Lediga jobb som Skolkurator i Grums

Se lediga jobb som Skolkurator i Grums. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Grums som finns hos arbetsgivaren.

Kurator till Jättestenskolan

Grums kommun har ca 9 000 invånare och ligger vid Vänerns strand 20 minuters bilfärd från Karlstad. I Grums kommun finns de fördelar den lilla kommunen kan erbjuda. Här finns närhet på alla sätt - till natur och vatten, till aktivitet och engagemang, till service och handel samt inte minst människor emellan. Jättestenskolan är Grums kommuns enda skola för årskurs 4-9 och är belägen i Grums tätort. Vi har cirka 450 elever fördelade på 23 klasser. På skola... Visa mer
Grums kommun har ca 9 000 invånare och ligger vid Vänerns strand 20 minuters bilfärd från Karlstad. I Grums kommun finns de fördelar den lilla kommunen kan erbjuda. Här finns närhet på alla sätt - till natur och vatten, till aktivitet och engagemang, till service och handel samt inte minst människor emellan.

Jättestenskolan är Grums kommuns enda skola för årskurs 4-9 och är belägen i Grums tätort. Vi har cirka 450 elever fördelade på 23 klasser. På skolan finns även grundsärskola, träningsskola och språkintroduktion. Vi har nära till både goda kommunikationer och fantastisk natur.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som kurator på Jättestenskolan innebär att i huvudsak arbeta med förebyggande och främjande åtgärder. Som kurator är du en viktig del av elevhälsoteamet. Du arbetar med lärare, pedagoger och andra professioner inom skolan, har rådgivande- och stödjande samtal med elever samt genomför sociala kartläggningar vid behov. Vidare ingår viss dokumentation och ansvar för utredningar vid behov.

Arbetet kan även innebära deltagande i klassrumsarbetet samt handledning av personal för att utveckla ett framgångsrikt pedagogiskt förhållningssätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av arbete av liknande karaktär som tjänsten innefattar.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Arbetet kräver god samarbetsförmåga, helhetssyn och flexibilitet. Vi förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Vidare har du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


I vår verksamhet måste alla som ska anställas för att arbeta med barn och unga, enligt lag (2000:873), visa upp ett godkänt utdrag från Polisens belastningsregister. Blanketten kan hämtas på www.polisen.se/Service. Det tar oftast mellan 1-2 veckor att få den hemskickad.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via post eller mejl.

I Grums kommun vill vi ha en mångfald i arbetslivet och ta tillvara på de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!


Inför rekryteringsarbetet har Grums kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Skolkurator

Ansök    Okt 4    Grums kommun    Skolkurator
Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje. Vi söker e... Visa mer
Grums kommun är en del av Karlstadsregionen och ligger vid Vänerns strand, 20 minuters bilfärd från Karlstad. Hos oss får du alla de fördelar som finns av att arbeta i en liten kommun. Här har vi jobb som märks. Tillsammans gör vi skillnad varje dag, alla på olika sätt men alltid med kommunens invånare i fokus. Genom att följa vår värdegrund skapar vi en välkomnande kommun där det råder engagemang, delaktighet, professionalism och arbetsglädje.

Vi söker en skolkurator till Område F-3 i Grums kommun. Område F-3 består av två skolor, Södra skolan som ligger i Grums tätort och Slottsbrons skola ca 2 km söder om centrala Grums. Slottsbrons skola är enparallellig med ca 80 elever och Södra skolan treparallellig med ca 260 elever. Båda skolor har en varierad utemiljö och närhet till skog. Vi arbetar nära varandra och gemensamt med blanda annat kompetensutveckling och projekt.

Hos oss gör du skillnad!

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator är du en del i områdets elevhälsoteam. Elevhälsan ska arbeta främjande och förebyggande tillsammans med hela skolan. Det hälsofrämjande arbetet ska stötta elevernas lärande, hälsa och utveckling. Vi ser samverkan med vårdnadshavare som viktig och värdefull. Den samlade elevhälsan verkar för ett gynnsamt samarbete med hälso- och sjukvård, IFO och myndigheter.
I ditt arbete som skolkurator har du samtal med elever samt genomför främjande insatser i alla årskurser i samarbete med skolsköterska. Vi arbetar också med stöd till vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en socionomexamen och erfarenhet av arbete som skolkurator. Särskilda utbildningar inom arbetsområdet är meriterande.
För alla arbeten inom skolan kräver vi utdrag ur belastningsregistret.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via post eller mejl.

I Grums kommun vill vi ha en mångfald i arbetslivet och ta tillvara på de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!
För alla som arbetar inom skola är det ett krav på utdrag från belastningsregistret.

Genom att skicka in din ansökan godkänner du att dina personuppgifter används i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning för att Grums kommun ska kunna tillhandahålla det stöd och den service kommunen ansvarar för. Läs mer på grums.se/personuppgifter.

Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. Visa mindre