Har du önskemål om att bli placerad som trainee på någon av de två avdelningarna motiverar du det i din ansökan.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför särskilt kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet.
Provanställning med målet att bli tillsvidareanställd. Visa mindre

Gruppchef till Underhåll Skift

Vill du vara med och utveckla vårt skiftunderhåll? Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef till vårt Underhållsskift inom Underhållssektionen Mek/FU. Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef som vill leda och utveckla vår skiftgående... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt skiftunderhåll?
Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef till vårt Underhållsskift inom Underhållssektionen Mek/FU.
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef som vill leda och utveckla vår skiftgående UH grupp som består av 20 personer fördelat på 5 skiftlag. Gruppchefens arbetstid är dagtid.
Gruppchefen leder och utvecklar sin personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ och administrativa färdigheter. Det är viktigt att du har förmågan att professionellt kunna kommunicera med olika målgrupper i varierande situationer. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla våra krav på maskinernas tillgänglighet. För detta krävs ett nära samarbete med produktionsingenjörer, driftledning och övriga underhållsgrupper.
Som person brinner du för personal och gillar planeringsarbete. Du sätter både långsiktiga och kortsiktiga mål för gruppen samt individer och ser sedan till att de efterföljs. Du sätter dig in i gruppens kompetens samt bevakar och ser till att ni, som grupp, har all kunskap som krävs för att driva en bra avdelning!
Tjänsten är en tillsvidare anställning och arbetstiden är förlagd till dagtid.
Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdiga.
Du som söker har kompetens inom mekanik, el eller instrument samt relevant erfarenhet från arbete inom processindustri, underhållsprocesser eller motsvarande verksamhet, gärna i en medelstor till stor organisation. Du har tydliga ledaregenskaper och tidigare erfarenhet från en ledande roll är meriterande.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. Du arbetar strukturerat för att nå uppställda mål och det känns naturligt att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde.
Du är empatisk, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar med humor och glädje.
För att lyckas och trivas i denna roll så måste du tycka om att arbeta med personalansvar! Viktigast för rollen är att du har tydliga ledaregenskaper och trivs i en ledande roll.
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan!
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Annica Sterner, Sektionschef Mek/ FU, tfn 0555-41316
Gustav Bos, Tf gruppchef skift, tfn 0555-41591
Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande så ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökninsdag som är 15 maj 2022. Visa mindre

Skiftelektriker till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Den skiftgående underhållsgruppen ansvarar i första hand för det akuta avhjälpande underhållet under dygnet. Till denna gruppering söker vi nu en skiftgående elektriker. Varje skiftlag består... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Den skiftgående underhållsgruppen ansvarar i första hand för det akuta avhjälpande underhållet under dygnet. Till denna gruppering söker vi nu en skiftgående elektriker.
Varje skiftlag består av två mekaniker, en elektriker samt en instrumenttekniker.
Arbetsuppgifterna som skiftgående elektriker består av felsökning och åtgärder på Gruvöns elektriska utrustning. Som anställd i skiftgående underhållsgruppen ingår du också i den interna brandkårsstyrkan.
Kvalifikationer
Vi söker dig med godkänd gymnasieutbildning och med erfarenhet som elektriker och felsökning med hjälp av PLC och DCS och viss vana av frekvensomriktare. Du skall ha god kännedom om Gruvöns processer, avdelningar samt ha ett högt säkerhetstänk.
Personliga egenskaper
Som person är du ödmjuk, har lätt för att samarbeta med andra och är ansvarstagande. Du har även god förmåga att analysera och tänka logiskt. Men framför allt drivs du av ett intresse och en nyfikenhet av att lära dig hur saker hänger ihop och av att bidra med dina kunskaper och kompetenser för att vi tillsammans ska nå våra uppsatta mål.
Ny teknik ser du som en utmaning och det är självklart för dig att följa utvecklingen och vidareutbilda dig inom området.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Gustav Bos, Tf Gruppchef Skift, tfn 0555-415 91
Annica Sterner, Sektionschef, tfn 0555-41316 Visa mindre

Automationselektriker till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Automations Elektriker till avdelning PS KM7 ELI. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Du kommer att ingå i en grupp med 15 medarbetare bestående a... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Automations Elektriker till avdelning PS KM7 ELI. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Du kommer att ingå i en grupp med 15 medarbetare bestående av instrumentare och elektriker vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande samt förbättrande underhållsarbeten på Gruvöns papper/kartong tillverkning. Vi erbjuder dig ett arbete i stimulerande och utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter.
Som automations elektriker arbetar du både med förebyggande, avhjälpande och förbättrande insatser. Du utför felsökningar, kontroller och reparationer av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt utför fortlöpande tillsyn inom området.
I tjänsten ingår också, när tillräcklig erfarenhet uppnåtts, att man vid behov förstärker/täcker upp i vår centrala skift-UH styrka samt även vid behov beredskap.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
Underhåll av fältbaserad automationsutrustning av olika typ/fabrikat.
Förebyggande rondering samt daglig kontakt med operatörer på aktuellt
ansvarsområde.
Fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system.
Medverka i förbättrings- och projektarbeten.Kvalifikationer
Vi söker dig med minst 3 års gymnasial utbildning inom el/automation, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet. Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är också meriterande (styrning, felsökning mm).


Personliga egenskaper
Eftersom arbetet ställer höga krav på att vara serviceinriktad, ansvarstagande och ha god problemlösningsförmåga för att nå bra resultat värdesätter vi dessa egenskaper högt i urvalsprocessen. Teknikinnehållet är högt och utvecklingen inom området går fort så vi ställer krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet. Det är viktigt att hitta medarbetare med rätt kompetens och personliga egenskaper för tjänsten.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Glenn Nätt, Gruppchef PS KM7 ELI, tfn 0555-417 43
David Djuvfeldt, Sektionschef PS KM7, tfn 0555-412 90 Visa mindre

Underhållsingenjör FU till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen MEK/FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk. Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på pro... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen MEK/FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk.
Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Vi söker nu en drivande och analytisk underhållsingenjör som trivs med ett högt tempo.


Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
• Leda arbetsgrupper som reviderar förebyggande åtgärder på fabrikens utrustning.
• Driva och delta i förbättringsprojekt kring Förebyggande Underhåll
• Dokumentera och följa upp rondåtgärder i vårt underhållssystem IFS
• Delta i utvecklingsarbete kring tekniskt stöd för utförare av rondåtgärder
• Ansvara för vår mobila lösning för att skapa arbetsorder samt avrapportera ronder ute i fabriken.
• Ansvara för uppföljning av vårt FU-program samt auditering


Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.


Kvalifikationer
• Högskole- eller civilingenjör
• Mycket god PC-vana med tyngden främst inom Excel
• Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
• Meriterande med erfarenhet inom processindustri eller motsvarande
Vana av att arbeta i datoriserade underhållssystem samt kunskap om industrins produktions- och underhållsprocesser är meriterande


Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du bör också ha ett pedagogiskt sinnelag med god social förmåga. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Att du är ordningsam, strukturerad och har lätt för att summera och rapportera muntlig som skriftlig, ser vi som en självklarhet. Vi ser gärna kvinnliga sökande.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner Sektionschef MEK/FU 0555–41316 Visa mindre

Systemingenjör med QCS-inriktning till Gruvöns bruk

Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid. Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckli... Visa mer
Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem.
Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid.
Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckling av våra styrsystem. Vi behöver nu förstärkning i gruppen inom QCS-system.
Vi är i ett spännande skede där vi bygger för framtiden. I arbetet utför du driftsättning, intrimning och programmering i samband med mindre ombyggnationer och projekt. I större projekt kommer du att delta både som resurs och som kravställare. Arbetsuppgifterna varierar från daglig tillsyn av utrustning till komplex felsökning som kvalitetsproblem i maskinerna, teknikutveckling och utredningar. När du har lärt känna vår verksamhet kommer du även att ingå i beredskapsstyrkan för styrsystem på Gruvöns bruk.
Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. KY/YH-utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande kompetens förvärvat genom mångårig erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att medarbetare har rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i team och självständigt. Du ska ha hög servicekänsla och ska självständigt kunna driva aktiviteter framåt.
Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.
Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Zacharias Pavlov, Chef ELIA Automation, tfn 0555-411 43 Visa mindre

Dokumentationsledare/koordinator till Gruvöns bruk

Är du en person med ledaregenskaper som vill vara med och utveckla samarbetet mellan Projektavdelningen och Underhåll? Tveka då inte att söka tjänsten som dokumentationsledare inom Underhållssektionen MEK/FU. Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Dokumentations... Visa mer
Är du en person med ledaregenskaper som vill vara med och utveckla samarbetet mellan Projektavdelningen och Underhåll?
Tveka då inte att söka tjänsten som dokumentationsledare inom Underhållssektionen MEK/FU.
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Dokumentationsledaren samarbetar med Underhåll, Drift och Projekt i frågor gällande kravställning på anläggningsdokumentation, reservdelar och FU-planer i projekt. Du är med i projektuppstartsmöten, upphandlingar och medverkar vid projektöverlämningar för att kvalitetssäkra dokumentation, reservdelar samt FU-program. Du utbildar och redovisar status på projekt till UH-ledning varje månad.
Tjänsten är en tillsvidare anställning och arbetstiden är förlagd till dagtid.
Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdiga.
Du som söker har kompetens inom dokumentationshantering och dokumentationskrav. Du har med fördel erfarenhet för arbete inom processindustri, underhållsprocesser eller motsvarande verksamhet, gärna i en medelstor till stor organisation.
Meriterande om du har erfarenhet från en ledande roll.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. Du arbetar strukturerat för att nå uppställda mål och det känns naturligt att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde.
Du är empatisk, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar med humor och glädje.
För att lyckas och trivas i denna roll så måste du tycka om att arbeta med personer i olika roller och du har tydliga ledaregenskaper.
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan!
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Annica Sterner, Sektionschef MEK/ FU tfn 0555-41316 Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

Arbetsmiljöingenjör – senior ingenjör sökes med inriktning riskhantering, arbetsmiljö och kemikalier Som arbetsmiljöingenjör hos oss på BillerudKorsnäs Gruvön får du chansen att tillsammans med oss fortsätta arbetet mot en säker arbetsplats. Du kommer att ha möjligheten att göra skillnad, jobba tillsammans med såväl medarbetare som chefer och utvecklas tillsammans med oss. Vi utökar nu vårt team och söker dig som är senior som Arbetsmiljöingenjör för att k... Visa mer
Arbetsmiljöingenjör – senior ingenjör sökes med inriktning riskhantering, arbetsmiljö och kemikalier
Som arbetsmiljöingenjör hos oss på BillerudKorsnäs Gruvön får du chansen att tillsammans med oss fortsätta arbetet mot en säker arbetsplats. Du kommer att ha möjligheten att göra skillnad, jobba tillsammans med såväl medarbetare som chefer och utvecklas tillsammans med oss. Vi utökar nu vårt team och söker dig som är senior som Arbetsmiljöingenjör för att kunna ta ytterligare kliv framåt i vårt säkerhetsarbetet.
Våra resurser inom arbetsmiljö arbetar som expertstöd till organisationens chefer i det systematiska arbetsmiljöarbetet och stöttar i gällande arbetsmiljölagstiftning. Du är delaktig i det dagliga arbetet runt arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor och du kommer att ha en roll som sakkunnig inom arbetsmiljöområdet.
Vid behov initierar, deltar och genomför du riskbedömningar och utbildningar inom arbetsmiljöområdet. Du kommer tillsammans med berörda parter att stödja utredningar av olycksfall och tillbud. Vidare genomför du många arbetsuppgifter i projektform samt leder och deltar i förbättringsteam för att bidra till en säker arbetsplats. Du tillhör avdelningen Skydd och Säkerhet där du tillsammans med de andra arbetsmiljöingenjörerna bildar ett starkt och sammansvetsat lag.
Kvalifikationer
Du har en arbetsmiljöingenjörsutbildning eller en gedigen erfarenhet som bedöms likvärdig och goda kunskaper i svenska och engelska. Du har erfarenhet av att göra skriftlig dokumentation och rapportskrivning.
Har du haft likande arbetsuppgifter inom processindustri och även erfarenhet av riskhantering av kemikalier ser vi detta som en fin merit. Det är även meriterande att vara sakkunnig inom områdena arbetsmiljöjuridik samt förändringsledning. Du kommer ha en viktig roll i vår fortsatta förändringsresa av vår säkerhetskultur. Erfarenhet av myndighetsarbete ser vi som meriterande.
Personliga egenskaper
Vi tror att du som söker stimuleras av mötet med människor med ett starkt intresse för en trygg och säker arbetsplats samt har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kommunicera detta utifrån ett arbetsmiljö- och företagsperspektiv.
För att du ska lyckas i din roll behöver vi dina pedagogiska förmågor och att du kan initiera, planera, prioritera samt verkställa åtgärder. Du är en lyhörd lagspelare som förmår skapa engagemang förmedlar vidare idéer om hur verksamheten kan förbättras. Du ser helheten och driver på samt följer upp förändrings och utvecklingsinsatser.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotta Sundgren, Avdelningschef Skydd och Säkerhet, på telefon 0555-41447 eller via e-post [email protected] Visa mindre

Systemingenjör till Gruvön

Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid. Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckli... Visa mer
Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem.
Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid.
Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckling av våra styrsystem. Vi behöver nu förstärkning i gruppen med en erfarenhet inom PLC som kan Siemens TIA-portal.
Vi är i ett spännande skede där vi bygger för framtiden. I arbetet utför du driftsättning, intrimning och programmering i samband med mindre ombyggnationer och projekt. I större projekt kommer du att delta både som resurs och som kravställare. Arbetsuppgifterna varierar från daglig tillsyn av utrustning till komplex felsökning som kvalitetsproblem i maskinerna, teknikutveckling och utredningar. När du har lärt känna vår verksamhet kommer du även att ingå i beredskapsstyrkan för styrsystem på Gruvöns bruk.
Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. KY/YH-utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande kompetens förvärvat genom mångårig erfarenhet.
Då du ska arbeta inom PLC Siemens TIA-portal ser vi gärna att du har erfarenhet av detta.
Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att medarbetare har rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i team och självständigt. Du ska ha hög servicekänsla och ska självständigt kunna driva aktiviteter framåt.
Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.
Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Martin Sandin, Sektionschef ELIA, 0555-412 04 Visa mindre

Gruppchef till Underhåll Skift

Vill du vara med och utveckla vårt skiftunderhåll? Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef till vårt Underhållsskift inom Underhållssektionen MEK/FU. Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef som vill leda och utveckla vår skiftgående... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt skiftunderhåll?
Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef till vårt Underhållsskift inom Underhållssektionen MEK/FU.
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef som vill leda och utveckla vår skiftgående UH grupp som består av 20 personer fördelat på 5 skiftlag.
Gruppchefen leder och utvecklar sin personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ och administrativa färdigheter. Det är viktigt att du har förmågan att professionellt kunna kommunicera med olika målgrupper i varierande situationer. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla våra krav på maskinernas tillgänglighet. För detta krävs ett nära samarbete med produktionsingenjörer, driftledning och övriga underhållsgrupper.
Som person brinner du för personal och gillar planeringsarbete. Du sätter både långsiktiga och kortsiktiga mål för gruppen samt individer och ser sedan till att de efterföljs. Du sätter dig in i gruppens kompetens samt bevakar och ser till att ni, som grupp, har all kunskap som krävs för att driva en bra avdelning!
Tjänsten är en tillsvidare anställning och arbetstiden är förlagd till dagtid.
Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdiga.
Du som söker har kompetens inom mekanik, el eller instrument samt relevant erfarenhet från arbete inom processindustri , underhållsprocesser eller motsvarande verksamhet, gärna i en medelstor till stor organisation.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. Du arbetar strukturerat för att nå uppställda mål och det känns naturligt att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde.
Du är empatisk, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar med humor och glädje.
För att lyckas och trivas i denna roll så måste du tycka om att arbeta med personalansvar! Viktigast för rollen är att du har tydliga ledaregenskaper och trivs i en ledande roll.
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan!
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Annica Sterner, Sektionschef MEK/FU tfn 0555-41316 Visa mindre

Koordinator till Underhållsavdelningen

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid? Är du bra på att leda förbättringsarbete samt brinner för att utmana dig själv och andra? Då har ... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?
Är du bra på att leda förbättringsarbete samt brinner för att utmana dig själv och andra? Då har vi en spännande och utmanande roll för dig!
Vi söker dig som drivs av att utveckla både människan och gruppen samt processer och arbetssätt. Du har ett högt säkerhetstänk, öga för förbättringar samt förstår vikten av en god kommunikation för att tillsammans nå resultat. Du får leda arbetet med att säkerställa och utveckla säkra och stabila arbetsrutiner på Underhållsavdelningen som består av 210 medarbetare.
Vi erbjuder:
• En plats i en organisation med goda värderingar, stort arbetsmiljöfokus och miljömedvetenhet.
• Utvecklingsmöjligheter i en spännande och utmanade arbetsmiljö.
• Ett stimulerande arbete med högt ansvarstagande och stora möjligheter till egen påverkan.
• Du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp och rapportera till avdelningschefen.

Som koordinator ansvarar du för:
• Leda och driva olika typer av förbättrings-/projektarbeten. Målet är en produktion på ett säkert, hållbart och kostnadseffektivt sätt som lever upp till våra förväntningar genom att systematiskt eliminera förluster, med våra medarbetare som trygga problemlösare.
• Representera underhållsavdelningen i övergripande projekt och styrgrupper.
• Ta fram underlag till ledningsgruppens avdelningsmöte.
• Tillsammans med underhållschefen skapar du en långsiktig plan för avdelningens väg framåt, det kan till exempel handla om kompetensutveckling, nya arbetssätt, eller lagefterlevnad.
• Stötta avdelningen i att nå sina mål, åtgärda brister och driva förbättringsarbeten för att skapa en effektivare och säkrare underhållsorganisation.
• Du kommer att ha ett stort nätverk med sektions-/gruppchefer samt representanter från andra avdelningar.
• Följa upp verksamheten med omfattande vecko- och månadsrapporter med hjälp av statistik och interna auditeringar.
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet av att driva förbättrings- och förändringsprojekt. Då tjänsten innebär en del rapportering och uppföljning är sådan erfarenhet värdefull. Du har också en teknisk bakgrund.
Det är meriterande med en Teknisk universitetsexamen eller relevant yrkeserfarenhet inom området pappers- eller verkstadsindustrin.
Vi ser också att du har goda administrativa kunskaper. Excel-kunskaper är ett krav.
Personliga egenskaper
Det är viktigt för oss att hitta en medarbetare med rätt personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är du en målinriktad person med förmågan att genomföra de beslut som krävs för att nå bästa resultat. Vi söker dig som alltid sätter säkerheten först, är en genuin representant för våra värderingar och en god relationsskapare. Du har ett strategiskt tankesätt samt god analytisk förmåga och jobbar aktivt med att utmana och utveckla arbetssätt. Vidare har du förmågan att vara lyhörd och möta dina kollegor respektfullt, prestigelöst och kommunikativt.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Thomas M Nilsson, Avdelningschef, tfn 0555-41268 Visa mindre

Instrumenttekniker till Gruvöns bruk

Som instrumenttekniker arbetar du i huvudsak inne på vår centralverkstad för Gruvöns bruk med felsökning, reparationer och kalibrering av tryck, temperatur, flöde och reglerventiler inom automationsgränssnittet. Du kommer även att arbeta ute i våra produktionslokaler. Arbetet innebär att hålla en hög tillgänglighet på instrumentutrustningarna på vårt reservdelslager och ute i processanläggningen. Instrumenttekniker har en stimulerande blandning av tekniskt... Visa mer
Som instrumenttekniker arbetar du i huvudsak inne på vår centralverkstad för Gruvöns bruk med felsökning, reparationer och kalibrering av tryck, temperatur, flöde och reglerventiler inom automationsgränssnittet. Du kommer även att arbeta ute i våra produktionslokaler.
Arbetet innebär att hålla en hög tillgänglighet på instrumentutrustningarna på vårt reservdelslager och ute i processanläggningen. Instrumenttekniker har en stimulerande blandning av tekniskt och operativt arbete i vår industrimiljö där du också har leverantörskontakt. Vår arbetsmiljö är viktig och vi drivs därför av högt säkerhetstänk, trivsel och dialog.
Gruppen består av 5 medarbetare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Kvalifikationer
Vi söker dig med minst 3 års gymnasial utbildning inom el/automation, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Erfarenhet av underhållsystemet IFS och instrumentsystemet AMS-Device Manager är meriterande.
Personliga egenskaper
Drivs du av att vara serviceinriktad, ansvarstagande och tycker att samarbete är ett bra sätt att nå bra resultat, värdesätter vi dessa egenskaper högt i urvalsprocessen. Teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort så vi ställer krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet. Det är viktigt att hitta medarbetare med rätt kompetens och personliga egenskaper för tjänsten.
Vi värdesätter att du är social, positiv och har en god samarbetsförmåga samt att du känner igen dig i våra värdeord på BillerudKorsnäs; tänka nytt, känna ansvar, samarbeta och skapa värde.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Lars-Henrik Lövgren, Group Manager. Tfn 0555-41607 Visa mindre

Gruppchef ELIA Automation Gruvön

På BillerudKorsnäs Gruvöns bruk arbetar grupperingen ELIA med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en gruppchef. Du kommer att leda en grupp på 11 system- och automationsingenjörer som dagligen arbetar med underhåll, optimering och trimning av vår produktion i såväl hård- som mjukvara. Di... Visa mer
På BillerudKorsnäs Gruvöns bruk arbetar grupperingen ELIA med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en gruppchef.
Du kommer att leda en grupp på 11 system- och automationsingenjörer som dagligen arbetar med underhåll, optimering och trimning av vår produktion i såväl hård- som mjukvara. Dina arbetsuppgifter blir i första hand att driva och samordna utvecklingen av alla våra driv-, kvalitets- och processtyrsystem. Du kommer att svara för uppföljningen av den egna avdelningens kostnader gentemot fastställd budget. Du skall vidare leda verksamheten så att satta mål uppfylls samt att aktivt arbeta med att uppnå bättre tillgänglighet på vår anläggning både genom optimering och ombyggnader. Vi arbetar ständigt med att förbättra och utveckla vår anläggning.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör/högskoleingenjör eller har motsvarande erfarenhet inom teknikområdet. Processteknisk erfarenhet är meriterande. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i projektform och självständigt. Du är en problemlösare som är analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör med lätt för att samarbeta. Personlig lämplighet är viktigt för oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Martin Sandin, Sektionschef ELIA, 0555-412 04
Ansökningsinformation
Urval och intervjuer kommer att göras löpande. Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Verkstadsmekaniker Gruvöns bruk

Har du erfarenhet som mekaniker? Tveka då inte att söka som Verkstadsmekaniker inom sektionen Mek/FU på Billerud Korsnäs Gruvön bruk. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Som Verkstadsmekaniker ingår du i en grupp på 8st medarb... Visa mer
Har du erfarenhet som mekaniker?
Tveka då inte att söka som Verkstadsmekaniker inom sektionen Mek/FU på Billerud Korsnäs Gruvön bruk.
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Som Verkstadsmekaniker ingår du i en grupp på 8st medarbetare som delar ett genuint intresse för mekanik. Vi arbetar med stort engagemang och finner glädje i att reparera brukets mekaniska produktionsutrustning, exempelvis pumpar, växellådor och omrörare.
Vår målsättning är att arbeten ska vara väl beredda och planerade, för att kunna arbeta säkert, kostnadseffektivt samt erhålla hög kvalité.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.
Kvalifikationer
Du som söker skall ha en gymnasial utbildning och gärna inom industriprogram eller verkstadsteknik.
Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av mekaniskt reparations- och underhållsarbete, med fördel från processindustri.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i svarv och fräs.
Personliga egenskaper
Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du har en bakgrund som gett dig en bred teknisk kunskap, är drivande, noggrann, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Du är serviceinriktad och initiativrik.
Vidare ser vi gärna en person som har ett stort intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Olsson, Gruppchef Centralmek, 0555-413 37
Annica Sterner Sektionschef Mek/FU, 0555–413 16
Ansökningsinformation
Välkommen med din ansökan. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.
Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande så ansök redan idag, dock senast 20 december 2021. Visa mindre

Brandman Gruvöns Bruk

Ansök    Nov 15    Billerudkorsnäs Sweden AB    Brandman
Avdelningen Skydd och Säkerhet på Gruvön söker nu dig! En engagerad person med stor kunskap om brandskydd- och säkerhetsfrågor. Skydd och Säkerhet består idag av avdelningschef, arbetsplatsens huvudskyddsombud, arbetsmiljöingenjörer, samordnande brandtekniker, brandmän samt hamn- och bevakningsansvarig. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse och lön enligt kollektivavtal. Du tillhör avdelningen Skydd och Säkerhet där du till... Visa mer
Avdelningen Skydd och Säkerhet på Gruvön söker nu dig!
En engagerad person med stor kunskap om brandskydd- och säkerhetsfrågor.
Skydd och Säkerhet består idag av avdelningschef, arbetsplatsens huvudskyddsombud, arbetsmiljöingenjörer, samordnande brandtekniker, brandmän samt hamn- och bevakningsansvarig.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse och lön enligt kollektivavtal.
Du tillhör avdelningen Skydd och Säkerhet där du tillsammans med dina kollegor på brandstationen bildar ett starkt och sammansvetsat lag.
Du kommer att utbilda och träna industribrandstyrkan samt ingår i larmorganisationen dagtid i händelse av brand-, kem-, olycksfall- och sjukdomsfall. Som brandman är du med och planerar, genomför och upprätthåller det systematiska brandskyddsarbetet på Gruvöns bruk. Det innebär skötsel, underhåll och tillsyn av sprinklersystem, brandlarm och brandvattennät med pumpar. Andra delar som ingår i tjänsten är till exempel skötsel av personburna gasvarnare och gasmätare samt underhåll av fordon och utrustning på brandstationen.
Du kommer kunna vara deltagare i projekt på brandskyddsområdet samt genomföra brandskyddsutbildningar. I arbetet ingår också att kunna utfärda tillstånd för heta arbeten, gasmätningar samt ge arbetstillstånd för arbeten i ATEX-områden.
Vi ser gärna att du har en gymnasieutbildning med inriktning brand eller motsvarande samt körkort B. Erfarenhet av sprinkleranläggningar, planering samt genomförande av systematiskt brandskyddsarbete, nödlägesövningar samt arbete som brandman är mycket meriterande.
Kunskap och erfarenhet av att utfärda tillstånd inom områden som heta arbeten, arbeten i ATEX-områden, föreståndare brandfarlig vara samt utföra gasmätningar är önskvärt.
Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.
Som person har du lätt för att samarbeta med andra och tar stort ansvar för att arbetsuppgifterna blir utförda.
Vidare tror vi att du har ett starkt intresse för en trygg och säker arbetsplats och är en lyhörd lagspelare som förmår skapa engagemang och sprida arbetsglädje. Visa mindre

Hydraultekniker till Gruvöns bruk

Har du erfarenhet från hydraul- och pneumatiksystem? Tveka då inte att söka som Hydraultekniker inom sektionen Mek på Billerud Korsnäs Gruvöns bruk. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Som hydraultekniker arbetar du med för... Visa mer
Har du erfarenhet från hydraul- och pneumatiksystem?
Tveka då inte att söka som Hydraultekniker inom sektionen Mek på Billerud Korsnäs Gruvöns bruk.
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Som hydraultekniker arbetar du med förebyggande underhåll, felsökning och förbättrande underhållsarbete på brukets samtliga hydraul- och pneumatiksystem.
I tjänsten ingår också beredningsarbeten för dagligt planerade arbeten och inför våra planerade stopp.
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.


Kvalifikationer
Du som söker skall ha en gymnasial utbildning och gärna inom styr/regler alt. el/instrument eller motsvarande.
Du har även kunskaper inom följande områden:
· Praktisk erfarenhet av hydraul utrustning.
· Erfarenhet av pappersbruks utrustning.
· God PC- vana
· Proportionalteknik
· Styrkort ex. kalibrering/justering av styrkort
· Erfarenhet inom automation (Styr- och Reglerteknik)
Personliga egenskaper
Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du har en bakgrund som gett dig en bred teknisk kunskap, är drivande, noggrann, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Du är serviceinriktad och initiativrik och är van att ta ansvar för både tekniska och administrativa uppgifter.
God kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal samt skrift Vidare ser vi gärna en person som har ett stort intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet då teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner, Tf. Sektionschef Mek, 0555-41316 Visa mindre

Underhållscontroller till Gruvöns bruk

Ansök    Okt 4    Billerudkorsnäs Sweden AB    Controller
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?
Är du bra på att leda förbättringsarbete samt brinner för att utmana dig själv och andra? Då har vi en spännande och utmanande roll för dig!
Vi söker dig som drivs av att utveckla både människan och gruppen samt processer och arbetssätt. Du har ett högt säkerhetstänk, öga för förbättringar samt förstår vikten av en god kommunikation för att tillsammans nå resultat. Du får leda arbetet med att säkerställa och utveckla säkra och stabila arbetsrutiner på Underhållsavdelningen.
Vi erbjuder:
• En plats i en organisation med goda värderingar, stort arbetsmiljöfokus och miljömedvetenhet.
• Utvecklingsmöjligheter i en spännande och utmanade arbetsmiljö.
• Ett stimulerande arbete med högt ansvarstagande och stora möjligheter till egen påverkan.
• Du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp och rapportera till avdelningschefen.

Som Underhållscontroller ansvarar du för:
· Stödja organisationen med att följa upp och förbättra arbetsrutiner. Detta genom exempelvis KPI-uppföljning, auditeringar samt att åtgärda brister/förbättringsförslag tillsammans med organisationen.
· Leda olika typer av förbättrings-/projektarbeten.
· Ansvarar för diverse arbetsrutiner inkl. tillhörande administration.
Det arbetar totalt 210 medarbetare på Underhållsavdelningen.

Målet är en produktion på ett säkert, hållbart och kostnadseffektivt sätt som lever upp till brukets förväntningar genom att systematiskt eliminera förluster, med våra medarbetare som trygga problemlösare.
Kvalifikationer
Du har en Teknisk universitetsexamen eller relevant yrkeserfarenhet inom området. Goda administrativa egenskaper inkl. excel-kunskaper är ett krav.
Erfarenhet från förändringsledning samt ständiga förbättringar är meriterande liksom erfarenhet av pappers- eller verkstadsindustrin.
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är du en handlingskraftig person med förmågan att genomföra de beslut som krävs för att nå bästa resultat. Vi söker dig som alltid sätter säkerheten först, är en genuin representant för våra värderingar och har ett stort intresse av att leda och utveckla människor. Du har ett strategiskt tankesätt samt god analytisk förmåga och jobbar aktivt med att utmana och utveckla arbetssätt och har förmågan att vara lyhörd och möta dina kollegor respektfullt, prestigelöst och kommunikativt.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Thomas M Nilsson, Avdelningschef, tfn 0555-41268 Visa mindre

Mekaniker till KM7 Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en mekaniker till sektion PS KM7. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra före... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en mekaniker till sektion PS KM7. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande och förbättrande underhållsarbeten.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat FU-rondering samt daglig kontakt med operatörer inom aktuellt ansvarsområde
- Mekaniskt underhåll
- Uppriktning med laserinstrument
- Fortlöpande registrering/avrapportering i vårt UH-system
På sikt kommer du även att medverka i förbättrings- och projektarbeten samt vara kontaktperson för extern personal i samband med stopp. I framtiden kommer du även ingå som skiftreserv vid behov.
Kvalifikationer
Du ska ha 3-årig gymnasial utbildning inom området. Praktisk erfarenhet som mekaniker. Bra verkstadstekniska kunskaper samt gärna grundläggande kunskaper inom svets och gasskärning. God kännedom om smörjteknik och lagerteknik.
Truckkort samt utbildning i säkra lyft är meriterande, likaså om du är van att arbeta i underhållssystem.
Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom något/några av följande kompetensområden.
- CSI-mätning/inspektionsteknik
- Hydraulik/pneumatik
- Tätningar
- Processkännedom
Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är ansvarsfull som person. Ett högt säkerhetstänk ser vi som en självklarhet. Du är en strukturerad, noggrann, flexibel, engagerad och lojal person som har lätt för att samarbeta och lära sig nytt. Är du en person som gillar att vidareutbildas inom yrkesområdet? Då kan vi erbjuda ett utmanande jobb i utvecklande miljö.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Hagström, Gruppchef PM7, tfn 0555-41721 Visa mindre

Sektionschef till Mek Gruvöns bruk

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?
Är du bra på att leda förbättringsarbete samt brinner för att utmana dig själv och andra? Då har vi en spännande och utmanande roll för dig!
Vi söker dig som drivs av att utveckla både människan och gruppen samt processer och arbetssätt. Du har ett högt säkerhetstänk, öga för förbättringar samt förstår vikten av en god kommunikation för att tillsammans nå resultat. Du får leda en sektion med gruppchefer, skiftstyrka, ingenjörer och tekniker som tillsammans uppnår säker och stabil produktion enligt kundens förväntningar.
Vi erbjuder:
?• En plats i en organisation med goda värderingar, stort arbetsmiljöfokus och miljömedvetenhet.
• Utvecklingsmöjligheter i en spännande och utmanade arbetsmiljö.
• Ett stimulerande arbete med högt ansvarstagande och stora möjligheter till egen påverkan.
• Du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp och rapportera till avdelningschefen.
Som Sektionschef för Centralt Mek ansvarar du för att leda och utveckla arbetet inom sektionen på kort och lång sikt. Sektionen ansvarar för den centra verkstaden, maskinbearbetning, reservdelsreparationer, UH:s skiftgående akutinsatsstyrka, hydraultekniker och 3:e parts besiktningar. Det arbetar totalt 40 medarbetare på sektionen.
Målet är en produktion på ett säkert, hållbart och kostnadseffektivt sätt som lever upp till brukets förväntningar genom att systematiskt eliminera förluster, med våra medarbetare som trygga problemlösare.

Kvalifikationer
VI söker dig med erfarenhet av pappers- eller verkstadsindustrin är meriterande. Vi tror att du teknisk universitetsexamen eller relevant yrkeserfarenhet inom området samt flerårig erfarenhet av att leda andra.
Erfarenhet från förändringsledning samt ständiga förbättringar är meriterande
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är du en handlingskraftig person med förmågan att genomföra de beslut som krävs för att nå bästa resultat. Vi söker dig som alltid sätter säkerheten först, är en genuin representant för våra värderingar och har ett stort intresse av att leda och utveckla människor. Du har ett strategiskt tankesätt samt god analytisk förmåga och jobbar aktivt med att utmana och utveckla arbetssätt och har förmågan att vara lyhörd och möta dina kollegor respektfullt, prestigelöst och kommunikativt.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Thomas M Nilsson, Underhållschef, 0555-41268 Visa mindre

Operatör Lut&Ånga Gruvön

Vi söker nu en engagerad medarbetare till Lut & Ånga. Lut & Ånga är en av fyra sektioner som ingår i avdelning Massatillverkning på Gruvöns bruk. Sektionen producerar kokkemikalier och ånga till övriga bruket. Ansvarsområdet är indelat i flera processavsnitt; indunstning, sodapanna, mixeri, mesaugn, barkpanna, turbiner och matarvattenberedning. Driftorganisationen består av sektionschef, driftingenjör, tre gruppchefer, tre daggående operatörer och fem skif... Visa mer
Vi söker nu en engagerad medarbetare till Lut & Ånga.
Lut & Ånga är en av fyra sektioner som ingår i avdelning Massatillverkning på Gruvöns bruk. Sektionen producerar kokkemikalier och ånga till övriga bruket. Ansvarsområdet är indelat i flera processavsnitt; indunstning, sodapanna, mixeri, mesaugn, barkpanna, turbiner och matarvattenberedning. Driftorganisationen består av sektionschef, driftingenjör, tre gruppchefer, tre daggående operatörer och fem skiftlag.
Tjänsten är tillsvidareanställningar på heltid i kontinuerlig skiftgång, med tillsättning enligt överenskommelse.
Skiftlagen på Lut & Ånga består av sju processoperatörer som tillsammans ansvarar för produktionen av elgenerering, ånga och kokkemikalier. Arbetet består i att du tillsammans med övriga operatörer övervakar och kör processavsnittet där ni tillsammans även planerar hur ni ska lägga upp ert arbetspass.
Vi har ett produktivt, kreativt samarbetsklimat och hos oss kommer du jobba med trevliga kolleger där vi vill att alla ska vara delaktiga och medverka i gruppens utveckling. Vår arbetsmiljö kännetecknas av Mångfald, Inkludering och Säkerhet. Arbetsuppgifterna är varierande, allt från att övervaka/styra processen via styrsystem till att rondera ute i anläggningen samt att arbeta med förebyggande underhåll.
Arbetet kan vara både spännande och lockande för den som gillar att ta ansvar, är intresserad av att dela med sig av sin kunskap samt lära av andra.
Kvalifikationer
KY/YH-utbildning med inriktning mot processindustri och pannor eller liknande yrkeserfarenheter som innebär processvana och praktisk erfarenhet från styrsystem är meriterande. Som lägst har du avslutat gymnasiet med godkända slutbetyg.
Personliga egenskaper
Som person är du ödmjuk, har lätt för att samarbeta med andra och är ansvarstagande. Du har även god förmåga att analysera och tänka logiskt. Men framför allt drivs du av ett intresse och en nyfikenhet av att lära dig hur saker hänger ihop och av att bidra med dina kunskaper och kompetenser för att vi tillsammans ska nå våra uppsatta mål.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta:
Peter Axelsson, Gruppchef Mix/Mesa, tfn 0555-413 97
Kristian Dedorsson, Gruppchef I5/Mava, tfn 0555-413 57
Robin Edkvist, Gruppchef T5/P7, tfn 0555-41371 Visa mindre

Underhållsingenjör Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produkti... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka Underhållsingenjör inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk
Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Vi söker nu en drivande och analytisk underhållsingenjör som trivs med ett högt tempo.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
· Leda arbetsgrupper som reviderar förebyggande åtgärder på fabrikens utrustning.
· Driva och delta i förbättringsprojekt kring Förebyggande Underhåll
· Dokumentera och följa upp rondåtgärder i vårt underhållssystem.(IFS)
· Delta i utvecklingsarbete kring tekniskt stöd för utförare av rondåtgärder
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.
Kvalifikationer
Högskole- eller civilingenjör
Mycket god PC-vana med tyngden främst inom Excel
Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
Vana av att arbeta i datoriserade underhållssystem samt kunskap om industrins produktions- och underhållsprocesser är meriterande
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du bör också ha ett pedagogiskt sinnelag med god social förmåga. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Att du är ordningsam, strukturerad och har lätt för att summera och rapportera muntlig som skriftlig, ser vi som en självklarhet. Vi ser gärna kvinnliga sökande.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner Sektionschef FU 0555-41316 (semester v29-31)
Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande så ansök redan idag, dock senast 22 augusti 2021. Visa mindre

Besiktningsingenjör

Som Besiktningsansvarig får du arbeta i en stimulerande och utvecklande miljö där säkerhet alltid är högsta prioritet och där Din insats är central för verksamhetens gemensamma resultat. Du kommer ha ansvar för att utveckla arbetssätt och säkerställa Gruvöns besiktningar av trycksatta anordningar samt tydliggöra och förbättra vårt helhetsprogram för kontroller/besiktningar inklusive dokumentation av densamma. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är: Driva arb... Visa mer
Som Besiktningsansvarig får du arbeta i en stimulerande och utvecklande miljö där säkerhet alltid är högsta prioritet och där Din insats är central för verksamhetens gemensamma resultat.
Du kommer ha ansvar för att utveckla arbetssätt och säkerställa Gruvöns besiktningar av trycksatta anordningar samt tydliggöra och förbättra vårt helhetsprogram för kontroller/besiktningar inklusive dokumentation av densamma.
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:
Driva arbetet med utveckling av vårt program för kontroll och besiktningar
I samarbete med drift och underhåll planera för kommande kontroller/besiktningar
Säkerställa utförandet av besiktningar enligt plan
Säkerställa dokumentation och handlingsplaner från genomförda kontroller/besiktningar
Vara Gruvöns specialist inom besiktningar
Vara delaktig i upprättandet av budgeten för återkommande besiktningar
Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdiga.
Du som söker har kompetens inom området och erfarenhet från arbete inom processindustri eller motsvarande verksamhet gärna i en medelstor till stor organisation.
Personliga egenskaper
Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. För att uppnå uppställda mål bör du ha ett strukturerat arbetssätt. Det måste kännas naturligt för dig att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. Du är empatisk, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar med humor och glädje.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta :
Peter Larsson, Sektionschef Mek, tfn 0555-41266
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan! Visa mindre

Systemingenjör till Gruvöns bruk

Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid. Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckli... Visa mer
Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem.
Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid.
Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckling av våra styrsystem. Vi behöver nu förstärkning i gruppen inom QCS-system.
Vi är i ett spännande skede där vi bygger för framtiden. I arbetet utför du driftsättning, intrimning och programmering i samband med mindre ombyggnationer och projekt. I större projekt kommer du att delta både som resurs och som kravställare. Arbetsuppgifterna varierar från daglig tillsyn av utrustning till komplex felsökning som kvalitetsproblem i maskinerna, teknikutveckling och utredningar. När du har lärt känna vår verksamhet kommer du även att ingå i beredskapsstyrkan för styrsystem på Gruvöns bruk.
Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. KY/YH-utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande kompetens förvärvat genom mångårig erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att medarbetare har rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i team och självständigt. Du ska ha hög servicekänsla och ska självständigt kunna driva aktiviteter framåt.


Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.
Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Tobias Kåberg, Chef ELIA Automation, tfn 0555-414 35 Visa mindre

Inspektör inom FU till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka som Inspektör -Förebyggande Underhåll inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk Till underhållsavdelningen söker vi nu en Inspektör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet p... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka som Inspektör -Förebyggande Underhåll inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk
Till underhållsavdelningen söker vi nu en Inspektör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Är du en drivande person , intresserad av teknisk utvecklig och problemlösning så är du rätt person för vår sektion.
Som Inspektör ingår du i en grupp bestående av inspektörer och smörjare vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande och förbättrande underhållsarbeten på hela brukets produktionsutrustning.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
· Tillståndskontroll av fabriksutrustning med hjälp av ex vibrationsanalys, termografering samt visuella besiktningar
· Tillgänglighetsförbättrande åtgärder
· FU-rondering och fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system
· Medverka i grundorsaksanalyser samt som deltagare i förbättringsgrupper


Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.
Kvalifikationer
Utbildning
3-årigt gymnasium med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet
God PC-vana
Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
Mångårig erfarenhet från pappersindustrin och Underhåll är meriterande.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du har en bakgrund som gett dig en bred teknisk kunskap, är drivande, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Vidare ser vi gärna en person som har ett stort intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet då teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort. Vi ser gärna kvinnliga sökande.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner, Sektionschef FU 0555–41316 (sem 29-31)
Markus Andersson, Gruppchef Smörjare & Inspektörer 0555–41507 (sem 25-26, 30-31)
Ansökningsinformation
Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag så vänta inte med din ansökan. Visa mindre

Operatör KM7 till Gruvöns bruk

Avdelningen Kartongtillverkning söker nu två operatörer till KM7. Tjänsterna är tillsvidare. Operatörerna vid kartongmaskinen arbetar i kontinuerlig skiftgång indelade i fem olika skiftlag. Teamen består av 13 operatörer som roterar inom arbetslaget och upprätthåller flera olika kompetenser. Vi erbjuder en utvecklande operatörsroll där du får arbeta med den senaste tekniken inom området och får möjlighet att vara med och ta KM7 ytterligare in i framtiden... Visa mer
Avdelningen Kartongtillverkning söker nu två operatörer till KM7. Tjänsterna är tillsvidare.
Operatörerna vid kartongmaskinen arbetar i kontinuerlig skiftgång indelade i fem olika skiftlag. Teamen består av 13 operatörer som roterar inom arbetslaget och upprätthåller flera olika kompetenser.
Vi erbjuder en utvecklande operatörsroll där du får arbeta med den senaste tekniken inom området och får möjlighet att vara med och ta KM7 ytterligare in i framtiden. Vi strävar efter att få en blandning av medarbetare där alla kan lära av varandras erfarenheter.
Kvalifikationer
För befattningen är det önskvärt med teknisk utbildning och vi kräver som lägst godkänd gymnasieutbildning. Det är meriterande med erfarenhet och kunskap från vätskekartongtillverkning.
Personliga egenskaper
För att trivas i rollen ska du vara flexibel, ha lätt för att lära känna nya människor och komma in i arbetsgrupper. Du är en person med högt säkerhetstänk och som vill vara med och driva utvecklingen framåt.
Vi förutsätter att du är en person som tar ansvar, vill vara med och skapa värde, är öppen för att tänka nytt och är en engagerad lagspelare. Du har ett gediget intresse för teknik och kommunicerar väl med dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för oss.
Kontakta oss
För ytterligare information kontakta Sektionschef Mattias Ardesjö, tfn: 0555-41205. Sem v. 27-28. Visa mindre

Smörjare till Gruvöns bruk

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka som Smörjare inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk Till underhållsavdelningen söker vi nu en smörjare med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka som Smörjare inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk
Till underhållsavdelningen söker vi nu en smörjare med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Är du en drivande person, intresserad av teknisk utvecklig och problemlösning så är du rätt person för vår sektion.
Våra Smörjare tillhör sektionen FU, som består av teknisk administration samt inspektörer & Smörjare. Tjänsten är heltid, dagtid och tillsvidare.


Som Smörjare får du ansvar för ett eget område, men du kommer även att hjälpa till på andra avsnitt. Arbetsuppgifterna består av alla förekommande smörjarbeten på fabriksutrustningen, därutöver är du även en resurs vid ombyggnationer samt ansvarar för ändringar/uppdateringar av dokumentation rörande ditt ansvarsområde.
Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett tekniskt intresse, stort ansvarstagande och hög servicekänsla. Har du erfarenhet in om smörjning och god kunskap om centralsmörjningssystem samt kompetens inom hydraulik är det meriterande. Då vi använder oss av datoriserade system som verktyg i vårt dagliga arbete är goda datakunskaper ett krav.
Du har gått 3-årigt gymnasium, gärna med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har högt säkerhetstänk och är serviceinriktad, självgående, noggrann, ansvarstagande och som trivs och fungerar bra både självständigt och i grupp. Du är drivande och initiativrik och är van att ta ansvar för både tekniska och administrativa uppgifter. God kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal och skrift. Vi ställer även krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerlig vidareutbildas inom yrkesområdet.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Markus Andersson, Gruppchef Smörjare & Inspektörer 0555–41507
Annica Sterner Sektionschef FU 0555–41316
Vi hoppas du finner tjänsten intressant och ser fram emot din ansökan, urval kommer att ske löpande så ansök redan idag, dock senast 15 augusti 2021. Visa mindre

Underhållingenjör PS Fiber till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen samt att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Till sektionen PS Fiber söker vi nu en underhållsingenjör som vill jobba långsiktigt med att utveckla vårt underhåll på Gruvöns massatillverkning. Som underhållsingenjör på PS Fiber kommer d... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen samt att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Till sektionen PS Fiber söker vi nu en underhållsingenjör som vill jobba långsiktigt med att utveckla vårt underhåll på Gruvöns massatillverkning.
Som underhållsingenjör på PS Fiber kommer du ha en nyckelroll i att utveckla det avhjälpande, förebyggande samt förbättrande underhållet inom sektionen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Du kommer att ingå i sektionsledningen för PS Fiber.


I tjänsten ingår bl.a. följande arbetsuppgifter:
- Skapa och upprätthålla en långsiktig plan för sektionens underhåll
- Initiera och driva rotorsaksanalyser (RCA)
- Följa upp avvikelser och implementera korrigerande åtgärder
- Leda och driva förbättringsarbeten i team
- Planera och samordna större underhållsinsatser
- Delta som underhållssamordnare i projekt
- Stötta sektionschef i dennes arbete med budget, planering och strategi

Kvalifikationer
Du har lämplig ingenjörsexamen med inriktning maskin, alternativt annan likvärdig utbildning eller arbetslivserfarenhet. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift. Du har mycket god datavana och är analytisk, noggrann, självständig och gillar att samarbeta med andra. Några års erfarenhet som underhållsingenjör inom pappers- och massaindustrin är starkt meriterande.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har en god teknisk förståelse och kunskap. Du har lätt för att samarbeta, har ett högt säkerhetstänk, är kommunikativ och gillar att driva och initiera förbättringar. Du har en god analytisk förmåga och trivs i en omväxlande miljö. För oss är det viktigt att du har lätt för att summera och rapportera muntligt såväl som skriftligt. Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan vem du är vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Joel Svensson, Sektionschef Underhåll PS Fiber, 0555-417 51 Visa mindre

HR Business Partner Gruvöns bruk

Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt för... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid.
Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer.
Vill du växa med BillerudKorsnäs och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid? Till fabriken i Gruvön söker vi nu en HR Business Partner med engagemang och intresse för att driva och utveckla företagets HR-agenda tillsammans med brukets ledning. I rollen ingår att, på ett operativt och strategiskt sätt, coacha, stötta och utmana BillerudKorsnäs ledare i alla HR-processer och vara med och bidra till affären med ett nytänkande HR-perspektiv.
I denna roll blir du en av fyra HR Business Partners i det lokala HR-teamet som leds av en HR Chef. Fabriken i Gruvön har ungefär 900 medarbetare och 70 chefer. Som HR Business Partner ingår du i ledningsgruppen för ditt ansvarsområde.


BillerudKorsnäs är en internationell koncern och du kommer att jobba tillsammans med HR-kollegor från hela världen. I din roll förväntas du att bidra i HR-projekt för hela koncernen och det finns goda möjligheter till utveckling. Det finns bland annat ett stort fokus på ledarskapsutveckling och du kommer att vara mycket delaktigt i arbetet att utveckla brukets chefer och medarbetare. Huvudsakliga arbetsområden är:
· Arbetsrätt, kollektivavtal och löner
· Årliga HR-processer
· Organisationsutveckling och förändringsarbete
· Rekrytering
· Rehabilitering
· Projekt- och utvecklingsarbeten
· Löpande dokumentation och administration


BillerudKorsnäs har ett genomtänkt ledarskapsprogram som heter "Sustainable leadership" och detta ska samtliga chefer och medarbetare inom HR delta i. Du kommer även att stötta arbetet med BillerudKorsnäs höga krav på säkerhet och arbetsmiljöfrågor.
Kvalifikationer
Vi ser att du har en högskole- eller universitetsutbildning med HR-inriktning eller motsvarande likvärdig utbildning. Vi ser också att du har några års erfarenhet av att arbeta brett med HR-frågor, gärna inom ett större företag eller organisation och gärna inom industrin. Du har därmed god kunskap och vana av att arbeta med HR-processer som ingår i rollens arbetsbeskrivning. Du trivs med att stötta chefer och medarbetare och har ett naturligt intresse för att följa med utvecklingen och trenderna inom HR. Eftersom BillerudKorsnäs är ett internationellt företag är det viktigt att du talar och skriver både svenska och engelska. Vi ser även att du har god systemvana för att kunna bidra i arbetet med digitaliserade HR-processer.
Personliga egenskaper
Många kontaktytor är vardag hos BillerudKorsnäs. Vi ser dig därför som en relationsskapande person som arbetar proaktivt och som har lätt för att skapa nätverk och förtroende i organisationen. För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du är analytisk, har förmågan att arbeta strukturerat och att du är lösningsfokuserad. Du är trygg i dig själv och är bra på att lyssna, coacha och ge feedback. Du företräder alltid företagets bästa, har mycket hög integritet och vågar ta beslut. Du trivs i ett sammanhang där du självständigt får ta stort ansvar och där vi, genom att ha kul tillsammans, skapar förutsättningar för ett gott samarbete både inom HR och BillerudKorsnäs som helhet.
BillerudKorsnäs eftersträvar mångfald och värdesätter en jämn könsfördelning.
Kontakta oss
Vid frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR Chef Ellen Myrén Scott, på telefonnummer 0555-41377 eller via mejl [email protected]

Ansökningsinformation
Urval kan komma att ske löpande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Mekaniker till PS PM4/PM6 Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en mekaniker till sektion PS PM4/PM6. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra ... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en mekaniker till sektion PS PM4/PM6. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande och förbättrande underhållsarbeten.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat FU-rondering samt daglig kontakt med operatörer inom aktuellt ansvarsområde
- Mekaniskt underhåll
- Uppriktning med laserinstrument
- Fortlöpande registrering/avrapportering i vårt UH-system
På sikt kommer du även att medverka i förbättrings- och projektarbeten samt vara kontaktperson för extern personal i samband med stopp. I framtiden kommer du även ingå som skiftreserv vid behov.
Kvalifikationer
Du ska ha 3-årig gymnasial utbildning inom området. Praktisk erfarenhet som mekaniker. Bra verkstadstekniska kunskaper samt gärna grundläggande kunskaper inom svets och gasskärning. God kännedom om smörjteknik och lagerteknik.
Truckkort samt utbildning i säkra lyft är meriterande, likaså om du är van att arbeta i underhållssystem.
Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom något/några av följande kompetensområden.
- CSI-mätning/inspektionsteknik
- Hydraulik/pneumatik
- Tätningar
- Processkännedom
Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är ansvarsfull som person. Ett högt säkerhetstänk ser vi som en självklarhet. Du är en strukturerad, noggrann, flexibel, engagerad och lojal person som har lätt för att samarbeta och lära sig nytt. Är du en person gillar att vidareutbildas inom yrkesområdet? Då kan vi erbjuda ett utmanande jobb i utvecklande miljö.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Ove Sjöblom, Gruppchef PM6, tfn 0555-41771
Andreas Holm, Sektionschef PS PM4/PM6, tfn 0555-41156 Visa mindre

Hydraultekniker till Gruvöns bruk

Jobbeskrivning Gruvöns Pappersbruk är beläget vid Vänerns strand med E18 alldeles intill i Grums, ca 2,6 mil från Karlstad. Det ägs av Billerud Korsnäs AB och består av två pappersmaskiner en kartongmaskin och tre massalinjer bruket har ca. 900 anställda. Vi levererar förpackningsmaterial och lösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela bruk... Visa mer
Jobbeskrivning
Gruvöns Pappersbruk är beläget vid Vänerns strand med E18 alldeles intill i Grums, ca 2,6 mil från Karlstad. Det ägs av Billerud Korsnäs AB och består av två pappersmaskiner en kartongmaskin och tre massalinjer bruket har ca. 900 anställda. Vi levererar förpackningsmaterial och lösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid.
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Befattningen tillhör sektionen Mek som är en del av Underhållsavdelningen.
Som hydraultekniker arbetar du med att utföra avhjälpande, förebyggande och förbättrande underhållsarbete på brukets samtliga hydraul- och pneumatiksystem i tjänsten ingår också beredningsarbeten.
Vi använder underhållssystem IFS.
Kvalifikationer
Du som söker skall ha en gymnasial utbildning inom styr/regler alt. el/instrument eller motsvarande.
Det är meriterande om du har kunskaper inom följande områden:
· Praktisk erfarenhet av hydraul utrustning inom processindustrin.
· Goda datakunskaper ex. Office
· Underhållssystem ex. IFS
· Proportionalteknik
· Styrkort ex. kalibrering av styrkort
· Erfarenhet inom automation (Styr- och Reglerteknik)
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad, självgående, noggrann, ansvarstagande och som trivs och fungerar bra både självständigt och i grupp. Du är drivande och initiativrik och är van att ta ansvar för både tekniska och administrativa uppgifter. God kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal samt skrift. Vi ställer även krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerlig vidareutbildas inom yrkesområdet.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Larsson, Sektionschef Mek, 0555-412 66
Välkommen med din ansökan. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst Visa mindre

Verkstadsmekaniker till Gruvöns bruk

Beskrivning av tjänsten Gruvöns pappersbruk är beläget vid Vänerns strand med E18 alldeles intill i Grums, ca 2,6 mil från Karlstad. Det ägs av Billerud Korsnäs AB. Bruket har ca 900 anställda och består av två pappersmaskiner en kartongmaskin och tre massalinjer. Vi levererar förpackningsmaterial och lösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Som Verkstadsmekaniker ingår du i en grupp på 9 st medarbetare med ett gemensamt g... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
Gruvöns pappersbruk är beläget vid Vänerns strand med E18 alldeles intill i Grums, ca 2,6 mil från Karlstad. Det ägs av Billerud Korsnäs AB. Bruket har ca 900 anställda och består av två pappersmaskiner en kartongmaskin och tre massalinjer. Vi levererar förpackningsmaterial och lösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid.
Som Verkstadsmekaniker ingår du i en grupp på 9 st medarbetare med ett gemensamt genuint intresse för mekanik. Vi arbetar med ett stort engagemang och finner glädje i att reparationerna utav brukets mekaniska produktionsutrustning så som tex pumpar, växellådor, omrörare mm. utförs med bästa arbetssätt i vår verkstad.
Vår målsättning är att arbeten ska vara väl beredda och planerade, för att jobba säkert, kostnadseffektivt samt erhålla hög kvalité.
Vi använder underhållssystemet IFS.
Kvalifikationer
Du som söker ska ha läst industriprogram eller har en verkstadsteknisk bakgrund, alternativt att du på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat dig motsvarande kunskaper.
Praktisk erfarenhet av mekaniskt reparations- och underhållsarbete, med fördel processindustri, samt om det finns erfarenhet av arbeten i svarv och fräsmaskin är det meriterande.
Personliga egenskaper
Den vi söker är kvalitetsmedveten, ordningsam, noggrann samt har en god datorvana, hen har även en social kompetens och är duktig på att samarbeta. Vi ser även att du har en positiv inställning till det du gör samt viljan att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet. Vi lägger stor vikt vid ditt engagemang samt personlighet.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Olsson, Gruppchef Centralmek, 0555-413 37


Välkommen med din ansökan. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Visa mindre

Processingenjör

BillerudKorsnäs Gruvön står inför spännande utmaningar och förändringar de närmaste åren. I vårt mål är att ha en stabil och säker produktion där vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål som bidrar till en hållbar framtid. Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbä... Visa mer
BillerudKorsnäs Gruvön står inför spännande utmaningar och förändringar de närmaste åren. I vårt mål är att ha en stabil och säker produktion där vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål som bidrar till en hållbar framtid.
Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du vara en del av oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?
Vi söker nu en Processingenjör!
Arbetet som processingenjör innebär för dig att du leder processutvecklings- och kvalitetsutvecklingsprojekt samt att stödjer produktionsorganisationen vad gäller produktion- och kvalitetsoptimering på Gruvöns papper- och kartongmaskiner.
Vi lovar dig ett spännande jobb där problemlösning och egna initiativförmåga står i centrum för att vi ska nå våra mål tillsammans med dig. Som processingenjör får du jobba med både kortare utredningar och längre projekt. Du kommer ha många olika kontaktytor mot både produktion och marknad. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.
Kvalifikationer
Vi ser att du har en Civilingenjörsexamen eller motsvarande utbildning med kunskaper inom pappers- och kartongtillverkning.
Personliga egenskaper
För att du ska trivas som processingenjör hos oss behöver du ha lätt för att få med dig andra, dra slutsatser utifrån olika typer av fakta, vara handlingskraftig och är van att självständigt planera dina arbetsuppgifter.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för oss.
Har du frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterinade chef: Olof Kaiding 0555-41541
Ansökningsinformation
Urval kommer ske löpande, så vänta inte med din ansökan! Visa mindre

Fordonsförare till Gruvöns Bruk

Vi söker nu efter en medarbetare till vår Transportavdelning På BillerudKorsnäs ger vi dig möjlighet att i ditt dagliga arbete bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du får bra erfarenheter för framtiden. Ta chansen att arbeta på ett företag vars värderingar och kultur är kärnan av verksamheten och där vi tror på dynamiken i en grupp med olika bakgrund och erfarenheter. Tjänsten är heltid, tillsvidare och dagtid. Övertid på kvällar och helger ka... Visa mer
Vi söker nu efter en medarbetare till vår Transportavdelning
På BillerudKorsnäs ger vi dig möjlighet att i ditt dagliga arbete bidra till en mer hållbar framtid samtidigt som du får bra erfarenheter för framtiden. Ta chansen att arbeta på ett företag vars värderingar och kultur är kärnan av verksamheten och där vi tror på dynamiken i en grupp med olika bakgrund och erfarenheter.
Tjänsten är heltid, tillsvidare och dagtid. Övertid på kvällar och helger kan inträffa, under perioden 1 November- 31 Mars bedrivs jourverksamhet var tredje vecka.
Som medarbetare på Transportavdelningen ska du arbeta som fordonsförare där det ingår att köra bland annat motviktstruck, hjullastare, lastbil med flakväxlare och stundtals med släp samt en lastbil för styckegods. Där ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att genomföra förekommande transporter, lastning och lossning av gods efter beställning som styrs av transportledare. Hantera/transportera restprodukter från fabriken till deponi. Sköter tömningen av kärl samt intern transport av restprodukter, skrothanteringen, matavfall samt farligt avfall inom Gruvöns område.
Vår arbetsmiljö är viktig och vi drivs därför av högt säkerhetstänk, trivsel och dialog.
Kvalifikationer
Minst godkänd gymnasieutbildning
Truck- och Hjullastarkort (B1, C2)
Körkort B, C, CE är ett krav
YKB
Digitalt färdskrivarkort
ADR 1-3
Goda datakunskaper
Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Engelska i tal
Personliga egenskaper
Vi värdesätter att du är självgående, har ett eget driv att få saker att hända och en mycket god samarbetsförmåga, och är stresstålig, samt att du känner igen dig i våra värdeord på BillerudKorsnäs; tänka nytt, känna ansvar, samarbeta och skapa värde.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Jansson, gruppchef Transport/Miljö, tfn 0555-414 79 Visa mindre

Yrkestrainee Automationstekniker

Vi på BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. För att fortsätta utmana det konventionella behöver vi ha rätt medarbetare med erfarenhet, kompetens och motivation att driva utvecklingen framåt. Som en del i vår långsiktiga kompetensförsörjning söker vi nu därför efter nästa generations medarbetare till vårt Yrkestraineeprogram. En unik möjlighet där du både får fördjupa dig inom en yrkesroll samtidigt som du får en helhe... Visa mer
Vi på BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. För att fortsätta utmana det konventionella behöver vi ha rätt medarbetare med erfarenhet, kompetens och motivation att driva utvecklingen framåt. Som en del i vår långsiktiga kompetensförsörjning söker vi nu därför efter nästa generations medarbetare till vårt Yrkestraineeprogram. En unik möjlighet där du både får fördjupa dig inom en yrkesroll samtidigt som du får en helhetsförståelse som kommer att vara till stor nytta i din framtida karriär på BillerudKorsnäs.
Är du vår nästa kollega inom el och automation?
Vi söker dig som vill ta chansen att gå ett Yrkestraineeprogram för att kunna arbeta som elektriker, instrumentare eller automationstekniker på BillerudKorsnäs i Grums med start 1 september 2021.
På BillerudKorsnäs ger vi dig möjlighet att i ditt dagliga arbete bidra till en mer hållbar framtid. Ta chansen att arbeta på ett företag vars värderingar och kultur är kärnan av verksamheten och där vi tror på dynamiken i en grupp med olika bakgrund och erfarenheter. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför särskilt kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet.
BillerudKorsnäs Yrkestraineeprogram ger dig som deltagare en naturlig och komplett introduktion till vår verksamhet. Du blir insatt i hela den produktionsprocess som krävs för att skapa förstklassiga och förnybara material. Programmet syftar också till att stimulera den personliga utvecklingen genom fördjupad kunskap om den egna befattningen.
Grunden av programmet består av utbildning som varvas med praktik under en period på sex månader. Vi ger en gedigen introduktion med inblick i processen från skog till kund och en god grund för dig att bygga vidare på. Programmet innebär löpande studier där du kommer att ställas inför hemuppgifter och prov.
Som yrkestrainee är du stationerad på Underhållsavdelningen med en utsedd handledare där fokus är att skapa kunskap om verksamheten och den framtida tjänstens behov. Målet är att programmet ska leda till en kommande yrkesroll hos oss på BillerudKorsnäs - En resa som fortsätter efter programmet.
• Inom el/automation arbetar du både med förebyggande, avhjälpande och förbättrande insatser. Du utför felsökningar, kontroller och reparationer av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt utför fortlöpande tillsyn inom området.
• En annan viktig uppgift är också fortlöpande tillsyn av papper/kartong maskinernas analysinstrumentering för att bidra till att upprätthålla kvaliteten på våra produkter.
• I tjänsten ingår också, när tillräcklig erfarenhet uppnåtts, att man vid behov förstärker/täcker upp i vår centrala skift UH styrka samt även vid behov beredskap.
Arbetstiden är dagtid, heltid.
Provanställning 6 månader under utbildningstiden. Godkänd utbildning är en förutsättning för fortsatt anställning.
• Du har godkänd gymnasieutbildning inom el/ automation eller annan utbildning som bedöms likvärdigt
• Arbetslivserfarenhet ser vi som meriterande
• Du har ett intresse för teknik och gillar att arbeta praktiskt
• Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
• Måste ha fyllt 18 år
För att trivas och lyckas som yrkestrainee behöver du vara driven och ha en vilja att lära och utvecklas. Upplägget i programmet bygger på du trivs med ett arbetssätt där du får ta ansvar för eget arbete och personlig utveckling.
Du är en lagspelare och vi vill gärna att du känner igen dig i våra värdeord på BillerudKorsnäs; tänka nytt, känna ansvar, samarbete och skapa värde. Vi har en informell företagskultur där vi uppmuntrar våra medarbetare att bidra med nya idéer, att dra fördel av och arbeta tillsammans, att ta ansvar för säkerheten och vår egen arbetsmiljö och att skapa mervärde både internt och externt. Tillsammans bygger vi ett företag i världsklass.
Om du har frågor om yrkestraineeprogrammet är du välkommen att kontakta HR Business Partner Emma Lindgren; [email protected]
Har du frågor om Underhållsavdelningen och arbetet inom el/automation är du välkommen att kontakta Gruppchef Glenn Nätt; tel: 0555-417 43. Visa mindre

UH-ingenjör Lut & Ånga Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Till Sektionen Lut/Ånga söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Vi jobbar i nära samarbete med övriga avdelningar och leverantörer. Vi har en ... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Till Sektionen Lut/Ånga söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll.
Vi jobbar i nära samarbete med övriga avdelningar och leverantörer. Vi har en hög systemintegration och du kommer att få arbeta i många olika system. Inom vårt område finns bland annat sodapanna, barkpanna, turbiner och ångnät.
En viktig del av jobbet är att arbeta med grundorsaksanalyser och ta fram korrigerande åtgärder i samarbete med övriga teamet. Förbättringsarbeten genomförs i team som du leder. Du ingår i sektionsledningen för Lut/Ånga.
Kvalifikationer
Du ska ha goda datakunskaper och gärna vana av att ha arbetat i datoriserade underhålls- och uppföljningssystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda förbättringsprojekt och har du ledaregenskaper samt erfarenhet av att leda förbättringsarbete så är det något vi ser positivt på.
Din utbildning tror vi är en Högskoleutbildning med inriktning maskin alt. gymnasieutbildning med inriktning mot maskin och med några års erfarenhet. Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har lätt för att samarbeta, har ett högt säkerhetstänk, är kommunikativ och gillar att driva förbättring. Du har troligtvis en god analytisk förmåga och trivs i en omväxlande miljö. För oss är det viktigt att du har lätt för att summera och rapportera muntligt såväl som skriftligt. Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan vem du är vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta


Stellan Danielsson, Sektionschef Underhåll Lut & Ånga, 0555-41590 Visa mindre

Automationselektriker med inriktning instrument till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Automations Elektriker med inriktning instrument till avdelning PS KM7 ELI. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Du kommer att ingå i en grupp me... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Automations Elektriker med inriktning instrument till avdelning PS KM7 ELI. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.

Du kommer att ingå i en grupp med 15 medarbetare bestående av instrumentare och elektriker vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande samt förbättrande underhållsarbeten på Gruvöns papper/kartong tillverkning. Vi erbjuder dig ett arbete i stimulerande och utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter.

Som instrumentare arbetar du både med förebyggande, avhjälpande och förbättrande insatser. Du utför felsökningar, kontroller och reparationer av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt utför fortlöpande tillsyn inom området. En annan viktig uppgift är också fortlöpande tillsyn av papper/kartong maskinernas analysinstrumentering för att bidra till att upprätthålla kvaliteten på våra produkter.

I tjänsten ingår också, när tillräcklig erfarenhet uppnåtts, att man vid behov förstärker/täcker upp i vår centrala skift UH styrka samt även vid behov beredskap.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
- Underhåll av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat.
- Fortlöpande tillsyn av papper/kartong maskinernas analysinstrumentering.
- Förebyggande rondering samt daglig kontakt med operatörer på aktuellt ansvarsområde.
- Fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system.
- Medverka i förbättrings- och projektarbeten.
Kvalifikationer
Vi söker dig med minst 3 års gymnasial utbildning inom el/automation, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet. Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är också meriterande (styrning, felsökning mm).
Personliga egenskaper
Eftersom arbetet ställer höga krav på att vara serviceinriktad, ansvarstagande samt samarbetsvillig för att nå bra resultat värdesätter vi dessa egenskaper högt i urvalsprocessen. Teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort så vi ställer krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet. Det är viktigt att hitta medarbetare med rätt kompetens och personliga egenskaper för tjänsten.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Glenn Nätt, Gruppchef PS KM7 ELI, tfn 0555-417 43
David Djuvfeldt, Sektionschef PS KM7, tfn 0555-412 90 Visa mindre

Underhållsingenjör med Automationsinriktning till KM7 Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Underhållsingenjör med inriktning automation till sektionen PS KM7. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Som underhållsingenjör på kartongmaskinen ... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Underhållsingenjör med inriktning automation till sektionen PS KM7. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Som underhållsingenjör på kartongmaskinen ingår flera spännande arbetsuppgifter, - du följer upp avvikelser och implementerar åtgärder
- arbetar proaktivt med planering av förebyggande insatser
- skapa och upprätthålla en långsiktig plan för underhållsarbete inom sektionen.
- du stöttar med expertkompetens genom att inhämta information från leverantörer eller dokumentation och överför informationen på ett naturligt sätt till vår verksamhet.
Du är aktiv i din roll och vidtar tillsammans med andra rätt åtgärder för högsta möjliga tillgänglighet.
En del av dina arbetsuppgifter är att arbeta med systematiskt förbättringsarbete inom automationsområdet för ökad driftsäkerhet. Grundorsaksanalyser och implementering av åtgärder samt framtagning och utveckling av FU planer och reservdelsbedömningar.
Vi erbjuder en arbetsplats på en kartongmaskin med den absolut senaste tekniken, högt tempo och stora möjligheter att påverka.
Kvalifikationer
Vi söker dig med El eller automationsingenjörsutbildning, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet. Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är också meriterande (styrning, felsökning mm).
Som person är du tekniskt intresserad, flexibel, ansvarstagande och drivande. Du ska vara bekväm med att arbeta både självständihgt och i grupp.
Personliga egenskaper
Som delaktig i vårt långsiktiga arbete med underhåll ser vi att du är en strukturerad person som tycker om att planera och organisera ditt arbete mot uppsatta mål. Att leverera resultat är något som är självklart för dig och du gillar att utmanas i att tänka i nya banor. Du drivs av att hitta lösningar på svåra problem och tycker om att leda ett projektteam för att nå dit.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
David Djuvfeldt, Sektionschef PS KM7, tfn 0555-412 90 Visa mindre

Mekaniker till PS PM4/PM6 Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en mekaniker till sektion PS PM4/PM6. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra ... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en mekaniker till sektion PS PM4/PM6. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande och förbättrande underhållsarbeten.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat FU-rondering samt daglig kontakt med operatörer inom aktuellt ansvarsområde
- Mekaniskt underhåll
- Uppriktning med laserinstrument
- Fortlöpande registrering/avrapportering i vårt UH-system
På sikt kommer du även att medverka i förbättrings- och projektarbeten samt vara kontaktperson för extern personal i samband med stopp. I framtiden kommer du även ingå som skiftreserv vid behov.
Kvalifikationer
Du ska ha 3-årig gymnasial utbildning inom området. Praktisk erfarenhet som mekaniker. Bra verkstadstekniska kunskaper samt gärna grundläggande kunskaper inom svets och gasskärning. God kännedom om smörjteknik och lagerteknik.
Truckkort samt utbildning i säkra lyft är meriterande, likaså om du är van att arbeta i underhållssystem.
Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom något/några av följande kompetensområden.
- CSI-mätning/inspektionsteknik
- Hydraulik/pneumatik
- Tätningar
- Processkännedom
Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är ansvarsfull som person. Ett högt säkerhetstänk ser vi som en självklarhet. Du är en strukturerad, noggrann, flexibel, engagerad och lojal person som har lätt för att samarbeta och lära sig nytt. Är du en person gillar att vidareutbildas inom yrkesområdet? Då kan vi erbjuda ett utmanande jobb i utvecklande miljö.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Bernt Haraldsson, Gruppchef PM4, tfn 0555-41221
Ove Sjöblom, Gruppchef PM6, tfn 0555-41771
Andreas Holm, Sektionschef PS PM4/PM6, tfn 0555-41156
Sista dag för ansökan
2021-02-14


Urval kommer att göras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Beredare till Gruvöns bruk

Vill du vara med och säkerställa samt skapa förutsättningar för ett planerat och effektivt underhållsarbete? Inom avdelningen Underhåll sektion Mek vars huvuduppgift är tillverkning samt reparation av mekanisk utrustning för massa- och papperstillverkning. I din roll som Underhållsberedare kommer du att vara med och skapa möjlighet för våra utförare att jobba planerat och effektivt. Arbetet bedrivs i nära samarbete med avdelningen samt i ett flertal nätver... Visa mer
Vill du vara med och säkerställa samt skapa förutsättningar för ett planerat och effektivt underhållsarbete? Inom avdelningen Underhåll sektion Mek vars huvuduppgift är tillverkning samt reparation av mekanisk utrustning för massa- och papperstillverkning.
I din roll som Underhållsberedare kommer du att vara med och skapa möjlighet för våra utförare att jobba planerat och effektivt. Arbetet bedrivs i nära samarbete med avdelningen samt i ett flertal nätverk inom organisationen och med entreprenörer. Du kommer som beredare att arbete i många olika system såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och webbaserade system. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av
- Bereda arbeten för våra utförandegrupper inom sektion Mek
- Bidra i arbetet med att underhålla och uppdatera dokumentation och reservdelslistor
- I nära samarbete med gruppchef planera underhållsinsatser både i förebyggande syfte samt vid planerade stopp.
- Göra inköp av tjänster och reservdelar
Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett tekniskt intresse, hög servicekänsla och stort ansvarstagande. Du har troligen 3-årigt gymnasium inom det industritekniska området alternativt att du på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Praktisk erfarenhet av beredning, mekaniskt reparations- och underhållsarbete med fördel från processindustri är meriterande. Då arbetet sker i många system behöver du ha goda datakunskper.
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är du en strukturerad person med förmågan att se helheten. Vi söker dig med stort driv att genomför de beslut som krävs för att nå resultat och uppsatta mål. Du har god samarbetsförmåga, förmågan att skapa goda kontakter och bemöter dina kollegor och intressenter på ett respektfullt och prestigelöst sätt.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Larsson, Sektionschef Mek, 0555-41266 Visa mindre

Hydraulmekaniker till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Hydraulmekaniker tillhör sektionen Mek och vi söker dig som vill vara med och bygga upp gruppen och hur vi ska arbeta i framtiden. Tjänsten är heltid, dagtid och tillsvidare. Som hydraulmeka... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Hydraulmekaniker tillhör sektionen Mek och vi söker dig som vill vara med och bygga upp gruppen och hur vi ska arbeta i framtiden. Tjänsten är heltid, dagtid och tillsvidare.
Som hydraulmekaniker kommer du att arbeta med förbyggande och direkt underhåll av produktionsutrustning för hela bruket. Du samarbetar med personal från samtliga avdelningar inom drift och underhåll.
Kvalifikationer
Är du redo att ta nästa steg i karriären och vill jobba med hydraulik? Vi söker dig som har ett brinnande tekniskt intresse och som vill utvecklas inom hydraulik. Du har troligen 3-årigt gymnasium inom teknik eller så har du varit i arbetslivet ett tag och förvärvat dina kunskaper på annat sätt. Det är meriterande om du har några års yrkeserfarenhet från hydraulik i industriell miljö men det är inget krav.
Personliga egenskaper
Vi värdesätter att du är social, positiv och har en god samarbetsförmåga samt att du känner igen dig i våra värdeord på BillerudKorsnäs: tänka nytt, känna ansvar, samarbeta och skapa värde. Ny teknik ser du som en utmaning och det är självklart för dig att följa utvecklingen och vidareutbilda dig inom området.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Gustav Bos, Gruppchef Hydraul/Skift, tfn 0555-41591
Peter Larsson Sektionschef Mek, tfn 0555-412 66 Visa mindre

Gruppchef till Smörjare & Inspektörer

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef till gruppen Inspektörer och smörjare inom Underhållssektionen FU. Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef till vår FU-sektion som vi... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka tjänsten som gruppchef till gruppen Inspektörer och smörjare inom Underhållssektionen FU.
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef till vår FU-sektion som vill leda vår grupp med Inspektörer och smörjare .
Gruppchefen leder och utvecklar sin personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ och administrativa färdigheter. Det är viktigt att du har förmågan att professionellt kunna kommunicera med olika målgrupper i varierande situationer. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla våra krav på maskinernas tillgänglighet. För detta krävs ett nära samarbete med driftledningen och övriga underhållsgrupper.
Som person brinner du för personal och gillar planeringsarbete. Du sätter både långsiktiga och kortsiktiga mål för gruppen samt individer och ser sedan till att de efterföljs. Du sätter dig in i gruppens kompetens samt bevakar och ser till att ni, som grupp, har all kunskap som krävs för att driva en bra avdelning!
Tjänsten är en tillsvidare anställning och arbetstiden är förlagd till dagtid.
Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdiga.
Du som söker har kompetens inom området och relevant erfarenhet från arbete inom processindustri , underhållsprocesser eller motsvarande verksamhet, gärna i en medelstor till stor organisation.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. Du arbetar strukturerat för att nå uppställda mål och det känns naturligt att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde.
Du är empatisk, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar med humor och glädje.
Kompetens är såklart en viktig bit i denna roll, men för att lyckas och trivas i denna roll så måste du tycka om att arbeta med personalansvar! Viktigast för rollen är att du har tydliga ledaregenskaper och trivs i en ledande roll gärna med strategiskt tänkande.
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan!
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta :
Annica Sterner, Sektionschef FU tfn 0555-41316


Vi gör urval löpande så vänta inte med din ansökan. Visa mindre

HR-administratör

Beskrivning av tjänsten WHAT IF- Tänk om förpackningar kan göra skillnad? Vad är egentligen en bra förpackning? Och hur kan den bidra till ett bättre samhälle? På BillerudKorsnäs inspireras vi av den här sortens frågor varje dag. Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid Är du intresserad a... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
WHAT IF- Tänk om förpackningar kan göra skillnad? Vad är egentligen en bra förpackning? Och hur kan den bidra till ett bättre samhälle? På BillerudKorsnäs inspireras vi av den här sortens frågor varje dag.
Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid


Är du intresserad av en roll där du får vara drivande, kombinera självständigt arbete med flera olika samarbetsytor på bruken och stötta verksamheten inom HR?
I så fall har vi en spännande och utmanande roll för dig!

HR-arbetet inom Billerudkorsnäs drivs både lokalt på våra enheter och centralt med koncernövergripande fokus. Vi söker nu en HR-administratör till Gruvöns bruk för att bland annat jobba affärsdrivet med utbildningsadministration och kompetenskartläggning, koordinering av skolkontakter, praktikplatser och övriga besök, statistiskt arbete samt samordning av sommarjobbsrekrytering.
HR-avdelningen på Gruvön består av fyra Business Partners samt en HR-chef. Vi är en grupp med bred kompetens inom alla vanligt förekommande HR-områden.
Tjänsten är tillsvidare med start snarast, enligt överenskommelse.


Kvalifikationer
Vi kräver lägst tre-årig gymnasieutbildning inom relevant område samt arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter. Eftergymnasial utbildning eller annan utbildning inom HR-området är meriterande.
Du ska ha goda kunskaper i office-paketet. Den personliga lämpligheten värderas högt. Det är viktigt att du både förstår och kan uttrycka dig väl i både skift och tal på både svenska och engelska.
Körkort för personbil är ett krav då arbetsuppgifter med bil kan ingå.


Personliga egenskaper
Vi är intresserade av dig som är en relationsskapande, lösningsfokuserad och självständig person som har lätt för att skapa nätverk och förtroende i organisationen. Du företräder alltid företagets bästa med ett professionellt och affärsmässigt agerande och du har mycket hög integritet. Som person har du ett intresse för kunskap och kompetensutveckling och gillar att arbeta i administrativa processer.
Givetvis delar du våra värderingar: samarbeta, skapa värde, tänka nytt och känna ansvar. Du trivs i ett sammanhang där du får ta eget ansvar och där vi, genom att ha kul tillsammans, skapar förutsättningar för ett gott samarbete både inom HR och BillerudKorsnäs som helhet.


Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Ellen Myrén Scott 0555-413 77 Visa mindre

Beredare inom El/Instrument till Gruvöns bruk

Underhålls avdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Beredare inom el och instrument till PS KM7. Tjänsten är tillsvidare på heltid och dagtid. Vi söker dig som är intresserad av att vara med att utveckla underhållet på ... Visa mer
Underhålls avdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Beredare inom el och instrument till PS KM7. Tjänsten är tillsvidare på heltid och dagtid.


Vi söker dig som är intresserad av att vara med att utveckla underhållet på världens modernaste Kartongmaskin.

Som beredare planerar du såväl stora som små underhållsarbeten på våra papper och kartongmaskiners el och instrumentutrustning. Du tillser att rätt reservdelar finns på plats i rätt tid samt beställer interna och externa resurser som behövs för arbetet. Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ samt administrativa färdigheter.
Du är en viktig pusselbit för att vi ska kunna nå våra mål på maskinernas tillgänglighet och kvalitet. Tillsammans planerar och utför vi förebyggande och avhjälpande underhåll i världsklass!


Du har troligen 3-årigt gymnasium inom el och /eller instrument kompletterat med yrkeshögskola eller erfarenheter som företaget bedömer som likvärdiga. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet inom området. Har du kännedom om arbete inom underhåll från en processindustri är det meriterande. Du behöver ha god teknisk kompetens avseende instrument och elektrisk utrustning samt kännedom inom automation och hydraulik. Vi ser gärna att du har kunskaper inom Microsoft Project, Excel och IFS.

För att lyckas i rollen behöver du vara en strukturerad person med förmågan att se helheten. Vi söker dig med stort driv att genomföra de beslut som krävs för att nå resultat och uppsatta mål. Du har god samarbetsförmåga, förmågan att skapa goda kontakter och bemöter dina kollegor och intressenter på ett respektfullt och prestigelöst sätt.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
David Djuvfeldt Sektionschef PS KM7, 0555-41290

Välkommen med din ansökan till en arbetsplats med högt tempo, bra stämning och den senaste tekniken Visa mindre

FU-Tekniker

Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka som FU-tekniker till gruppen smörjare/inspektörer inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk. Till underhållsavdelningen söker vi nu en FU-tekniker med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka som FU-tekniker till gruppen smörjare/inspektörer inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk.
Till underhållsavdelningen söker vi nu en FU-tekniker med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Är du en drivande person, intresserad av teknisk utveckling och problemlösning så är du rätt person för vår sektion.
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
· Leda och driva uppdatering, utveckling och auditering av vårt FU program i gruppen smörjare/inspektörer
· Leda arbete med arbetsmetoder och kunskapsöverföring
· Delta i förbättringsgrupper och RCA arbeten
· Arbeta med utveckling och förvaltning av våra tekniska system

Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system.
Kvalifikationer
Vi söker dig med 3-årig gymnasieutbildning och några års erfarenhet inom området eller kunskaper som vi bedömer likvärdiga.
Mångårig erfarenhet från pappersindustrin och underhåll , gärna inom smörjare/inspektör
God PC-vana med tyngden främst inom Excel
Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du bör också ha ett pedagogiskt sinnelag med god social förmåga. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Vi ser gärna kvinnliga sökande.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Annica Sterner Sektionschef FU 0555-41316 Visa mindre

Mekaniker till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en mekaniker till sektion PS Fiber, område Renseri/Löv. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsup... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en mekaniker till sektion PS Fiber, område Renseri/Löv. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.

Som mekaniker ingår du i en grupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande och förbättrande underhållsarbeten.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat FU-rondering samt daglig kontakt med operatörer inom aktuellt ansvarsområde
Mekaniskt underhåll
Uppriktning med laserinstrument
Fortlöpande registrering/avrapportering i vårt UH-system

På sikt kommer du även att medverka i förbättrings- och projektarbeten samt vara kontaktperson för extern personal i samband med stopp. I framtiden kommer du även ingå som skiftreserv vid behov.

Kvalifikationer
Du ska ha 3-årig gymnasial utbildning inom området. Praktisk erfarenhet som mekaniker. Bra verkstadstekniska kunskaper samt gärna grundläggande kunskaper inom svets och gasskärning. God kännedom om smörjteknik och lagerteknik.
Truckkort samt utbildning i säkra lyft är meriterande, likaså om du är van att arbeta i underhållssystem.
Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom något/några av följande kompetensområden.
CSI-mätning/inspektionsteknik
Hydraulik/pneumatik
Tätningar
Processkännedom


Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan arbeta självständigt, tar egna initiativ och är ansvarsfull som person. Ett högt säkerhetstänk ser vi som en självklarhet. Du är en strukturerad, noggrann, flexibel, engagerad och lojal person som har lätt för att samarbeta och lära sig nytt. Är du en person gillar att vidareutbildas inom yrkesområdet? Då kan vi erbjuda ett utmanande jobb i utvecklande miljö.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Joakim Sjöberg, Gruppchef Renseri/löv, tfn 0555-41687
Joel Svensson, Sektionschef PS Fiber, tfn 0555-41751 Visa mindre

Gruppchef Mek/Hydraul till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef som vill leda vår Mek/Hydraul grupp som består av 14 personer. Om tjänsten Gruppchefen leder och utvecklar sin personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet.
Vi söker nu en gruppchef som vill leda vår Mek/Hydraul grupp som består av 14 personer.
Om tjänsten
Gruppchefen leder och utvecklar sin personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ samt administrativa färdigheter. Det är viktigt att du har förmågan att professionellt kunna kommunicera med olika målgrupper i varierande situationer. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla våra krav på maskinernas tillgänglighet. För detta krävs ett nära samarbete med driftledningen och övrig underhållsavdelning.
En roll för dig som vill vara med och leda, driva och utveckla underhållet inom Mek/Hydraul som är en central sektion inom Underhåll. Förutom att planera och leda det dagliga arbetet har du personalansvaret för 14 personer där du ansvarar för att motivera och utveckla dessa på längre sikt.
Tjänsten är tillsvidare, heltid och du arbetar dagtid.


Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdiga.
Du som söker har kompetens inom ovanstående områden och relevant erfarenhet från arbete inom processindustri eller motsvarande verksamhet gärna i en medelstor till stor organisation.
Personliga egenskaper
Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. För att uppnå uppställda mål bör du ha ett strukturerat arbetssätt. Det måste kännas naturligt för dig att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde.
Du är empatisk, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar med humor och glädje.
Kompetens är såklart mycket viktig bit i denna roll, men för att lyckas och trivas i denna roll så måste du också tycka om att arbeta med personal. Viktigast för rollen är att du har tydliga ledaregenskaper och trivs i en ledande roll gärna med strategiskt tänkande.
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan!


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Larsson, Sektionschef Mek, tfn 0555-412 66 Visa mindre

Verkstadsmekaniker till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningen huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Du tillhör sektionen Mek som är en del av Underhållsavdelningen och som servar hela bruket. Gruppen består av 14 medarbetare som nu behöver en ny kollega. Tjänsten är på heltid, dagtid och ti... Visa mer
Underhållsavdelningen huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på hela produktionsanläggningen och öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Du tillhör sektionen Mek som är en del av Underhållsavdelningen och som servar hela bruket. Gruppen består av 14 medarbetare som nu behöver en ny kollega. Tjänsten är på heltid, dagtid och tillsvidare.
Som verkstadsmekaniker ingår du i en grupp som ansvarar för såväl tillverkning som reparation av mekanisk utrustning för massa-, papper- och kartongtillverkning. Du är också behjälplig till andra reparationsarbeten som kan förekomma samt vid stopp stötta produktionsavdelningarna.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett tekniskt intresse, hög servicekänsla och stort ansvarstagande. Du har troligen 3-årigt gymnasium inom det industritekniska området alternativt att du på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Praktisk erfarenhet av mekaniskt reparations- och underhållsarbete, med fördel processindustri, är meriterande. Goda datakunskaper är ett krav. Vi arbetar i IFS och har du tidigare arbetat i detta eller annat underhållsprogram ser vi positivt på det.
Det är meriterande om har
· Erfarenhet av ritningsläsning
· Lagerutbildning
· Erfarenhet av lättare svetsarbeten
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har högt säkerhetstänk och är serviceinriktad, självgående, noggrann och ansvarstagande. Tycker du om att tänka efter före och har förmåga att självständigt kunna lösa problem så kan vi erbjuda ett utmanande arbete i utvecklande miljö. Det är viktigt för oss att våra medarbetare har intresse för att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet.
Att hitta rätt medarbetare för oss är viktigt så välkommen med din ansökan där du berättar om vad du kan bidra med hos oss.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Peter Larsson, Sektionschef Mek, tfn 0555-41266
Stellan Danielsson, Sektionschef Lut & Ånga, tfn 0555-41590 Visa mindre

Gruppchef skift till Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef som vill leda vår skiftgående UH grupp som består av 20 personer fördelat på 5 skiftlag. Gruppchefen leder och utvecklar sin personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Befattningen ställe... Visa mer
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en gruppchef som vill leda vår skiftgående UH grupp som består av 20 personer fördelat på 5 skiftlag.
Gruppchefen leder och utvecklar sin personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Befattningen ställer höga krav på samarbetsförmåga, personliga initiativ och administrativa färdigheter. Det är viktigt att du har förmågan att professionellt kunna kommunicera med olika målgrupper i varierande situationer. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla våra krav på maskinernas tillgänglighet. För detta krävs ett nära samarbete med driftledningen och övriga underhållsgrupper.
En roll för dig som brinner för personalen och gillar planeringsarbete. Du sätter både långsiktiga och kortsiktiga mål för gruppen samt individer och ser sedan till att de efterföljs. Du sätter dig in i gruppens kompetens samt bevakar och ser till att ni, som grupp, har all kunskap som krävs för att driva en bra avdelning!
Tjänsten är en tillsvidare anställning och arbetstiden är förlagd till dagtid.


Kvalifikationer
Relevant gymnasie- eller högskoleutbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdiga.
Du som söker har kompetens inom området och relevant erfarenhet från arbete inom processindustri eller motsvarande verksamhet gärna i en medelstor till stor organisation.
Personliga egenskaper
Du har lätt för att samarbeta såväl internt som externt, är kreativ och är mån om att leverera resultat och kvalitet. För att uppnå uppställda mål bör du ha ett strukturerat arbetssätt. Det måste kännas naturligt för dig att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde.
Du är empatisk, lyhörd, motiverande, ser möjligheter och jobbar med humor och glädje.
Kompetens är såklart en viktig bit i denna roll, men för att lyckas och trivas i denna roll så måste du tycka om att arbeta med personal. Viktigast för rollen är att du har tydliga ledaregenskaper och trivs i en ledande roll gärna med strategiskt tänkande.
Känns det som om det är dig vi beskriver? Så roligt! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan!


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta :
Peter Larsson, Sektionschef Mek, tfn 0555-41266 Visa mindre

Gruppchef El/Instrument Fiber Gruvöns bruk

Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Gruppchef till sektion PS Fiber, område El och Instrument. Tjänsten är heltid, tillsvidare och dagtid. Som gruppchef för el och instrument kommer du att driva och säkerställa att ve... Visa mer
Underhållsavdelningens uppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Gruppchef till sektion PS Fiber, område El och Instrument. Tjänsten är heltid, tillsvidare och dagtid.
Som gruppchef för el och instrument kommer du att driva och säkerställa att verksamheten når sina mål gällande tillgänglighet, kvalité och arbetsmiljö. Du kommer att leda och utveckla din personal genom ett delegerat och målstyrt arbetssätt. Du är tillsammans med gruppen en viktig pusselbit för att vi ska kunna uppfylla krav på maskinernas tillgänglighet genom ett bra förebyggande, avhjälpande och förbättrande underhåll.
I ditt arbete som gruppchef kommer du att genomföra medarbetarsamtal, planera utbildningsinsatser, coacha dina medarbetare samt vara med i rekrytering av nya medarbetare. Arbetet präglas i hög grad av ett arbetsmiljö- och säkerhetstänk. Gruppchef el och instrument rapporterar till sektionschef PS Fiber och ingår i sektionens ledningsgrupp.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller minst 3-års gymnasial utbildning inom automation (el/instrument), alternativt att du på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Du ska ha praktisk erfarenhet av underhållsarbete inom el/instrument, med fördel från processindustrin. Det är också meriterande om har:
- Ledaregenskaper och ledarerfarenhet
- Erfarenhet av automationsunderhåll (el/instrument)
- Elbehörighet
- Förståelse för förändringsledning och drivkraften att implementera förändringar.
Personliga egenskaper
Du har ett starkt intresse både av teknik och av att utveckla och leda andra människor. Som person är du strukturerad och initiativrik, du är ansvarstagande och har förmåga att skapa engagemang. En god kommunikationsförmåga är viktigt, både i tal och skrift. Stor vikt kommer fästas vid dina ledaregenskaper. Vi prioriterar en säker arbetsplats så ett högt säkerhetstänk är viktigt för oss.
Vi ser fram emot din ansökan där du berättar om vad du kan bidra med hos oss.
Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Joel Svensson, Sektionschef PS Fiber, tfn 0555-41751 Visa mindre

Taktiskt inköpare

Ansök    Okt 23    Billerudkorsnäs Sweden AB    Inköpare
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. BillerudKorsnäs koncerngemensamma inköpsfunktion ansvarar för att på både kort och lång sikt säkerställa kostnadseffektiv och hållbar försörjning av råmaterial, maskiner, material oc... Visa mer
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid?
Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid.
BillerudKorsnäs koncerngemensamma inköpsfunktion ansvarar för att på både kort och lång sikt säkerställa kostnadseffektiv och hållbar försörjning av råmaterial, maskiner, material och tjänster. Vår inköpsfunktion är organiserad inom tre huvudområden: strategiskt inköp, operativ/taktisk försörjning och projektinköp. Målet är lägre kostnader genom kontinuerliga förbättringar, standardisering, samverkan samt leverantörsutveckling.
Vi söker nu en erfaren taktisk inköpare som erbjuds ett självständigt och utvecklande arbete i internationell miljö där du kommer att få en aktiv roll när det gäller att bidra till utvecklingen av vår operativa/taktiska inköpsverksamhet med placering i Gruvön.
Dina främsta arbetsuppgifter kommer bestå av upphandlingar, upprättande av avtal och orderläggning för material och tjänster samt tillhörande leverans- och leverantörsuppföljningar. Du kommer även ha en koordinerande roll med samordningsansvar för det lokala teamet samt vara inköpsfunktionens kontaktperson både internt och externt. Vidare innebär rollen ett viktigt ansvar i att samverka i tvärfunktionella kategoriteam med syfte att stötta och utveckla företagets inköpsprocesser och strategiska arbete.
Du arbetar i en målstyrd organisation och rapporterar till chef för försörjningen. Funktionen är viktig för fabrikens kontinuerliga drift och kräver god kommunikation med beställare, leverantörer och övriga inköpare. Du kommer att utveckla ett brett kontaktnät och det krävs att du har goda ledaregenskaper. Om du är rätt person kommer du över tid ha goda möjligheter att växa och få större ansvar och bredd i ditt arbete.
Kvalifikationer
Eftergymnasial inköpsutbildning eller högskole- eller universitetsutbildning inom teknik eller ekonomi
Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete
Goda ledarerfarenheter
God förhandlingsvana och kunskaper inom avtalsrätt
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.
Personliga egenskaper
För att fungera väl i tjänsten bör du vara lyhörd, självständig och flexibel samt ha god förmåga att kommunicera. Vidare kräver uppgiften ett strukturerat arbetssätt och god förmåga att se en övergripande helhet för uppdraget. Du kommer att trivas och utvecklas hos oss om du delar vår värdegrund: Tänka nytt, Samarbeta, Ta ansvar och Skapa värde.


Kontakta oss
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Robert Häggström, Manager Inbound Supply, [email protected], 070-260 95 99
Ansökningsinformation
Välkommen med din ansökan snarast, då vi tillämpar löpande rekrytering, dock senast den 30 november 2020 Visa mindre

Automationselektriker med inriktning instrument

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Automations Elektriker med inriktning instrument till avdelning PS KM7 ELI. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Om tjänsten Du kommer att ingå i... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en Automations Elektriker med inriktning instrument till avdelning PS KM7 ELI. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.
Om tjänsten
Du kommer att ingå i en grupp med 15 medarbetare bestående av instrumentare och elektriker vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande samt förbättrande underhållsarbeten på Gruvöns papper/kartong tillverkning. Vi erbjuder dig ett arbete i stimulerande och utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter.


Som instrumentare arbetar du både med förebyggande, avhjälpande och förbättrande insatser. Du utför felsökningar, kontroller och reparationer av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt utför fortlöpande tillsyn inom området. En annan viktig uppgift är också fortlöpande tillsyn av papper/kartong maskinernas analysinstrumentering för att bidra till att upprätthålla kvaliteten på våra produkter.
I tjänsten ingår också, när tillräcklig erfarenhet uppnåtts, att man vid behov förstärker/täcker upp i vår centrala skift UH styrka samt även vid behov beredskap.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
Underhåll av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat.
Fortlöpande tillsyn av papper/kartong maskinernas analysinstrumentering.
Förebyggande rondering samt daglig kontakt med operatörer på aktuellt ansvarsområde.
Fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system.
Medverka i förbättrings- och projektarbeten.


Kvalifikationer
Vi söker dig med minst 3 års gymnasial utbildning inom el/automation, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet. Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är också meriterande (styrning, felsökning mm).
Personliga egenskaper
Eftersom arbetet ställer höga krav på att vara serviceinriktad, ansvarstagande samt samarbetsvillig för att nå bra resultat värdesätter vi dessa egenskaper högt i urvalsprocessen. Teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort så vi ställer krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet. Det är viktigt att hitta medarbetare med rätt kompetens och personliga egenskaper för tjänsten.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Glenn Nätt, Gruppchef PS KM7 ELI, tfn 0555-417 43
David Djuvfeldt, Sektionschef PS KM7, tfn 0555-412 90

Välkommen med din ansökan senast den 8 november 2020. Visa mindre

Brandman

Ansök    Okt 22    Billerudkorsnäs Sweden AB    Brandman
Avdelningen Risk Management på Gruvön söker nu dig! En engagerad person med stor kunskap om brandskydd- och säkerhetsfrågor. Risk Management består idag av avdelningschef, arbetsplatsens huvudskyddsombud, arbetsmiljöingenjörer, samordnande brandtekniker, brandman samt hamn- och bevakningsansvarig. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse och lön enligt kollektivavtal. Du tillhör avdelningen Risk Management där du tillsammans ... Visa mer
Avdelningen Risk Management på Gruvön söker nu dig!
En engagerad person med stor kunskap om brandskydd- och säkerhetsfrågor.
Risk Management består idag av avdelningschef, arbetsplatsens huvudskyddsombud, arbetsmiljöingenjörer, samordnande brandtekniker, brandman samt hamn- och bevakningsansvarig.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse och lön enligt kollektivavtal.
Du tillhör avdelningen Risk Management där du tillsammans med dina kollegor på brandstationen bildar ett starkt och sammansvetsat lag.
Du kommer att utbilda och träna industribrandstyrkan samt ingår i larmorganisationen dagtid i händelse av brand-, kem-, olycksfall- och sjukdomsfall. Som brandman är du med och planerar, genomför och upprätthåller det systematiska brandskyddsarbetet på Gruvöns bruk. Det innebär skötsel, underhåll och tillsyn av sprinklersystem, brandlarm och brandvattennät med pumpar. Andra delar som ingår i tjänsten är till exempel skötsel av personburna gasvarnare och gasmätare samt underhåll av fordon och utrustning på brandstationen.
Du kommer kunna vara deltagare i projekt på brandskyddsområdet samt genomföra brandskyddsutbildningar. I arbetet ingår också att kunna utfärda tillstånd för heta arbeten, gasmätningar samt ge arbetstillstånd för arbeten i ATEX-områden.
Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en gymnasieutbildning med inriktning brand eller motsvarande samt körkort B. Erfarenhet av sprinkleranläggningar, planering samt genomförande av systematiskt brandskyddsarbete, nödlägesövningar samt arbete som brandman är mycket meriterande.
Kunskap och erfarenhet av att utfärda tillstånd inom områden som heta arbeten, arbeten i ATEX-områden, föreståndare brandfarlig vara samt utföra gasmätningar är önskvärt.
Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.


Personliga egenskaper
Som person har du lätt för att samarbeta med andra och tar stort ansvar för att arbetsuppgifterna blir utförda.
Vidare tror vi att du har ett starkt intresse för en trygg och säker arbetsplats och är en lyhörd lagspelare som förmår skapa engagemang och sprida arbetsglädje.


Kontakta oss
Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Charlotta Sundgren 0555-41447 eller Susanne Thellberg 0555-41485 Visa mindre

Instrumentmekaniker

Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en instrumentmekaniker till avdelning PS Fiber. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid. Om tjänsten Du kommer att ingå i en grupp med 10 medarbetare be... Visa mer
Underhållsavdelningens huvuduppgift är att säkerställa högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Vi söker nu en instrumentmekaniker till avdelning PS Fiber. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid.


Om tjänsten
Du kommer att ingå i en grupp med 10 medarbetare bestående av instrumentmekaniker och elektriker vars huvudsakliga arbetsuppgift är att utföra förebyggande, avhjälpande samt förbättrande underhållsarbeten på Gruvöns massaavdelning. Vi erbjuder dig ett arbete i stimulerande och utvecklande miljö med utmanande arbetsuppgifter.
Som instrumentmekaniker arbetar du både med förebyggande, avhjälpande och förbättrande insatser. Du utför felsökningar, kontroller och reparationer av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat, samt utför fortlöpande tillsyn inom området.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
Underhåll av fältbaserad instrumentutrustning av olika typ/fabrikat.
Förebyggande rondering samt daglig kontakt med operatörer på aktuellt ansvarsområde.
Fortlöpande registrering/avrapportering i UH-system.
Medverka i förbättrings- och projektarbeten.Kvalifikationer
Vi söker dig med minst 3 års gymnasial utbildning inom el/automation, alternativt på annat sätt eller genom annan utbildning förvärvat motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du har erfarenhet av automationsunderhåll inom industrin. Du bör också ha goda kunskaper om elsäkerhet. Kunskaper inom pneumatik och hydraulik är meriterande (styrning,
felsökning mm).


Personliga egenskaper
Eftersom arbetet ställer höga krav på att vara serviceinriktad, ansvarstagande samt samarbetsvillig för att nå bra resultat värdesätter vi dessa egenskaper högt i urvalsprocessen. Teknikinnehållet är högt samt utvecklingen inom området går fort så vi ställer krav på att våra medarbetare har förmåga samt intresse av att kontinuerligt vidareutbildas inom yrkesområdet. Det är viktigt att hitta medarbetare med rätt kompetens och personliga egenskaper för tjänsten.


Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Joel Svensson, Sektionschef PS Fiber, tfn 0555-417 51


Välkommen med din ansökan senast den 8 november 2020. Visa mindre

Underhållsingenjör

Beskrivning av tjänsten Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll? Tveka då inte att söka till Underhållsingenjör inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk. Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person-... Visa mer
Beskrivning av tjänsten
Vill du vara med och utveckla vårt förebyggande underhåll?
Tveka då inte att söka till Underhållsingenjör inom sektionen FU på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk.
Till underhållsavdelningen söker vi nu en underhållsingenjör med fokus på att utveckla vårt förebyggande underhåll. Underhållsavdelningens huvuduppgift är att hålla högsta möjliga tillgänglighet på hela brukets produktionsutrustning. Vi arbetar för att ständigt förbättra person- och driftsäkerhet på produktionsutrustningen och att öka underhållets kvalitet och kostnadseffektivitet. Som ett led i detta skall vi nu revidera våra rondåtgärder för förebyggande underhåll,
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
• Leda arbetsgrupper som reviderar förebyggande åtgärderna på fabrikens utrustning.
• Dokumentera rondåtgärder i vårt underhållssystem.(IFS)
• Delta i utvecklingsarbete kring tekniskt stöd för utförare av rondåtgärder.


Du kommer i arbetet att få träffa en stor del av underhållsorganisationen.
Då systemintegrationen är hög, kommer du att arbeta i många olika system, såsom UH-system (IFS), uppföljningssystem och övriga webbaserade system. Vi söker nu en drivande och analytisk underhållsingenjör som trivs med ett högt tempo.
Tjänsten är en Projektanställning med tillträde så snart som möjligt, tom 2020-08-31.


Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. Teknisk gymnasieutbildning med mångårig yrkeserfarenhet
Mycket god PC-vana med tyngden främst inom Excel
Goda kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift.
Vana av att arbeta i datoriserade underhållssystem samt kunskap om industrins produktions- och underhållsprocesser är meriterande


Personliga egenskaper
Till denna tjänst läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god analysförmåga och har förmågan att driva uppgifter parallellt. Du bör också ha ett pedagogiskt sinnelag med god social förmåga. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Att du är ordningsam, strukturerad och har lätt för att summera och rapportera muntlig som skriftlig, ser vi som en självklarhet. Vi ser gärna kvinnliga sökande.


Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Annica Sterner Sektionschef FU 0555-41316 alt via mail: [email protected], semester v. 29-30 och v. 33-34. Visa mindre

Systemingenjör

Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem. Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid. Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckli... Visa mer
Sektion ELIA inom avdelningen Underhåll, arbetar med att serva brukets olika produktionsavsnitt i felsökning, underhåll, rådgivning och teknikutveckling, med inriktning mot elkraft, instrumentering, driv- och processystem.
Till vår automationsgrupp söker vi nu en systemingenjör. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid och dagtid.
Vi är en grupp med elva system- och automationsingenjörer som arbetar med kvalificerad felsökning, optimering och utveckling av våra styrsystem.
Vi är i ett spännande skede där vi bygger för framtiden. I arbetet utför du driftsättning, intrimning och programmering i samband med mindre ombyggnationer och projekt. I större projekt kommer du att delta både som resurs och som kravställare. Arbetsuppgifterna varierar från daglig tillsyn av utrustning till komplex felsökning som kvalitetsproblem i maskinerna, teknikutveckling och utredningar. När du har lärt känna vår verksamhet kommer du även att ingå i beredskapsstyrkan för styrsystem på Gruvöns bruk.


Kvalifikationer
Högskoleingenjör alt. KY/YH-utbildning med inriktning mot automation eller motsvarande kompetens förvärvat genom mångårig erfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Personliga egenskaper
För oss är det viktigt att medarbetare har rätt personliga egenskaper. Vi söker dig som är lyhörd och utåtriktad, som är van att arbeta både i team och självständigt. Du ska ha hög servicekänsla och ska självständigt kunna driva aktiviteter framåt.


Som problemlösare är du analytisk och strukturerad. Då nära samarbete med våra övriga avdelningar och externa leverantörer är vardag måste du vara en god kommunikatör i varierande situationer.
Vi välkomnar alla sökande som kan bidra till vårt team, berätta i din ansökan om vad du kan bidra med hos oss.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Tobias Kåberg, Chef ELIA Automation, tfn 0555-414 35
Sista dag för ansökan 2020-10-18 Visa mindre